Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

İnceleme Dahon Mariner D8 (2018) Katlanır Bisiklet + Deneyimlerim

Velespitli Seyyah

Keşfetmek Güzeldir...
Tepki
1.640
İsim
Sabri
Bisiklet
Carraro
Dahon Mariner D8 (2018) Katlanır Bisiklet İncelemesi + Deneyimlerim

Velespitli Seyyah'tan herkese merhaba bisiklet dostları; yakın bir arkadaşımın yeni almış olduğu Dahon Mariner D8 Katlanır Bisikleti deneyimlemek için kısa süreliğine ödünç aldım. Bisikleti bir süre kullandıktan sonra edindiğim deneyimleri siz değerli dostlarımla paylaşmak istedim. Umarım videoyu beğenirsiniz...

---------------------------------------------------- Bisikletin Görselleri ----------------------------------------------------

177052 dosyayı görüntüle

177054 dosyayı görüntüle

Bana destek olmak isterseniz; videoyu beğenmeyi, videoyu arkadaşlarınızla paylaşmayı ve yorum yazmayı unutmayınız. Hepinize iyi seyirler dilerim.

Sosyal Medya Hesaplarımı Takip Etmeyi Unutmayın :)

YouTube: (link)
Facebook:(link)
Twitter: (link)
Instagram:(link)
Strava : (link)

Scudo
Tesekkurler guzel inceleme

• Beğen
Tepkiler: Velespitli Seyyah
@mariokaldato

Teşekkürler hocam :) elimden geldiğince test ettim.

@Velespitli Seyyah incelemen kısıtlı tecrübene rağmen güzel emeğine sağlık.
Arkadaşınıza iki tavsiyem olacak
İlki imkan var ise hemen yok ise eskiyip değişim zamanı gelince lastikleri 20x1.50 schwalbe marathon greenguard ile değiştirmesi yönünde olacaktır. Emin olun üzerindeki 1x75 ebat lastikler bisikletin sürüşünü çok ama çok hantallaştırıyor. Bunu tereddütsüz söylüyorum çünkü iki ayrı dahon modelinde 1.35 1.50 1.60 ve 1.75 lastik ebatlarını bizzat deneyimledim.
Ayrıca dikkat ederseniz bu üzerindeki lastikler görsel olarak bile sırıtıyor zira çamurluklar lastikleri tam örtemiyor bile.
İkincisi ise ruble shimano 11-34 dişli 8li megarange ile değiştirilebilirse uzun tırmanışlarda oldukça fevaid olacaktır. Hatta aynakola da el atılıp 46 diş ile değişse tadından yenmez.
Selamlar

@Yusuf'san

1 haftalık sürede her yol koşulunda 100 km civarında sürüş yaptım ve bu sürüşlerdeki deneyimlerimi aktardım. Ama sizin gibi uzun kullanıcıların deneyimleri önemli. Bu bisikleti almak isteyen arkadaşlar tavsiyelere dikkat etmeli.

şu ekonomik durumda kaliteden ödün vermek istemeyenlerin ulaşabileceği, tam bir fiyat performans ürünü bu bisiklet. deneyimleriniz ve incelemeniz, düşüncesinde bu bisiklet olanlara kesinlikle çok yardımcı olacaktır. çok teşekkürler.

@slckats

Teşekkürler hocam, iPhone gibi bisiklet sürekli fiyat olarak artıyor . İkinci el piyasası bile yüksek. Alan pişman olmaz diye düşünüyorum.

52-11/32 8 dişli oranlarıyla düz yolda çok rahat 34 km/sa hızları görebildiğim, yokuş performansı da gayet iyi olan yeni bisikletim dün geldi. Şehir içinde oldukça atik. Bunu kısa mesafeler kesmez uzun yolların hakkını rahatlıkla verecektir.

20191113_182522.jpg20191114_071044-01.jpeg

Çok faydalı bir inceleme, paylaşım için çok teşekkür ederim.

Bir sorum olacaktı:
Dahon mariner d8 turuncu ile yeşil renk bisiklet arasında ne gibi fark var? Yeşil renkli olan bisiklet biraz daha pahalı, bu fark renkten mi dolayı? Eğer renkten değilse yeşil olanın ne gibi farklı özellikleri var? Dahon mariner d8 bisiklet almayı planlıyorum ama bu durum kafamı karıştırdı, siz olsaydınız hangisini alırdınız?

Bahsettiğiniz renk mango değil daha koyu renkli turuncu ise farkı model yılıdır. Turuncu bir yıldır piyasada, yeşil ise 2 yıldır var. Kadro ve donanımda ise farklılık olmaması lazım. Ben olsam yeşili alırdım (ki zaten aldım:)).
Bahsettiğiniz renk mango değil daha koyu renkli turuncu ise farkı model yılıdır. Turuncu bir yıldır piyasada, yeşil ise 2 yıldır var. Kadro ve donanımda ise farklılık olmaması lazım. Ben olsam yeşili alırdım (ki zaten aldım:)).
Özür diliyorum, yeşil daha pahalı demişsiniz. Bu durumda yorumum geçersizdir. Ama yeşil iyidir:))

• Beğen
Tepkiler: velespit7

Bir sorum olacaktı:
Dahon mariner d8 turuncu ile yeşil renk bisiklet arasında ne gibi fark var? Yeşil renkli olan bisiklet biraz daha pahalı, bu fark renkten mi dolayı? Eğer renkten değilse yeşil olanın ne gibi farklı özellikleri var? Dahon mariner d8 bisiklet almayı planlıyorum ama bu durum kafamı karıştırdı, siz olsaydınız hangisini alırdınız?
koyu turuncu 2019 da piyasaya sürülmüş fark bu. Ben olsam ucuz olanı alırdım :)

Bir sorum olacaktı:

Üretici tarafında renkler arasında herhangi bir fiyat farkı yok. Ancak yine üretici kaynaklı olarak fiyatlar çok farklılık gösteriyor. Forumda bazı arkadaşlar 3000 tl üzerinde bu bisikleti satın alabilmişken ( ben 3150 ye aldım ) bazı arkadaşlar 2800 e kadar düşen fiyatlar ile satın aldılar. Yani renkler arasında renk hariç bir fark yok. tamamen satıcının fiyat politikası.

Üretici tarafında renkler arasında herhangi bir fiyat farkı yok. Ancak yine üretici kaynaklı olarak fiyatlar çok farklılık gösteriyor. Forumda bazı arkadaşlar 3000 tl üzerinde bu bisikleti satın alabilmişken ( ben 3150 ye aldım ) bazı arkadaşlar 2800 e kadar düşen fiyatlar ile satın aldılar. Yani renkler arasında renk hariç bir fark yok. tamamen satıcının fiyat politikası.

Aslında her yeni çıkan seride kalite düşüyor ve fiyat anormal şekilde artıyor. Güncel model çokta avantajlı değil.

Bildiğim kadarıyla sizde Carrraro Flexi 121 var? Sizce Dahon D8 mi yoksa Flexi 121 mi. Oğlumun Carraro flexi 108'i var bazen ben de kullanıyorum. Çok akıcı gelmiyor bana. Belkide 28 janta alıştığım içindir...

• Beğen
Tepkiler: Velespitli Seyyah
Evet sorum Velesbitli Seyyah'a...

Merhaba; her iki bisikleti de kullandım.

Flexi 121 gerçekten güzel bir bisiklet. Kullanım ergonomisi ve malzeme kalitesi olarak iyi. Bir kaç değişiklik ile uzun turlara bile çıkılır. Hatta bu konu ile ilgili videoda oluşturdum. Mariner D8 e gelecek olursak. Her yıl belirli seviyede dahonun fiyatı artıyor ama malzeme kalitesi düşüyor.Türkiyede sadece ismi var. Bisikleti her alan kişi önce aynakolu değiştirmeye çalışıyor. İstediğini bulamayınca ise satıyor. İşin özü fiyat ve performans anlamında Flexi 121 i tavsiye ederim.

• Muhteşem
Tepkiler: sebidos
Merhaba; her iki bisikleti de kullandım.

Flexi 121 gerçekten güzel bir bisiklet. Kullanım ergonomisi ve malzeme kalitesi olarak iyi. Bir kaç değişiklik ile uzun turlara bile çıkılır. Hatta bu konu ile ilgili videoda oluşturdum. Mariner D8 e gelecek olursak. Her yıl belirli seviyede dahonun fiyatı artıyor ama malzeme kalitesi düşüyor.Türkiyede sadece ismi var. Bisikleti her alan kişi önce aynakolu değiştirmeye çalışıyor. İstediğini bulamayınca ise satıyor. İşin özü fiyat ve performans anlamında Flexi 121 i tavsiye ederim.
15 kasımdan bu yana 700 km oldu herhangi bir problem yaşamadım sadece aşırı soğuklarda vites ayarı kaçabiliyor bazen.

İkincisi ise ruble shimano 11-34 dişli 8li megarange ile değiştirilebilirse uzun tırmanışlarda oldukça fevaid olacaktır. Hatta aynakola da el atılıp 46 diş ile değişse tadından yenmez.
üzerinde gelen 11-32 galiba
11-34 ile değişirse çok mu farkediyor
yani, 2 diş bu kadar farkettirir mi?

Geri