Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Dağ bisikletine ince lastik takabilir miyim?

tskkurler hocam bilgi icin enes_vl

@enes_vl o zaman sadece ucuz yollu shimano 8 li ile cozerim. vites koluda degismeye gerek 7 sini kullanacaz zaten.zaten kaset ruble gobek degisimide gereksiz bu durumda.

Scudo
Merhaba Arkadaşlar daha öncede belirttiğim gibi Dağ bisikletim mtb olan Kron xc 300 29 hd nın orjinal lastıklerını cıkartıp rubena longway stop thorn 700x35 1.50 lastik taktım ve çok memnun kaldım, şu anda gayet ıyı bır yol tutuşu ve asfaltta baya bir hızlı gıtme oldu resımler asagıdadır bısıkletım baya guzel gorunuyor bana gore tabı sızlerın yorumunuda almak ısterım

Dosyalar

• 20170813_191556.jpg
    20170813_191556.jpg
    107,5 KB · Okunma: 120
  • 20170813_191611.jpg
    20170813_191611.jpg
    223,9 KB · Okunma: 119
  • 20170813_191627.jpg
    20170813_191627.jpg
    210,8 KB · Okunma: 114
@enrique rica ederim.
bu arada zinciri de degistirmistim. Arka aktarici 8 li rubleyi desteklemekte zorlandı. 7 vites icindi. Vites geçişlerinde sıkıntı yaşadım ara sıra. Benim sistemim biraz yama usulü oldu. Islemi yaptığımda aynakol da yipranmisti. Böyle olunca uzun vadede sağlıklı olmadi. Bakımını da yapmadim. Şu an zorlayinca takur takur zincir rublede geziniyor. Atıyor kendi.

Diyeceğim o ki uzun ömürlü olmasi acisindan şu anki sisteminiz hali hazirda yeni sayılır, cok yipranmamis ve arka aktarici yeni sisteme uygunsa sadece Ruble degistirmek yeterli olur.

Ama ayna kolda, zincirde yipranma ve arka aktarici da yeni sisteme uyumsuzluk söz konusu ise; tüm dişli sistemini ve arka aktarici yi yenileyerek dişli oranları istenilen seviyeye getirilirse uzun vadede daha sağlıklı olur diye düşünüyorum.

Hayırlı aksamlar.

@enes_vl hocam ng650 atsan atilmaz satsan satilmaz misali, Tur pisleti bulursam sifir alirim artik. Tesekkurler hayirli aksamlar.

Arkadaşlar bazılarınız 29 inç janta 28 inç dış lastik takmış. 1. O nasıl oluyor ? 2. 27,5 inç jantima 28 inç dış lastik takabilir miyim ?

0223331eb2983dc3177a0aff0c8944d6.jpg

Dostlar sizce bu çelik kadrolu bisikletin lastiklerini değiştirsem ince lastik taksam hız konusunda az olsa iyileşir mi ? üzerinde dişli lastik var beni yoruyor

@crimson fire

Elbette bir miktar iyileşir. Ama çift amortisörlü bisiklette bastığınızın kabaca 1/3'ü boşa gider.

Bisikleti değiştirme imkanı yoksa, dişsiz lastik de illa fark ettirir

yapmayın çok kötü duruyor.
satın mtbnizi ve bir yol veya şehir bisikleti alın.

@cem_filiz
Aynı bisikletten bende var hocam, dış lastik 26x1.95 bunu bende 26x1.30-1.50 vs indirsem çok bir şey farkkeder mi?

@crimson fireArka amortisorsuz on kilitli amortisorlu bir bisiklet öneririm tabi varsa imkan. Dişsiz lastikle bir miktar kazanirsiniz ama esas kadroyu degistirince kazanirsiniz.

LG-H815 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Beğen
Tepkiler: cem_filiz
Konuyu açan arkadaşın 622x20c ölçüsünde jantı var 622 jant tipini 20 de mm. cinsinden jant iç kalınlığıdır. Her ne kadar 3. Sf da olan tablo açıklayıcı ve doğru olsada basit hesapla takabileceğin lastik formülleri budur ki 1,4x 20(jant iç kal.)=28 min. Lastik kalınlığıdır. Alt sınır pek tavsiye edilmese de gene de 700x28c lastiğe kadar takabilir 700x1,10 dur inch cinsinden bu. Max ise 2,2x 20= 44 tür(tavsiye edilen yol bisikleti için) 700x44c yani 700x1,75 lastiktir. Optimum ise 1,8x20=36 en verimli ve dengeli bu jant kalınlığı için 700x36c 700x1,40 lastik takabilir. Bir diğer arkadaş iç lastik sormuş schwalbe sv17 modeli 700x28c den 700x45c ye kadar uygundur ama keşke maxthon detonator almasaydı. Snakebite ve diken vb. sebebiyle iç lastiğin patlamasına çok meyilli lastiklerdir. İç lastik seçiminde en uygun olan dış lastiği ortalayabiliyorsanız en güzelidir. 28 c genelde sınırda kalmaktadır misal bende maxhton detonator 700x28c lastikler vardı iç lastik olarak 18/28 c ultra light vardı, 23c dış lastik için bu iç lastik ideal mesala. Schwalbe marathon supreme 700x32c ile değiştirince bu iç lastiklerin biri balon yapıp patladı sv17 de sıkıntı yaşamadım. İç lastik küçük kalırsa genişlemeye meyyel olup patlayabiliyor, büyük kalırsa o da problem sığmıyor yerleştirme sıkışıp katlanma sebebiyle şişirirken patlıyor bu sefer. Xlc cst rubena gibi markalar da iç lastik için tercih edilebilir. Schwalbe(kırlangıç türkçesi) kalitedir o ayrı. 27,5" 28" ve 29" jantlar için aynı lastik tipi kullanılır 700 lastiği ifade eder. 29" jant kalın lastikten ötürü başka arkadaşların da ifade ettiği gibi 1" büyür halbuki jant çapı 28" le aynıdır. " cinsinden1/4 1/8 gibi ifadeler kafanızı karıştırmasın bu kesirleri tamsayıya ekleyip( genelde 1 dir) 2,53 le çarparsanız mm. Cinsinsen lastik değerine ulaşırsınız bazı iç lastik kutularında bu tarz ifadeler vardır 1,1/8 gibi 1,10" i ifade eder kabaca ki o da 28c dir.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Mevcut 2.10 lastiğimin yeirne 1.9 civari f/p tavsiyesi bekliyorum

Bende kron xc 100 2019 model 29 jant bisikletime 700x35 cst platinum protector teker alıp takmayı düşünüyorum. Sorun çıkarmı? Bisiklete uyarmı?

ben bir şey sorabilir miyim acaba

26 jant dağ bisikletim var. Bisikletime binip sandalye, termosa çay falan alıp kendi çapımda minik minik kamplar yapmayı planlıyorum. Bisikletim Salcano ng750 26jant ve kalın lastik takılı. Bu işte amatör olduğum için çabuk yorulurum diye düşünüyorum. İnce dış lastik almayı istiyorum. Acaba ince dış lastik için jantıda ince almak zorunda mıyım? Yoksa sadece lastık almak yeterli mi?

26 jant dağ bisikletim var. Bisikletime binip sandalye, termosa çay falan alıp kendi çapımda minik minik kamplar yapmayı planlıyorum. Bisikletim Salcano ng750 26jant ve kalın lastik takılı. Bu işte amatör olduğum için çabuk yorulurum diye düşünüyorum. İnce dış lastik almayı istiyorum. Acaba ince dış lastik için jantıda ince almak zorunda mıyım? Yoksa sadece lastık almak yeterli mi?

Her jantın iç çapına göre kabul edebileceği lastik genişliği aralığı var. Jantın genişliği üreticiden ya da içindeki/üstündeki etiket ya da damgalardan öğrenilip aşağıdakilere benzer tablolardan ama daha iyisi jantın üreticisinin kendi sitesinden uyabilecek lastik genişlikleri bulunabilir. Mesela (link) modelinde jant seti "SLCN HARDTAIL01 32H Jant Seti" olarak belirtilmiş, Bu Salcano'nun kendi markası olduğu için jantın özel bir sitesi yok ama internette arayarak, kullananlara danışarak, firmaya ya da servislerine sorarak jantın özellikleri öğrenilebilir.

Dropbar_Tire_Rim_Compatibility.jpg

MTB_Tire_Rim_Compatibility.jpg

İnce lastik alırsanız bisiklet akıcılaşır. Bütçenin el verdiği kadar kalitelisini alırsanız da bisikletiniz hafifler. Mesela önceki kullandığım Mitas Hook lastiklerin tanesini 30 tl ye almıştım. 2 sene 5000 km kadar kullandım. Ardından Maxxis Detonator lastiklere yani daha kalitelisine geçince hem hız anlamında hem de hafiflik anlamında rahatladım. Bisikletiniz 27.5 jant olsaydı makul fiyata satabilirdim lastikleri size. Konya'dayım ben de.

• Beğen
Tepkiler: JessePinkman02

Tabi ki jantın Izin verdiği kadar ince lastik takabilirsin. Uygun bir iç lastik de almalısın. Ama benim tavisyem bu şekilde mümkün olduğunca sür ve performansını geliştir. Belki de almana hiç gerek kalmaz. Kalın tekerle 26 jant bisikletle dünya turu yapan bir sürü insan var. Hem dağ bisikletine ince teker hiç yakışmaz :)

Lastikleri ne kadar inceltseniz de bisikletin geometrisi akıcılığa bir yere kadar izin verecektir. bence boşuna para harcamaya gerek yok çünkü fazla verim alamayacaksınız. ki aldığınız verim ödediğiniz maliyeti karşılamayacak. bu konuda yapılmış çok çalışma, ödenmiş çok maliyetler var ve sonucunda şehir veya yol bisikletine geçme durumu yaşandı. hiç boşuna kalkışmayın böyle işlere.

Geri