Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Dağ bisikletiyle bir günde 300+ kilometre yapılabilir mi?

Anonim

Silinmiş hesap
Tepki
0
Selam arkadașlar; yașadığım bilinçsiz 100 kilometre vakasından sonra antrenman programları , beslenme gibi konular hakkında araștırmalar yapıp işin uzmanlarının paylaştığı içeriklerden önemli bilgiler edindim. Yaptığım 100 kilometre gözüme küçük gözükmeye başlayınca ben de gözümü biraz yükseklere diktim açıkçası. 😑

300'e takılmayın, 300 zirve noktası olur benim için. Gerçekçi hedefim 200 kilometre desem daha doğru olur.

Bisikletim ön tarafta 2.20 inç, arka tarafta ise 2.10 inç bontrager xr 2 comp lastiklere sahip bir dağ bisikleti. Kısa vadede tek yapabileceğim değișiklik daha ince lastiklere geçmek olabilir bu denemeyi yapabilmek için, hatta kalın lastiklerle de yapabilirim diye düșünüyorum eğer zorunlu bir değişim gerekmiyorsa.

100-125-150-175-200 șeklinde ilerlemek istiyorum, tabi 200'e ulașmak birkaç ayımı alabilir gibi duruyor.

Benim bu konudan müzdarip olduğum tek konu sokağa sadece 07:00-19:00 saatleri arasında çıkabilecek olmam, önceki 100 kilometreyi 6.5 saatte bitirmiștim. 6.5 saatin sebebi ise o dönem 10 kilometreden fazla uzağa gitmek yasaktı, şehir içinde yapmak zorunda kaldım 100 kilometreyi sırf bu yüzden. Kırmızı ışıklar, bazen kaldırımdan gitmek zorunda kalmalar gibi duraklamalar ortalamamı bir hayli düşürdü.

Sizce 200 kilometreyi 12 saatte gidebilmek mümkün müdür dağ bisikleti ile? Aramızda elbette 24 saatte 300-400 kilometre gidenler var bunu biliyorum ama genellikle bunu yapan forumdașlar yol bisikleti kullanıyor.

Uzun yolculardan tavsiye istiyorum, yardım ederlerse sevinirim. Keyifli pedallar. 🙃

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
Scudo
Yolun durumuna göre değişir. Eğer 300 km +3000 tırmanışlı bir rota olursa zorlayabilir. Antrenmanlı olduğunuz sürece tamamlanabilir.

Bende Kayseri Nevşehir arası 95KM yol yapmayı düşünüyorum. Daha önce hiç uzun yol tecrübem yok. Daha önce en fazla 7-10KM tek seferde olmak üzere günde 10-25KM arası yol yaptım. Sizce dağ bisikletiyle 95km yapabilir miyim? Bu arada 100KM için şehir lastiğine gerek var mı? Dağ lastiği de iş görür mü?

• Beğen
Tepkiler: yyy.yakup
Yolun durumuna göre değişir. Eğer 300 km +3000 tırmanışlı bir rota olursa zorlayabilir. Antrenmanlı olduğunuz sürece tamamlanabilir.
Yapmayı düşündüğüm rotada o kadar tırmanış yok diye biliyorum, bir de bisikletin ağırlığı meselesi var maalesef. Suluklardı, besinlerdi falan 17-18 kilo gibi bir rakam olur tahminimce, kilitsiz maşa düz yolda bir sıkıntı çıkarmıyor gibi görünse de ciddi tırmanışlar içeren rotalarda kendini belli ediyor.

Tabi ağırlık ve kilitsiz maşa meselesini 300 kilometre için söylüyorum, 150-200 kilometrede bu durumu idare edebilirim gibi.

Teşekkürler, ilk duyduğum yapılabilir mesajı mesafeleri bir tık daha küçülttü gözümde. :)
Bende Kayseri Nevşehir arası 95KM yol yapmayı düşünüyorum. Daha önce hiç uzun yol tecrübem yok. Daha önce en fazla 7-10KM tek seferde olmak üzere günde 10-25KM arası yol yaptım. Sizce dağ bisikletiyle 95km yapabilir miyim? Bu arada 100KM için şehir lastiğine gerek var mı? Dağ lastiği de iş görür mü?
Dostum merhaba, bilinçli bir şekilde beslenirsen rahatlıkla yapabilirsin. Tabi birkaç hafta düzenli antrenman yapmak şart diye düşünüyorum. Daha 2 ay olmadı galiba bisiklet alalı, geçen ay toplasan 200-230 kilometre ancak sürmüştüm ki en fazla 25 kilometre gitmişimdir bir günde.

Lan bir deneyeyim dedim, yaptım yapmasına da sonucu pek iyi olmadı. Durumu daha iyi anlayabilmek için eski konularıma bakabilirsin. :)

30 km/s ile ortalama hızla bile 10 saat demek, arada molalarla 12 saatten az olmaz. 150 km mantıklı, 300 biraz hayal gibi.

Ben 18 kiloluk yüklü fixie ile 240 km yaptıysam sen de yaparsın kardeşim. Uzun yol yapmak çok zor bir iş değil. Yapılır. Forumda bununla ilgili birçok konu var. Biraz kurcalarsan bulursun. İnşallah en kısa sürede yapmak nasip olur.

30 km/s ile ortalama hızla bile 10 saat demek, arada molalarla 12 saatten az olmaz. 150 km mantıklı, 300 biraz hayal gibi.
30 kilometre / saat ortalama zaten dağ bisikleti ile hayal hocam, yapan varsa saygı duymak lazım. Haklısınız galiba, 300'ü bırakıp en fazla 200'e yönelmek biraz daha mantıklı gibi duruyor. Süre 12 saatle kısıtlı olmasa belki olur ama. :)
Ben 18 kiloluk yüklü fixie ile 240 km yaptıysam sen de yaparsın kardeşim. Uzun yol yapmak çok zor bir iş değil. Yapılır. Forumda bununla ilgili birçok konu var. Biraz kurcalarsan bulursun. İnşallah en kısa sürede yapmak nasip olur.
Amin abi, umarım yapabilirim.
Kaç saatte bitirdiniz acaba? Süreç hakkında beni bilgilendirirseniz sevinirim. Özellikle beslenme sonrası enerjimiz ciddi anlamda tekrar yerine geliyor mu diye çok merak ediyorum.

Benim ilk hedefim 70 kilometre idi, o gün 70 yapan 100'de yapar dedim ve yaptım. Aslında 100 kilometre bile hayaldi ama yapabileceğimi kestirince denedim ve başardım. Evet belki çok büyük bir hedef değildi ama başarmanın tadını aldım o gün. :)

Ben yazın şehir içinde mtb ile 70km yol yapmıştım. Trafik ve yol durumundan dolayı baya bi zorlanmıştım. 200km hedefi inşallah basarırsınız. Süreci paylaşırsanız bizde takip ederiz :)

200 yapılır. Ama daha önce söylediğim gibi, yavaş yavaş artıracak şekilde birden fazla antrenmanın olsun.
Mesela üç beş gün arayla iki tane 100, sonra iki tane 150 yaparsan ve sorun yaşamazsan 200 denersin.
Mesafe odaklı olduğunu görüyorum, sonrasında daha da artırabilirsin, neden olmasın.

MTB kullanacağın için ince lastiğe geçmen veya kalında kalacaksan dahi lastik basınçlarını maksimum değere getirmen (60-70psi gibi) yuvarlanma direncini azaltır.
Yükünü hafif tut. Kendini de hafiflet :) En az 50 kilometrede bir midene birşeyler girsin, her 100 kilometrede de sağlam bir yemek ye devam edecek gücü korumak için.
Bol bol sıvı al, susamadan iç, acıkmadan ye. Hayırlı yolculuklar :)

İyi forumlar arkadaşlar. Mtb severler yine kızacak belki ama, bu tarz performansın hat safada olduğu bir egzersizde mtb de ısrarcı olmak, yaz günü maraton koşusuna kot pantolon ve çizmeyle katılmak kadar abes geliyor bana😏 Tabiki sürücüyü eleştirmek istemiyorum. Herkes istediğini sürebilir bu uzun yolda, fakat bu benim şahsi görüşüm.

inme çıkması olmayan düz yol ise 10 saatte rahatlıkla 200 km yapılır. Ama mümkünse rüzgarsız (veya rüzgarın arkadan estiği) ve güneşin cayır cayır yakmadığı bir gün.

Ben dağ bisikleti ile bir günde 220 km yaptım 10 kişilik grup ile Balıkesir bandırma gidiş dönüş.molalar ve aksaklıklar dahil 13 14 saat sürmüştü yanlış hatırlamıyorsam. yol genel anlamda düz toplam 20 25 km rampa mevcut.bunu 120 kg ve 45 yaşında biri olarak yaptım ona göre hesabını yap.

• Beğen
Tepkiler: yusuf340809
30 kilometre / saat ortalama zaten dağ bisikleti ile hayal hocam, yapan varsa saygı duymak lazım. Haklısınız galiba, 300'ü bırakıp en fazla 200'e yönelmek biraz daha mantıklı gibi duruyor. Süre 12 saatle kısıtlı olmasa belki olur ama. :)

Amin abi, umarım yapabilirim.
Kaç saatte bitirdiniz acaba? Süreç hakkında beni bilgilendirirseniz sevinirim. Özellikle beslenme sonrası enerjimiz ciddi anlamda tekrar yerine geliyor mu diye çok merak ediyorum.

Benim ilk hedefim 70 kilometre idi, o gün 70 yapan 100'de yapar dedim ve yaptım. Aslında 100 kilometre bile hayaldi ama yapabileceğimi kestirince denedim ve başardım. Evet belki çok büyük bir hedef değildi ama başarmanın tadını aldım o gün. :)

Uzun turlar ile ilgili en ayrıntılı bilgiyi Özcan Güler verir. Adam bu işin Türkiye'deki üstadı sayılır. Onun YouTube kanalında uzun turlar ile ilgili aklına gelebilecek her şey var. Oraya bakabilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Ben yazın şehir içinde mtb ile 70km yol yapmıştım. Trafik ve yol durumundan dolayı baya bi zorlanmıştım. 200km hedefi inşallah basarırsınız. Süreci paylaşırsanız bizde takip ederiz :)
Paylașabilirim hocam tabi, amin. 😊 Ortalamayı 20'nun üzerinde tutmakta zorlanmıștım, daha doğrusu tutamamıștım ilk yola çıktığımda. Ortalamayı düzde 23-24'e çekebilirsem hedeflerimi büyütebilirim. 🙃
İyi forumlar arkadaşlar. Mtb severler yine kızacak belki ama, bu tarz performansın hat safada olduğu bir egzersizde mtb de ısrarcı olmak, yaz günü maraton koşusuna kot pantolon ve çizmeyle katılmak kadar abes geliyor bana😏 Tabiki sürücüyü eleştirmek istemiyorum. Herkes istediğini sürebilir bu uzun yolda, fakat bu benim şahsi görüşüm.
Kızacak bir şey yok. 🙄 Benim durumum biraz karıșık, o yüzden yola geçemiyorum. Bir yol bir dağ bisikleti de yapabilirim ama en azından 9.5-10 kilo bandından yukarı bir yol bisikleti almak istemiyorum ve benim böyle bir bütçem yok șu anda ikinci bir bisiklet için. Dağ bisikletini satıp alabilirim aslında ama bu sefer de araziden olacağım. Yol bisikleti ve dağ bisikleti melezlerinin de böyle bir arazide hiçbir șansı yok.

IMG_20210407_163718.jpg

Bu arada resimdeki yerden benim bisikletimle de inilmiyor, orayı inmek için çift süspansiyonlu bir dağ bisikleti ve ciddi anlamda yetenekli bir sürücü gerekiyor. 🙃

Bisikletini %80 asfalt %20 dağ yollarında kullanan birisi olarak bazen yol bisikleti almak istiyorum ama %20'lik kısımda benim dağ bisikleti zor gidiyor. 🙃
inme çıkması olmayan düz yol ise 10 saatte rahatlıkla 200 km yapılır. Ama mümkünse rüzgarsız (veya rüzgarın arkadan estiği) ve güneşin cayır cayır yakmadığı bir gün.
O zaman daha düz bir rota arayıșına bakayım ben, șehirde çıkınca zaten ister istemez ortalama yükseliyor. 🙃
Ben dağ bisikleti ile bir günde 220 km yaptım 10 kişilik grup ile Balıkesir bandırma gidiş dönüş.molalar ve aksaklıklar dahil 13 14 saat sürmüştü yanlış hatırlamıyorsam. yol genel anlamda düz toplam 20 25 km rampa mevcut.bunu 120 kg ve 45 yaşında biri olarak yaptım ona göre hesabını yap.
Söyledikleriniz beni cesaretlendiriyor abi, çok teșekkür ederim. Besin alımından bir süre sonra vücut tekrar eski haline yakın bir enerjiye sahip olmuș gibi hissettiriyor mu?
Valla kendi kendinize challenge yapmak çok zevkli ve harika bir şey. Müsaade ederseniz bu konsepti ben de kanalımda denemek isterim :)
Tek rakibim kendim oluyor bu sefer. Haha 😂
Siz de yapın hocam, bence de mesele rekabet olmadan kendi kendine yapabilmek. 'Türkiyemde ne cevherler var, Yüce RABBİM bize de nasip eylesin.' ☺️ 24 saatte 500-600 kilometre yapanlar var, gerçekten hayret ediyor insan.
Uzun turlar ile ilgili en ayrıntılı bilgiyi Özcan Güler verir. Adam bu işin Türkiye'deki üstadı sayılır. Onun YouTube kanalında uzun turlar ile ilgili aklına gelebilecek her şey var. Oraya bakabilirsiniz.
Özcan abiyi forumdan biliyorum, onun videolarını izledim daha önce. Ama onunki biraz daha performans odaklı gibi sanki, Özcan abi onlarca saat 25-27 ortalama ile gidebilen bir canavar. 👾

Bir de yetenek faktörü var Özcan abide, onun durumu biraz daha farklı gibi. 🙃

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
@Heicks 25 kilo yükle 7 saatte 130 km yi güle oynaya gördüm.1500 metreye yakın yükseklik aldım. Bisikletle uzun mesafe gitmekten ziyade sürüş süresi önemli. 8-10 saatlik arazi sürüşlerim olduğu için düz yolda Sauronun kırbaçını yemiş orglar gibi koştum .:koptum: O gün 200 km ve üstünü de güle oynaya yapardım. Uzun yoldan ziyade uzun saatler sürüş yapmalısın. 10 saat bisiklet sürünce vücut nasıl oluyor bir gör, sonra 15 saat sür ne oluyor yine gör. Yola vurunca en ağır bisiklet akıyor. Olay uzun km den ziyade bisiklet üstünde uzun süre kalabilmek. Arazide yaptığım çok saatlik sürüşler de insan sıkılmıyor. 9-10 saatin nasıl geçtiğini bilmiyorum. Fakat yol çok sıkıcı olduğu için ,vuruyorsun pedalın gözüne. Yüksek kilometreleri hiç etmek çok kolay. Bu sürüşü yapmadan bir gün sabah ezanı çık ,akşam ezanı dön. Bir kaç defa tekrarla yapıp ,yapamayacağını görürsün. Yaşın da müsait gençsin be. :)

Yanlız et,ekmek bol olmalı . Böyle yüksek efor gerektiren turlarda gıda ve sıvı tüketimi ne kadar kuvvetli olursa pedal gücü o kadar çok oluyor.

Yükseklik çok değilse dağ bisikletiyle 15 ortalama ile 20 saat sürer. En Az 4 saat dinlenme olsa 24 saati bulur. Gece sürüşlerinde olacak. Tek başına bu tur seni zorlar. 24 saati geçer ve 30 saate yaklaşır. Ben bu yaşta yapamam. Ramazanda 100 km atan sen ,gençlik ateşinle yaparsın. :harika: Yanlız bol bol idman yapmalısın öncesinde.

Hayatımda iyi bir şeyi yapıp,yapmamaktan ziyade denemediğim için kızarım kendime. 300 km diye çıkarsın 30. Km de geri dönersin. Bazen 300 kesmez bir 600 atar gelirsin. Seni darboğaz eden 24 saate sıkıştırmak istemen. Geçimini bisikletten sağlamıyorsan zamanı diskalifiye et ve rahat rahat 300 veya 500'ünü tamamla. Başlamadan mental olarak ruhunu hazırla ve kendini dinle.
Hayırlısı olsun bakalım. 😍

@Heicks 25 kilo yükle 7 saatte 130 km yi güle oynaya gördüm.1500 metreye yakın yükseklik aldım. Bisikletle uzun mesafe gitmekten ziyade sürüş süresi önemli. 8-10 saatlik arazi sürüşlerim olduğu için düz yolda Sauronun kırbaçını yemiş orglar gibi koştum .:koptum: O gün 200 km ve üstünü de güle oynaya yapardım. Uzun yoldan ziyade uzun saatler sürüş yapmalısın. 10 saat bisiklet sürünce vücut nasıl oluyor bir gör, sonra 15 saat sür ne oluyor yine gör. Yola vurunca en ağır bisiklet akıyor. Olay uzun km den ziyade bisiklet üstünde uzun süre kalabilmek. Arazide yaptığım çok saatlik sürüşler de insan sıkılmıyor. 9-10 saatin nasıl geçtiğini bilmiyorum. Fakat yol çok sıkıcı olduğu için ,vuruyorsun pedalın gözüne. Yüksek kilometreleri hiç etmek çok kolay. Bu sürüşü yapmadan bir gün sabah ezanı çık ,akşam ezanı dön. Bir kaç defa tekrarla yapıp ,yapamayacağını görürsün. Yaşın da müsait gençsin be. :)

Yanlız et,ekmek bol olmalı . Böyle yüksek efor gerektiren turlarda gıda ve sıvı tüketimi ne kadar kuvvetli olursa pedal gücü o kadar çok oluyor.

Yükseklik çok değilse dağ bisikletiyle 15 ortalama ile 20 saat sürer. En Az 4 saat dinlenme olsa 24 saati bulur. Gece sürüşlerinde olacak. Tek başına bu tur seni zorlar. 24 saati geçer ve 30 saate yaklaşır. Ben bu yaşta yapamam. Ramazanda 100 km atan sen ,gençlik ateşinle yaparsın. :harika: Yanlız bol bol idman yapmalısın öncesinde.

Hayatımda iyi bir şeyi yapıp,yapmamaktan ziyade denemediğim için kızarım kendime. 300 km diye çıkarsın 30. Km de geri dönersin. Bazen 300 kesmez bir 600 atar gelirsin. Seni darboğaz eden 24 saate sıkıştırmak istemen. Geçimini bisikletten sağlamıyorsan zamanı diskalifiye et ve rahat rahat 300 veya 500'ünü tamamla. Başlamadan mental olarak ruhunu hazırla ve kendini dinle.
Hayırlısı olsun bakalım. 😍

Necmeddin Abi, kalemine yüreğine sağlık. Altına imzamı atıyorum.

Çorum'da bir laf var " Ekmaaa gavurmaya bana bana yemeyen irençber ilen yarar iş görülmez." diye. Ekmek yemeyen adam uzun yol yapamaz. Kesinlikle katılıyorum.

👏👏👏👏👏👏

Uzun mesafe için lastiği değiştirmek iyi olur.
Schwalbe marathon supremeler bu iş için en uygunu. Yol lastiğine benzer bir yapıda ve 32mm'den 50mm'ye kadar seçenekleri var.
(link)
1621010316252.png

• Beğen
Tepkiler: Ali Kılıç 35.5
Bu arada resimdeki yerden benim bisikletimle de inilmiyor, orayı inmek için çift süspansiyonlu bir dağ bisikleti ve ciddi anlamda yetenekli bir sürücü gerekiyor.
Neden inilmesin oradan sizin bisikletinizle? Hardtail ile inilemeyip çift süspansiyonlu bisikletle inilebilecek bir yer yok, en fazla daha yavaş inersiniz.

Söyledikleriniz beni cesaretlendiriyor abi, çok teșekkür ederim. Besin alımından bir süre sonra vücut tekrar eski haline yakın bir enerjiye sahip olmuș gibi hissettiriyor mu?
Özellikle yazın su konusu çok önemli onun haricinde gıda olarak eti cin bisküvi tüketiyorum.psikolojik mi bilmiyorum ama acayip derecede olumlu anlamda tesir ediyor hiç enerjim bitmiyor sanki arada bir iki üç tane yiyorum üzerine biraz su devam.bir de beslenme işini ufak ufak halletmen lazım yoksa şişkinlik yapıp solunum sıkıntısı yapabiliyor.

Geri