Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Dağ bisikleti kullananlar kaç km hız yapabiliyor?

Km saat kullanmıyorum ama 60 ı rahat görmüşümdür. Arabaların gittiği hızla aynı, hatta daha hızlı gidiyorum. Ve bu yolda araba ile gittiğimde 60–70 ile gidiyorum.

Scudo
@burakdemirel bende rubena var zırhlı olanından 2000 km yi devirdim daha hiç patlamadı :):)

Daha önce konuda mesajım vardı güncelleme getireyim :D

Maksimum hız 68 oldu tabiki yokuş aşağı
Uzun bir yokuştu,temiz asfalt,düz yol ve yokuştan sonrada düz bir şekilde devam ettiği için ulaşabildiğim hıza kadar çıkmayı denedim.
26 *2.10 lastik pedalsız ulaştım.Zaten pedallar boşa dönüyordu :)

2 gün öncesin de,kendi ekibim ile İstanbul dan Erdek turuna çıkmıştık.Ocaklar köyünden ileriye doğru kanyon tarzında ki inişli yollar dan güzel bir hız yaptım.Özellikle de Turan Köye inerken.

Lastik : MAXXIS PACE 27.5 2.10 MTB

Buraya kanıt koymadıkça söyledikleriniz hiçbir şey ifade etmiyor arkadaşlar.

• Beğen
Tepkiler: yunus42
Bende yalan yok hılaf ta yok, en fazla 70 e çıktım 29 2,25 ve 27,5 2,25 ile

mtb konusuymuş yanlış gelmişim :koptum:

Motorlu yada motorsuz bir araçla maksimum kaç km. hıza çıkar/çıkıyorsun denildiği zaman bundan anladığınız yokuş aşağı kaç ile gider mi?
Üç aşağı beş yukarı aynı yokuştan aşağı farklı marka farklı tür bisikletlerin ulaşacağı hız neredeyse aynıdır..
Herhalde başlığın daha anlaşılır olabilmesi için, mtb ile düz yolda maksimum kaç km. hız yapabiliyorsunuz gibi bir şey olmalıydı..
Bu arada bazı yorumları okurken aklıma Münir Özkul'un o meşhur Atmaaa Ziyaaaaaaa!!! repliği geldi :)
aslan-kadar-aslan-neseli-gunler-1978_9817080-11450_1920x1080.jpg

Uygun bir rampada yere patates koyup tekmeleseniz 70-80'le iner aşağı zaten. Burdan patatesin yuvarlanma direnci falan çıkarımı yapmamalı. İnsanlar kaç km hıza kadar fren yapmamış onu görüyoruz burda :)

Aslında düz/eğimsiz yolda pedala asıldıklarında ne oluyor onu öğrenmek lazım. 140, onu bırak 140/2=70 bile olmayacağı kesin gerçi. :D

(link)

Bu sitede lastik - aynakol ve ruble dişlilerinizi girip hangi kadansla ne kadar hızlanabileceğinizi görüyorsunuz. Ne kadar hızlandığınıza eğim - ağırlık - lastik direnci - rüzgar gibi faktörler etki eder. Ama temel olan sizin hangi dişli oranıyla hangi kadansta pedal çevirebildiğiniz.

• Beğen
Tepkiler: MakRo
@BerkEvren
Şok şok şok! Berk Evren bey Mtb kullananlara PATATES mi dedi? Azz sonraa :D :D :D

Düz yolda max. 40 Km hıza çıkabiliyorum.
Yokuş aşağı 58 Km yi buluyor.

Bisiklet Salcano NG650.

• Beğen
Tepkiler: yakup3457
Kenda Small Block Eight Sport tan (580 gr) 54-622 ölçüsünde 29x2.10 , Schwalbe Marathon Greenguard 700x35c ye geçiş yapsam, 40-45 km lik Gran Fondo yarışlarında beni rahatlatır mı ?

• Beğen
Tepkiler: demir.demiray
@windshear Rahatlatır illa ki hocam da podyumdan çok uzaklaştırır yol bisikletine göre tabi size de bağlı :)

@nbacıshaquılle

Podyum derdim yok hocam amacım yarısı süre sıkıntısına takılmadan bitirebilmek.

Asıl sorum Kenda MTB lastiklerinden geçiş yaparsam Schwalbe ye hissedilir bir fark yaratır mı onu merak ediyorum.

Çünkü aslında Schwalbe Marathonlar 250 gr daha ağırlar. 500 gr ek tekerlek ağırlığını hesaba katınca lastikler incelse bile çok şey katar mı o hesabı kestiremiyorum.

@windshear Katar özellikle Marmara Granfondo gibi pürüssüz kaymak yollarda hem lastik geniliğinin 54mmden 35mmye düşmesi hem de arazi tarzı dişlerden yol tarzı dişlere dönüşmesi bence ciddi fark yaratır. Kendimden biliyorum 2.10 luk Arazi lastikleri ile asfaltta sürmek işkence yapışıyor resmen.

Geri