Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Dahon mu Tern mi?

Tepki
5
Uzun uzadiya bir arastirma icerisine girdim.Neredeyse tum forumu okudum katlanir bisikletle alakali.Konu acmaktan kendimi tutamadim,dayanamayip sonunda actim.Uzman biri sayilmam bisiklet konusunda.Sehir icinde ozellikle katlanir oldugu icin tercih sebebim.Butceyi inceleye inceleye baya sisirdik.

Sonunda arastirmalarim dahilinde listemde su bisikletlerle yalniz basima kaldim.

Dahon Eco C6 - 1050TL
Dahon Eco C7 - 1026TL
DAHON Vybe C7 A - 1134 TL
Tern Link D8 - 1300 TL
Vitesse D8 - 1350 TL

C6 cok tercihim olmayacaktir.Ama kaldim diger bisikletler arasinda.Kullanan uyeler vardir muhakkak,o yuzden tavsiyeleriniz dahilinde karar vericem.

Scudo
bende geçen yıl mayıs ayında çok katlanır bisiklet araştırdım.
sonunda giant expressway 2 aldım.
yaklaşık 700 km kullandım.

bence onuda listenize ekleyin.

(link)

Merhaba. Alacağın bisiklet şimdiden hayırlı olsun. Kazasız belasız kullanman dileğiyle. 4-5 ay önce Tern Link D8 aldım ve gayet memnunum. Şu ana kadar bir sıkıntısı çıkmadı ki aldığımda arka arttırıcı yamuktu garantiden ücretsiz değiştirdim. Yalnız Tern ile ilgili motobike fuarında görüştüğüm Aslı bisiklet yetkilileri artık Türkiye'ye Tern getirmeyeceklerini ve ağırlığı Dahon'a verdiklerini söylediler.

Zaten Dahon ve Tern baba oğul'un kurdukları firmalar.
Oğlu babaya baş kaldırıp Tern markasını kuruyor :D Bu senede Dahon Aslı bisiklete ya benden al ya Tern'den diye rest çekince de Aslı bisiklet tercihini Dahon'dan yana kullanıyor.

Bu nedenle Dahon markasına yönelmeni tavsiye ederim (yedek parça, aksesuar vb. şeyler için)

Bu sundukların içinde ise Dahon Vitesse D8'i tavsiye ederim. Seni uzun süre idare edebilecek bir bisiklettir.

Bende tern d link 8 sahibiyim ve çok memnunum. Haa ülkemize brompton gelseydi ve fiyatı uygun olsaydı başka tabi ama . Türkiye'nin şuanki şartları içerisinde katlanır bisiklette dahon veya tern'den şaşmayın derim. Ceyhun beyin söylediği gibi dahon da tern'de neredyse aynı bisikletler. Dahon'dan ayrılan oğlunun kurduğu firma tern. İkisini de çekinmeden alabilirsiniz. Benim tavsiyem almışken 150-200 tl daha verip 8 vitesten aşağı düşmemek. Eğer para çok sorun değilse 24 vitese kadar çıkabilirsiniz hatta.
(link)
Bu da benim tern d8:

(link)

Dahon vitesse d8 i aldim.Gercekten cok $ik duruyor.Tabi bisiklet surmeyi unuttugumdan ve de hava yagmurlu oldugundan dolayi test edemedim.otobuste tasidim.Katlanmis oldugu halde insanlar ilginc gozle bakiyorlar.
Yakinda fotograf koyarim.

Hayırlı olsun. Kazasız belasız pedallamanız dileğiyle. Milletin garip bakmaları doğal ama bir o kadarda zevkli bence. şaşkın bakışlar önünde 30sn.de katlayıp otobüse metroya hatta metrobüs ve marmaraya bile binebiliyorsunuz :D bundan daha büyük keyif varmı.

Tesekkurler Ceyhun
Evet katlanir bisikletlerin en cazip olayi zaten.Ben onu dusunerek aldim zaten.Deneyimlemedim henuz,fakat tahminimce bu yonu cok cekici.

Icinden cikan laser stickeri dahonun sitesine girdigimde kayitli bir bisiklet olarak goremedim.Urun inceledigimde 2013 model Vitesse d8 in birebir aynisi gibi.Sahte bir tarafi gozukmemekte ama yine de icimde bir suphe olustur bir arkadasin beni uyarmasi sonucunda.Dahona mail attim cevap bekliyorum.Neden sistemde olmadigina dair bir bilgi edinmek istedim.
Veya sahte olma ihtimali var midir?

Dahon ve ya Tern tavsiye ederim :)

Laser sticker'in üzerini kazıdın mı? Altından çıkan numaranın kayıtlı olması gerekiyor.

Ben de Dahon D8 düşünüyorum. Siz nereden almıştınız? Bu bisikletin kayıdıyla ilgili son durum nedir?

http://cs7009.vk.me/c608230/v608230738/3c75/DLvsscjgp7Q.jpg

Lazer numaraya bugun tekrar bakayim.Oyle kazimali birsey degildi ama kacirmis olabilirim yine de.
Bu da benim bisikletten bir goruntu olsun o zaman :)

• Beğen
Tepkiler: ibrahim_D
Evet,nihayet bisikletin ustundeki stickeri bulup,kaziyip,site uzerinden arama yapabildim.Bisiklet orjinal dahon.Bosuna telaslanmisiz aslinda.Acik halinide cekerim yakinda..

@Murat Santa

Bugün bike&outdoor'a Dahon Vitesse D8 sordum. Liste fiyatı €500 nakit alımlarda %10 indirim ile €450 yani 1390 TL'ye satıyorlardı. Siz ne kadara nereden aldınız acaba? Son sorum ise bu bisikletin gidon ve sele borusu siyah boya ile kaplı. Bisikleti katlarken bu aparatlarla oynandığında hafif boya kalkması, beyazlama yapıyor mu? Ben biraz kıl birisi olduğumdan bunlara dikkat ediyorum da :D

Birde Aslı Bisiklet'e sorun. Sirkeci'de bayileri var.

Hayırlı olsun, güle güle kazasız belasız pedallamalar dilerim :) Darısı başıma !

Dahon' un rest çekip "ya ben ya Tern" demesi haksızlık. Gerçi Tern fiyat olarak sanki daha bi uçmuş durumda !!?
Eclipse X20 modeline bayıldım ama fiyata bakar mısınız ! :eek:

(link)

tern link c8 mi almalıyım yoksa dahon vybe d7 mi? fiyatları aynı pek bi fark yok

Tern daha iyi geldi bana. Ağırlık, katlanma, performans... Özellikle eclipse serisi mükemmel bence. Joe almak istiyorum. Tern'in merkezi evime yakın, belki bisikletçilere geliş fiyatına alabilirim. :harika:

• Beğen
Tepkiler: Yoldakiseruven
Geri