Evimin olduğu sitede, evin karşısındaki bloktaki bitişik nizam müstakil evlerde yanyana oturan 4 tane operasyon çocuğu kendi aralarında anlaşmışlar. Evlerin hemen önlerinde bulunan ve imar planında sitenin ortak kullanım alanı olarak gözüken bahçelere, bundan 30-35 yıl önce bizzat kendi ellerimizle diktiğimiz (çocukluğumdan beri o sitede oturuyorum) çam ağaçlarını kestirdiler. Site yönetimi olarak engel olamadık. Vali yardımcısına, zabıta müdürüne kadar aradım rica ettim, hepsi topu birbirine atıyor; biri polisi ara diyor diğeri zabıtayı.
Ağaçları kestirmelerinin sebebi de, beyefendilerin son model Mercedes, BMW arabalarının üzerine ağaçlardan reçine dökülmesi. Bu operasyon çocuklarından biri Anadolu Üniversitesi'nde profesör, biri Arçelik'te Ar-Ge müdürü, birisi mali müşavir. Kağıt üzerinde hepsi okumuş, yüksek tahsilli çocuklar ama 30 yıllık ağacı gözünü kırpmadan kesmekten de geri durmuyorlar; üstüne kanun-nizam da tanımıyorlar. Hoş varolan kanunu uygulayacak olanları da harekete geçiremiyorsun.
O yüzden bu necib milletin eğitimle, yasayla falan düzelebileceğine dair benim içimde en ufak bir umut kırıntısı bile kalmadı.