Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Dağ bisikletinden yol bisikletine geçiş?

Anonim

Silinmiş hesap
Tepki
1
merhaba arkadaşlar foruma yeni üye oldum. herkese merhaba. bir sorum olacak sizlere..
dağ bisikletini normal yol ve gezi bisikleti olarak kullanabilir miyiz?

Scudo
Elinizde bi dağ bisikleti var ve yeni bir bisiklet almak istemiyorsanız , lastiklerinizi asfalta uyumlu bir modelle değiştirerek kullanabilirsiniz , slick lastik mtb ile bir günde 450 km yol yapan üyelerimiz var sonuçta .. Ancak şehir-yol ve gezi için yeni bir bisiklet satın almak istiyorsanız bu amaç için üretilmiş 28" modellerden birini almanız daha mantıklı olur ...

ya arkadaşın dediği gibi ufak tefek değişikliklerle kullanılabilir birde ön maşanın kilitli olmasına dikkat et

cevaplarınız için teşekkür ediyorum. fakat bu terimler bana biraz yabancı geldi:) daha bilinçli bir bisiklet sürücüsü olmak istiyorum. o nedenle foruma üye oldum. takip edip araştırıp öğreneceğim inşallah. yıllardır kullandığım bir bianchi aspid sf marka bisikletim var. bunu modifiye edip kendimi yollara vuracağım:)

@sadik kusat

Sayın Sadık Bey elinizdeki dağ bisikleti amörtüsörlü ise,üzerinde kilitleme özelliği varsa ordan kitleyip,düz bir maşa gibi kullanabilirsiniz...Ayrıca dişli lastik yerine tıpkı otomobillerdeki gibi asfalt lastiği alabilirsiniz.(Dişsiz yol lastiği)Bunlar dişli lastiklere göre,en olarak daha dardır ve dişsizdir,yolu daha iyi kavrar ve hız yaptırır...Sizin bisikletiniz 26 janttır...Ama yok olmadı ben başka bisiklet alacağım derseniz.2 seçenek var.28 jant bisiklet alabilirsiniz.Biri şehir bisikleti diğeri yol bisikleti.Farklı marka ve modeller var.Onlardan birini bütçeniz uygun bir şekilde edinebilirsiniz...Umarım anlayabileceğiniz şekilde size anlatabilmişimdir...

@Cihan Aydan

her şeyi yavaş yavaş öğrenerek yapmayı düşünüyorum. mesela kadroyu öğrendim:) kadrom sağlam galiba. kadronun boyuna bağlandığı yerde ve ön göbekte sorun var gibi. iyi bir bianchi servisi bulup bu bölümleri kontrol ettireceğim. amörtisör kilitlimi değilmi bilmiyorum. amörtüsörde sorun varsa giderilebilir mi? tekerlek konusuna geleyim. bisikletimi genelde şehir içinde kullanıyorum fakat yaz gelince turlara katılmayı düşünüyorum. birde her sene hayalini kurduğumuz ve her seferinde vazgeçtiğimiz tatile bisikletle gitme hevesimiz var:)=

O bisikletle yollara çıkmak traktörün alsfaltta gitmesine benzer.Zorlanmaman için yol bisikleti almandır benim fikrim.

@sadik kusat

evet:D :rolleyes: ;) :cool:

@haluk akalın

Katılıyorum. En iyisi yol için şehir veya tur bisikleti modeli, arazi için de dağ bisikleti modeli tercih edilmeli. İsterseniz karar verebilmek için şehir ve dağ bisiklet modellerini hem asfaltta hemde arazide bir deneyin arada ne kadar büyük fark olduğunu gözlerinizle görün. Ayrıca teker değiştirme falan çok zahmetli olur.Ama masraf yapmak istemiyorsanız bisikletiniz asfaltta da gider arazide de gider. Ama asfaltta gitmesi arkadaşımızın dediği gibi traktörün asfaltta gitmesine benzer.

• Beğen
Tepkiler: haluk akalın
Dağ bisikletiyle asfaltta gitmek, tura çıkmak veya patikalarda gezinmek hakikaten tatlı kaşığıyla çorba içmeye benziyor... Pek tavsiye edilecek bir şey değil. Bu bisikletler yolun olmadığı koşullarda gitmek için tasarlanmış. Sanılanın aksine, çabuk ivme kaybettiğinden düz rampalarda da aslında sanıldığı gibi daha iyi sonuç vermiyor. Yani uludağ'a çıkarken yol bisikletiyle kapışması oldukça zor.

@sadik kusat

Bisikletçiye gidince göbekteki boşluğa baktırdıktan sonra maşayla ilgili bilgiler alırsanız iyi olur.Biz şu an maşanızı göremediğimiz için ne desek havada kalır!Amortisör de sorun varsa giderilebilir ama giderilemeyecekse kendinize uygun bir amortisör veya normal bir maşa edinebilirsiniz.Genelde düz yolda kullanacaksanız düz maşa tavsiye ederim.Ama arada amortisör lazım olur derseniz kilitlenebilir bir maşa yani kitlenince yaylanmayan ve normal düz maşa görevi gören bir amortisör de işinizi görür:)Biraz fazla açık yazdım ama anlamanız içindi:)Umarım yardımcı olmuşumdur!

peki mtb nin tekeleklerini dissiz olanlariyla degistirsek ve on amortisoru de surekli kilitli tutsak, sehir bisikleti kivamina gelir mi mtb,
yoksa yine de sehir bisikleti ile arasinda cok bariz fark olur mu?

aspid modelini kullanmıştım çokda kötü sayılmaz ama aspid ten sonra kron xc 500 aldım fark 2 katına çıktı ki xc 500 kron un en alt modeli oluyor yavaş yavaş yenileme yapıyorum bende sizin gibi foruma aspid sahibi olarak üye olmuştum buradan öğrendiklerimle ve maddi durumum el verdiğince bisikletimi daha iyi hale getiriyorum size tavsiyem en azından hafif bisiklet tercih etmeniz ...:in:

butcen musade edıyorsa yenı bıtane almanı onerırım herseye yenıden baslarsın:)

@Emre C

Tam olarak birebir olamasada,şehir bisikleti olabilir...İmkanlar dahilinde iş görür...

yeni bisiklet almaya karar verdim. fakat şuan yeterli bütçeye sahip değilim. şimdilik elimdeki aspid sf le idare etmeye çalışacağım. 600 - 700 tl arası tavsiye edebileceğiniz şehir içi ve uzak mesafe kullanabileceğim bir bisiklet önerebilir misiniz?

salcano istanbul m işini görür gibi bende yeniyim aktif olarak bisiklet işinde bende mtb aldım. yollara vuracağım kendimi astro m modelini almıştım daha sonra ng 303 srd de karar kılıp siparişi değiştirdim. hem mtb hemde yolda kullanmak istiyorum ön maşa kilitlenebiliyor. birde tekerlekleri değiştirdik mi bence gitmeyeceği yer yok bisikletin

tabi diğer markalarda var ama iyi bir bisiklet 1000 tl yukarısını gözden çıkarmalısın
corretec expert modelini beğenmiştim fethiyede 1800 civarıydı :) tabii bisikletle bakıştık bakıştık sonra vedalaştıık :(

neticede tavsiyem

istanbul m
salcano astro olabilir bunları baya inceledim zamanın da

@sadik kusat

Şu linklere bir bak istersen...Seçim senin...
Bu linkte Cube şehir bisikleti var...
(link)
Bu linkte Salcona şehir bisikleti var...
(link)

Bu linkte Trek var ama fiyatı yazmıyor...
(link)

Bu linkte Bianchi Shape var Fiyatı 700tl...
(link)

Bu linkte Scott şehir bisikleti modelleri var...5 tane:)Fiyatlarıda yazıyor...
(link)

Şehir bisikletleriyle ilgili bilgim sınırlı...Yalnız yaptığım araştırmalar gerek parçaları gerek fiyatları karşılaştırarak bunları buldum en azından fikrin olur...

@haluk akalın

Haluk abininde dediği gibi gitmeye gidersin. Ama ne kadar zevk alırsın ve rahat edersin orası tartışılır..

selam arkadaşlar. biraz önce salcano impetus aldım bir hevesle(siyah olanı). şu an bunu araştırmadan yaptığım için çok pişman oldum. bisikleti beğenerek almıştım ama cahillik bu olsa gerek! moralim çok bozuldu bişeyler söyleyinde içim rahatlasın :D

Geri