Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Daha hafif jant mı yoksa daha akıcı göbek mi?

Bahadır ÖZEL

Daimi Üye
Kayıt
22 Ekim 2014
Mesaj
315
Tepki
314
Şehir
İstanbul/Beylikdüzü
Başlangıç
2016—17
Bisiklet
Dahon
Bisiklet türü
Katlanır
Bilyalı göbekleri olan bisikletimin akıcılığını arttırmak istiyorum. Katlanır bisiklete uygun aliexpresste şu
(link)

jant setini buldum. Sırf arka jantı elimdekinden yaklaşık 300 gr daha hafif. Ancak akıcılığı ile ilgili tam bir fikir oluşturacak kadar video bulamadım. Litepro ürünlerinin kalitesi ile ilgili fazla kullanıcı yorumu da yok.
Jant seti değiştirmek yerine arka göbeğe dt swiss 350 gibi bir göbek takmak acaba daha mı mantıklı olur ne dersiniz?
Teşekkürler
 
Scudo
Bu işin uzmanı değilim ama sürekli tırmanan biriyseniz hafif, düz yolda sürüyorsanız akıcılık diyorum. Akıcılık arasındaki fark da önemli tabi. Örneğin acera göbekten deore seviyesine geçecek olsam ağırlığa aldırmaz, akıcılığa odaklanırdım.
 
Jantta akiciligin neredeyse tek belirleyicisi gobektir. Ve aliexpress jantlarindan akicilik beklemeyin. Cok fazla ornegi var, cok alan oldu karbon jant, ve şimdi satmaya calisiyorlar aldiklari paraya...

Akicilik istiyorsaniz dt swiss gobegi alin
 
Jantlar güzel görünüyor ama o fiyata değmez bence ki katlanır için jant değiştirmeye gerek yok, memnun değilseniz göbeği değiştirin daha memnun edecektir.
 
@Serkan Mıstınoğlu
Teşekkür ederim benim de içime çok sinmiyordu aliexpress işi de emin oldum sayenizde
 
  • Beğen
Tepkiler: Road_Runner
Siz istediğiniz kadar uptade yapın bisiklete bir şey değişmeyecek. Kendi performansınızı artırmaya yönelik kafa yorun saygılar. :)
 
@Ahmet ERENN @epsilon91 @OnurÖzdağ Arkadaşlar yardımcı olmaya çalışıyorsunuz sanırım ama katlanır bisiklete zaten jant takmaya gerek yok demek pek yardım etmiyor.
Ayrıca update yapmak işe yaramasıydı herkes market bisikleti kullanırdı. Saygılar
 
@Ahmet ERENN


o_O

Sonuncu çikan jant da oyle dandik bir jant degil, mavic r-sys fiyatina bakabilirsiniz internetten. Dusunun o janti bile ezip gecen jantlar (gobekler) var
 
  • Beğen
Tepkiler: Bahadır ÖZEL
Ben update yapmak işe yaramaz demedim, sadece bir katlanırın jantını değiştirmek o bisikletin ruhuna ters bir olay. Yoksa internette Ultegra Di2 set takan da var. Ama bir katlanır bisiklet sürerken ortalama arttırmak vb için ciddi paralara jant almak mantıklı mıdır, düşünmek gerekir.
 
  • Beğen
Tepkiler: Ahmet ERENN
@OnurÖzdağ
100 km belki 1 dk artı olur katlanır bisiklette herhalde. :D
 
  • Beğen
Tepkiler: OnurÖzdağ
@Fırat Çiner Göbek de açıldı temizlendi yeniden yağlandı ama daha iyilerini görünce değişiklik yapmak istedim.
 
  • Beğen
Tepkiler: Fırat Ç.
Ciddi anlamda fark yaratan bir akıcılık için chis king göbekleri tavsiye ederim. Biraz pahalı ama bariz farklı bir göbek.Antalya bisiklet festivalinde her ikisi de cannondale guick üzerinde iki bisiklet de aynı kişiye ait xt göbekle aynı anda çevirdiklerinde chris king, xt göbeğin yaklaşık 2-3 misli gibi bir zaman döndü inanamadım.
 
Göbek akıcı olmadıktan sonra jant isterse 50 gr olsun, bir faydası olmaz. Bence göbeği değiştir.
 
  • Beğen
Tepkiler: Bahadır ÖZEL
Basligi acan forumdas jant gobeklerinin iyi akmadigini, buna cozum olarak ya yeni jant ya da gobek degisimi istedigini belirtiyor. Sorununu da soylemis, olasi cozum yollarini da soylemis, sadece ikilemde kalmis ve oneri istiyor :)

"Katlanir bisiklette jant mi degistirilir yau"culari konudan uzaklastiriyorum konunun daha iyi ilerleyebilmesi icin :harika:
 
Katlanır bisikletin tekeri daha küçük olduğu için aynı hızda daha fazla tur atar. O yüzden katlanırın göbeklerini değiştirmek, yol bisikletinin göbeklerini değiştirmekten daha fazla fark yaratabilir.
 
@Murat B.
Bu açıdan düşünmemiştim.

@eren konu
Evet videolarını gördüm ama Türkiye'de satışı yok sanırım sesi de güzel aslında.
 
Geri