Scudo Sports

Dağ II - Fırtına Getiren

Dağ II Filminizi İzlediniz mi ?

• Evet

• Hayır

• İzlemeye kesinlikle gideceğim.

• Bir kere gittim, bir daha gideceğim orası kesin.

• Bir Ölür, Bin Diriliz ...

• Toplam katılım
    79

Gjankrow

Forum Bağımlısı
Tepki
3.131
Bisiklet
Salcano

Ben bu filme neden böyle bir başlık açmakta geciktim yada neden filmi çok geç izlediğimi inanın bilmiyorum. Dün akşam filmi izlemeye gittim. Gittim ki ne gidiş arkadaş. Film ciğerimi parçaladı, yüreğimi dağladı, kalbimde basılmadık bir nokta bırakmadı. Aramızda anti militarist üyelerimiz olabilir ve bu tarz filimlere karşı gelebilirler lakin izlemeye gidin kesinlikle pişman olmayacaksınız. Mirasımızın izlerini, tarihin gerçek yüzünü, askerin ruh halini, vatan kavramının herkeste nasıl bir duygusal travma yaşattığını müşahade edin.

Filmi yapan, emeği geçen herkese sonsuz teşekkürlerimi sunarım. Lütfen en kısa zamanda gidin filmi izleyin. En azından Türk sinemasında başarmaya aç bir yönetmeni destekleyin. Filmde küfür mevcut. Askerlik yapanlar ortama aşina kalacaklardır, ancak hanımlar irrite olabilirler dikkat edin derim.

dag1.png

Dağ2.png

Dağ2-1.png

Scudo
image.jpg

Dağ II 'deki askerlerin Penç'inde yazan Göktürkçe yazının nereden geldiğini tercümemle sizlere sunayım dedim.

Kormadımız Süngüşdümüz /
Korkmadık Süngüleştik (Savaştık)

4. Öküş tiyin neke ķorkur biz? Az tiyin ne basınalım? Tegelim tidim.
Tegdimiz, yulıdımız.
İkinti kün 5. örtçe ķızıp kelti. Süngüşdümüz. Bizinte iki uçı sıngarça artuķ erti. Tengri yarlıķaduķ üçün öküş tiyin 6. KORKMADIMIZ / SÜNGÜŞDÜMÜZ. Tarduş şadra udı yanydımız. Ķaġanın tutdumuz. Yabġusın şadın 7. anda ölürti. Eligçe er tutdumuz.
Ol Oķ tün budunın sayu ıtımız. Ol sabıġ eşidip On Oķ begleri budunı ķop 8. kelti, yükünti. Keligme beglerin budunın iti yıġıp, azça budun tezmış erti, On Oķ süsin sületdim. 9. Biz yime süledimiz.Anı er[t]imiz. Yinçü özügüg keçe Tinsi oġlı aytıġma bengilik Ek taġıġ erti[rtüm].
>~~~~~~~~~~> <~~~~~~~~~~~<
4. Çok diye niçin korkuyoruz? Azız diye niçin kendimizi küçümsüyoruz? Hücum edelim dedim.
Hücum ettik ve yağmaladık.
İkinci gün 5. ateş gibi kızıp geldiler. Savaştık. Bizden iki ucu, yarısı fazla idi. Tanrı yarlığadığı için çok diye 6. KORKMADIK SAVAŞTIK. Tarduş şadına kadar kovalayıp dağıttık. Kağanını tuttuk; yabgusunu, şadını 7. orada öldürdük. Elli kadar er yakaladık.
Hem o gece halkına haber gönderdik. O haberi işitip On Ok beğleri, halkı hep 8. geldi, baş eğdi. Halkın birazı kaçmıştı. Gelen beğleri ve halkı düzenleyip toplayarak, On Ok ordusunu yürüttüm. 9. Biz de yürüdük. Anı’yı geçtik. İnci ırmağını geçerek Tinsi oğlu denen ebedi Ek dağını aşırdım.

Uluğ Bilge Tonyukuk
(Orkun Tonyukuk yazıtı)

Türk sineması açısından gayet başarılı bir film çekilmiş. Gerçeklikten uzaklaşmadan mantığa yatkın sahnelerin oluşu izleyenlerde güzel bir etki bırakıyor. Tabiki de hatalar veya olmasada güzel olurmuş dedirten animasyonlar var. Mesela film başlangıcındaki iki F16 savaş ucağının animasyonu film gerçekciliğini düşürebiliyor. Buna rağmen gerek gerçek silahlar kullanılarak çekilen sahneler gerekse de olay örgüsü "heyt bee" dedirtiyor. Sonuç olarak içinde bulunduğumuz durumu bize biraz daha hissettiren ve milli duygularımızı bir kez daha arttıran güzel ve başaralı bir film. İzlenmeli, izlettirilmelidir.

• Beğen
Tepkiler: C.Biberci
@Atilla G. Bu filme geçen hafta gittim ve tek kelime ile muhteşem bir yapıt.Şöyle söyleyeyim, Hızlı ve Öfkeli serisinin 7. filminde de bayağı bir etkilenmiştim.Tabi ki kıyaslama yapmak biraz saçma olur ama bugüne kadar izlediğim en iyi film diyebilirim rahatlıkla.Ayrıca film kadar şarkılar da çok başarılı.

Kaliteli bir iş çıkarılmış. Sinemanın ve televizyonun yozlaştığı, içi bomboş olan batı kültürüne özentiliğin tavan yaptığı dönemde hiç değilse bazılarımızın gözünü açar diye düşünüyorum. Film de emeği geçenlerin eline sağlık.

(link) Oylamayanlar varsa ufak bir hatırlatma yapayım.

Dağ II filminde başından sonuna kadar H.Nihal Atsız'ın "Kahramanların Ölümü" şiiri dize dize askerler tarafından okunuyor.

Gerilir zorlu bir yay
Oku fırlatmak için;
Gece gökte doğar ay
Yükselip batmak için.
Mecnun inler, kanını
Leyla’ya katmak için.
Cilve yapar sevgili
Gönül kanatmak için.
Şair neden gam çeker?
Şiir yaratmak için.
Dağda niçin bağırılır?
Feleğe çatmak için.
Açılır tatlı güller
Arılar tatmak için.
Tanrı kızlar yaratmış
Erlere satmak için.
İnsan büyür beşikte
Mezarda yatmak için.
Ve...........................
Kahramanlar can verir
Yurdu yaşatmak için...

Kaçınılmazı kabullenirken cesur olun. Engel olunmayacak yada çok yüksek bedele elde edilecek şeyleri kabul edin. Bunu kabullenmeyebilirsiniz, ama asıl görevimiz milletimizin çıkarını korumaktır.
Büyük Başbuğ ATİLLA HAN...

Efsane bi filmdi. Özellikle Duman ve Müslüm Gürses şarkıları o kadar iyi ve zamanında oturmuş ki sahnelere insan koltuktan kalkmayıp bikaç seans daha izlemek istiyor filmi. Tek cümlelik bi spoiler kaldı özellikle aklımda.. 'Bu Amerikan filmi değil, en sonunda bütün askerleri öldüren savaş uçakları gelmicek..' Ve tabi ki su işkencesi en iyi sahnelerden:) Kulakçı bir numara:harika::krnz:

Eğer kısmet olursa, bu akşam filme gitmeyi düşünüyorum. Bu filmin birincisi süperdi. İkincisinin de öyle olduğundan şüphem yok.

Not: Eğer bu akşam filme gidersem mevcut mesajımı editlerim. Herkese iyi seyirler.

Edit: Sinemadan geliyorum ve filmi izledim. Tam anlamıyla süperdi. Hatta birincisinden daha güzeldi. Herkese tavsiye ederim. Gerçekten çok güzel iş çıkarmışlar.

Tam da son dönem sinemada izlemeye değecek kalitede film yok diyordum ki bu filme denk geldim. Kesinlikle çok güzel bir film. Özellikle TSK desteği ile son derece gerçekçi sahneleri etkileyici bir biçimde izlemek son derece keyif verici.

@BilalBeki

Bozkurtlar diriliyor,ey kutlu atam atsız,
Yolların başıdır bu; onun için pusatsız,
Bir işimiz hep yarım! yapılmıyor Kür Şad'sız!

'Vaktiyle bir atsız varmış', var olsun!

Böyle kaliteli bir yapımın konusu boş kalmış.Filmi sinemada izledikten sonra bir kezde evde izledim.
Her seferinde aldığım keyi daha da artıyor.İnsan gururlanıyor.Umarım böyle kaliteli ve gerçekçi filmler gelmeye
devam eder.

Geri