Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Danimarka'da bisiklete bakış açısı - medeniyet kavramı

nightdriver

Aktif Üye
Kayıt
7 Eylül 2008
Mesaj
155
Tepki
463
Şehir
Istanbul
Bazı ülkelerde bisiklet hayatla o kadar özdeşleşmiş ki, bizim ülkemiz gibi ülkelerde yaşayanlar bu fotoğrafları "bak bak adamlar neler düşünmüşler" ya da "yaw kardeşim biz evimize zor geliyoruz ne gerek var şimdi buna" diyerek kanıksayacak ya da kıskanacaktır. İşte Danimarka'nın başkenti Kopenag'da bisikletin bir çantadan, bir valizden farksız olduğunu gösteren anlayışın fotoğrafları.
 
Scudo
yanlış degilsem yanlış ise düzeltiniz.sarıhan çiftinin her yerde bir haber var proğramına konuk oldugunda girişte belirtiyor danimarkanın 6 milyona yakın nufusu oldugu belirtiliyor ve bu nufusun 5 milyonu bisiklet kullanıcısı.bisikletin yaşam için ne denli önemli oldugunu bize gösteren bir veri.
 
Beni bisiklete binerken acayip acayip süzmesinler ben gideceğim yere trenle metroyla değil bisikletlede giderim.Yeter ki millet bisikletinde bir ulaşım aracı olduğunu bilsin farkına varsın
 
İşte Bisiklet Medeniyeti budur(Hakedilen saygı bence budur:eek:..)
Kanıtları..
http://www.flickr.com/photos/16nine/1079364891/
Merdiven cıkarken kolaylık saglar..
(link)
Toplu taşıma kolaylıgı saglanır..
(link)
(link)
:eek:..Yorum yok sistem budur!
 
@Hasan Çağrı

Hasan sayfa gerçekten çok güzel
 
@AydınGünaydın

Doğru Hatırlıyorsunuz ,
Güven Bey bu sayıları vererek , Türkiye ile kıyaslamıştı Danimarka yı.
Selamlar.
 
resimler çok rahatlatıcı geldi bana. teşekkürler. en son hastalandığımdan beri kullanmaya korktuğum bisiklete yenide alıcı gözle bakmaya başladım şimdi. gerçi giyim performansımı da arttırdım ama gözüm korktuğu için bi türlü deneyemiyordum. millet karda, soğukta çatır çatır kullanıyor bisikleti. bizse kafamızı kutuların içine gömüyoruz.
 
@nightdriver
arkadaşım maalesef sadece şu sözlerine katılmıyorum, adamların hayatlarında ne kadar önemli olduğu fotoğrafta belli ediyor.....
 
mükemmel ...
 
Selamlar,
Benim kızım yol bisikleti sporcusu. Fakat istemesine rağmen okuluna ( 7 km) bisikletle gidemiyor. Bunun birçok nedenini sizlerde biliyorsunuz.
Avrupa ve uzakdoğuda kadın ve kızlara bakışları bizim toplumumuzdan çok faklı.
Ben bile ülkemizde bisiklet kullanırken tedirginim. Bu doğulu (arap) anlayışları değiştirmek çok zor. Çünkü, doğu toplumlarında kadınları yolda bile fazla göremezsiniz. Malesef bizim yönümüzde batıya değil, doğuya dönük gibi geliyor bana.
Yolunuz açık olsun...
 
@nightdriver

bisikletlere ve insana verilen önem fotolardan ortaya cıkıyor.
bizim ükemizde olsa. başımıza gelecekleri sıralayayım sizlere
1milletin şaşkın ve ürkek bakışlarına mağruz kalıcaz
2hemşerim yarıştanmı
3bisikletede para vericez tren vapur (vs)
4bazen para bile işe yaramıyor
5her defasında gereksizce alakalı ve alakasız kişilerle muhattab olacaz istemiyerek
bu yukardaki saydığım olayların bir gün yaşanmaması icin toplumun ve devletin bilinclenmesi lazım.acilen eğe rcok gec kalınırsa korkarım türkiyede bisiklet sürecek bir yeşillik bulamıyacağız bu gidişle
 
@AydınGünaydın

geri kalanlarda yabancıdır her halde mesela türkler
 
Kocag*t cumhuriyetinden bisiklet cumhuriyetine gidebilecek miyiz?

1731690941306.png
 
Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
BEn bu işlerin genetik olduğunu düşünüyorum. Ülkece, abuk sistemlere mantikli, doğruya yanlış, sevaba günah , dediği şey eğitimle, terbiye ile düzelmiyor ise , bu mesele genetikte aranmalı..
 
BEn bu işlerin genetik olduğunu düşünüyorum. Ülkece, abuk sistemlere mantikli, doğruya yanlış, sevaba günah , dediği şey eğitimle, terbiye ile düzelmiyor ise , bu mesele genetikte aranmalı..
Bu yorumun gideceği yer ırkçılık, aman dikkat. Davranış kalıpları ailede öğrenilenle başlayıp eğitimde edilenlerle şekilleniyor, toplumsal gelenekler ve davranış patenleri öyle 2 günde değişecek şeyler değil, kuşaklar boyu toplumun o yönde eğitilmesi gerekiyor ki biz aslında buna modernleşme diyoruz. 19yy'da Almanyada okuma oranı%90larda, biz buna şu an ulaştık mı emin değilim. Bizde bir de feodal, ataerkil düzen var, o işleri çok bozuyor. Adam 30 yaşında ailesi ile yaşıyor, dolayısıyla yalnız başına bir hayat görüşü, davranış kalıbı geliştiremiyor. Ben ortaokulda yatılı okula gittim, devamında fakülte için başka şehirde tek yaşadım, bir daha da aile evinde kısa süreli ziyaret dışında yaşamadım.
 
  • Beğen
Tepkiler: SerdarCYCoo2Bursa
BEn bu işlerin genetik olduğunu düşünüyorum. Ülkece, abuk sistemlere mantikli, doğruya yanlış, sevaba günah , dediği şey eğitimle, terbiye ile düzelmiyor ise , bu mesele genetikte aranmalı..
Hem genler hem coğrafya diyorum ben.
 
  • Beğen
Tepkiler: SerdarCYCoo2Bursa
Gen, Coğrafya falan filan bunların hepsi hikaye. Önemli olan eğitim ve yasaların detaylı ve uygulanır olmasından geçer. Eğitim sadece okulda değil ailede başlar. Baba emniyet kemeri takıyorsa, çocuğu da takar. Bununla birlikte işleyen bir hukuk olması lazım. Avrupalı gurbetçiler Avrupa'da kurallara uyup burada kaldırımdan arabayla gitmeleri, yasaların çiğnenebilir olmasındandır.
 
Evimin olduğu sitede, evin karşısındaki bloktaki bitişik nizam müstakil evlerde yanyana oturan 4 tane operasyon çocuğu kendi aralarında anlaşmışlar. Evlerin hemen önlerinde bulunan ve imar planında sitenin ortak kullanım alanı olarak gözüken bahçelere, bundan 30-35 yıl önce bizzat kendi ellerimizle diktiğimiz (çocukluğumdan beri o sitede oturuyorum) çam ağaçlarını kestirdiler. Site yönetimi olarak engel olamadık. Vali yardımcısına, zabıta müdürüne kadar aradım rica ettim, hepsi topu birbirine atıyor; biri polisi ara diyor diğeri zabıtayı.

Ağaçları kestirmelerinin sebebi de, beyefendilerin son model Mercedes, BMW arabalarının üzerine ağaçlardan reçine dökülmesi. Bu operasyon çocuklarından biri Anadolu Üniversitesi'nde profesör, biri Arçelik'te Ar-Ge müdürü, birisi mali müşavir. Kağıt üzerinde hepsi okumuş, yüksek tahsilli çocuklar ama 30 yıllık ağacı gözünü kırpmadan kesmekten de geri durmuyorlar; üstüne kanun-nizam da tanımıyorlar. Hoş varolan kanunu uygulayacak olanları da harekete geçiremiyorsun.

O yüzden bu necib milletin eğitimle, yasayla falan düzelebileceğine dair benim içimde en ufak bir umut kırıntısı bile kalmadı.
 
Son düzenleme:
Geri