Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Dahon Kullanıcıları Kulübü

Sram Dual Drive sisteme sahip Dahon Speed Pro TT

6fe2bcb7c09ebdafab325230b2f784b8.jpg

Veya Shimano Capreo sisteme sahip
Tern Verge X20
668debf60c150761d830d7d4525ce8dd.jpg

• Beğen
Tepkiler: sercan_rtr
Scudo
@burhan çetin dahon da tavsiye ettiğiniz model türkiye de yok tern de çok pahalı hemde aşırı pahalı demekki hızlı bir katlanır bisiklet almak imkansız

@sercan_rtr (link) FITNESS / YOL kategorisi, normal yol bisikleti bütçesi ayırdıysan Visc D18, daha ekonomik istersen MU D10, yol donanımı her formatta pahalı oluyor biraz.

Dropbar takan da gördüm yabancılarda.

• Beğen
@Zfr hocam yanıtlar ve tavsiyeler için çok teşekkür ederim visc d18 bu katogoride yol bisikleti gibiyse alabilirim gerçi bisikleti üstündeki hızlandırıyor ama genede bazı özellikler de bisikleti hızlı yapıyor dediğiniz model sanki bu katlanırların yarışcısı sanırım
@Aliya hocam bisiklet çok güzel olmuş gerçekten tam bir yol bisikletine benzetmişler benim sıkıntım yaşadığım ilde sürekli taşımalı tur düzenliyoruz kullanmakta olduğum mtb de bu turlar sırasında kadro su çiziklerle dolu ve fren kolu ve fren diskinide bozduk kamyonda sallana sallana gidiyor bisikletler ve ben ayrıca kışın otobüse binip indiğim yerde açıp işe gideyim diye hızlı bişey olsun diyorum bisikleti tamamen hem hobi hem ulaşım amaçlı hayatıma sokmuş bulunmaktayım aslında amaçım yol bisikleti almaktı bu katlanır bisikletlerinde gerçekten avantajları çok fazla

@sercan_rtr 4 yıl kadar Dahon Vybe C7A modeli ve 1 yıl da Visc D18 model katlanır tecrübelerim oldu. Her ikisi de çok güzellerdi ancak mtb ve tur bisikleti projelerim için sattım onları.

Visc D18 tabiki hızlı bir makine idi ancak vybe den tek farkı 53\39 luk orana sahip aynakolu ve 20x1.35 ebatındaki nispeten ince lastikleri idi. Kadro şekilleri farklı olsa da her ikisinin de sürüş pozisyonları aynı idi dolayısıyla ortalama bir dahon katlanır bisikleti büyük aynakol ve ince lastikle kullanarak en az visc d18 kadar hızlı kullanabileceğin bir bisiklet elde edebilirsin.
Drop bar kullanmak istersen de gidonu dışa katlanan bir model tercih etmen daha uygun olur.

• Beğen
Merhaba Türkiye turu için hangi modeli önerirsiniz?

Dahon Espresso D24 mü, Mariner D8'mi, yoksa başka bir Dahon modeli mi?

Teşekkürler

@jazzpub Merhaba çok fazla katlamayacaksanız ve kötü yollarda kullanacaksanız büyük tekerlekli, amörtisörlü espresso tavsiye ederim. Ama eğer sık katlayacaksanız küçüğü alın. Çünkü espresso katlayınca küçük bagajlı otomobillerin bagajına bile girmiyor. Espresso katlanınca bile büyük olduğundan, katlanma amacını tam kullanamıyor.

Katlayıp poşete koyduğum espresso. Kartal - Adalar vapurunda. Koltuklar ile boyut karşılaştırması yapabilirsiniz. Koltuğun üzerindeki sırt çantasıda büyük sayılabilecek bir sırt çantası.

Dosyalar

• 2017 08 21 Büyükada İST (2).jpeg
    2017 08 21 Büyükada İST (2).jpeg
    134,7 KB · Okunma: 126
Daha sonrasında parçalarını değiştirerek vites yükseltmek için Mariner D8 mi Vybe D7 mi önerirsiniz?

@ihsanaktas

Vybe D7 sahibiyim. Mariner D8'i hiç kullanmadım. Katlanır bisiklet araştırma aşamasında ve hatta kullanmaya başladığım ilk günlerde ben de sizin gibi birkaç modifikasyonla vites sayısını artırmayı veya aynakolu küçültmeyi düşünüyordum (MTB'den sonra katlanır bisikletle dik yokuşları tırmanmak biraz zor gelmişti.) Bir süre sonra ise 7 vitese alıştım.

Sizin de hangisini alırsanız alın memnun kalacağınıza eminim. Şimdiden hayırlı olsun.

• Beğen
Tepkiler: jazzpub
@jazzpub uzun tur için en uygun modeli (link) bu modeldir kadrosu çelik olduğu için uzun turlarda önceliğin çelikten yana olsun bence bende ondan alacam uzun tur için

Kulübe Mariner* D8 şikayetimle katılayım, 1 ayda vidalar,dişliler ve mıknatıs karşılığı(ön)gibi parçalarda paslanma başladı. Vapur ile geçerken sıçrayan sudan etkilenecekse adı mariner olmamalıydı benceo_O sorun benden kaynaklı da olabilir ama kesinlikle adı mariner olmamalı:(

Pas hariç çokta problemim yok, iyi kaçıyor çok seviyorum. Bir kaçta soru sizlere;

Bu paslı parçalara ne yapmalıyım?
Sürüşte bir tıngırtı oluyor, fren kabloları kadroya çarpıyor bu sesten benden başka rahatsız olan var mı?

@hamidgf

Mıknatısı söküp, bulaşık süngerinin yeşil tarafıyla paslı bölgeyi ovalayıp pastan temizlersiniz. Ardından hafif bir yağlama benzeri işlemle temizlersiniz. Daha sonra sildikten sonra o bölgeye rötuş boyası yapın derim.

Bisikletin kadrosu pasa dayanıklıdır da o tarz sarf parçalar için aynı şey geçerli değildir.

Adı Mariner'de olsa aynı mıknatıs vb parçalar diğer Dahon'larda da var.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

• Beğen
Tepkiler: hamidgf
@hamidgfMariner ' in özelliği zincirinin paslanmaması diye biliyorum

• Beğen
Tepkiler: hamidgf
Merhabalar yaklaşık 3 aydır tilt120 sahibiyim boyum 1.82 olduğu için çok küçük duruyor altımda sanki dahon daha iyi olacak gibi benim için.Tlt120 satıp dahon almalımıyım.

Uyumlu çocuk koltuğu var mı katlanırlarda acaba ?

Hamax smiley koltuk kullanıyorum. Memnunum sele borusuna bağlanıyor.

Dosyalar

• 20170911_190546.jpg
    1,6 MB · Okunma: 43
  • Beğen
Tepkiler: hayrullahyorganci
@alterno1903 hocam kaç yaşa kadar kullanabiliriz benim ufaklık 3 yaşında

Mango renk d8 ile bugün aranıza katıldım arkadaşlar sele pompası ile ilgili bir sorum olacak pompa ile lastiği şişirirken bir süre sonra kendini atıyor acaba lastiğe uygun hava basıncı tamamlandığı için mi atıyor benim mi hatam var ? Çin'den aldığım alet ile ölçütümde arka teker 33psı çıkıyor.Bu arada 79kiloyum bu basınç uygun mu?

@fensinn
Pompayı valfe takınca ucundaki halkayı çevirip sabitlemek gerekir, ya da mandal varsa onu kaldırıp sabitlersiniz. Yoksa zorlanınca atar tabi.
Basınç da 65 psi falan olması lazım.

Geri