@muratcolakoglu
Murat bey o zaman ilk mesajınızda da bu şekilde kendi vicdanınız olarak haksız olduğunu düşündüğünüzü yazmanız gerekiyor direk "haksız yere uzaklaştırılanlar var" cümleniz aynı düşünceyi ifade etmiyor.Yazışmaları okudum biliyorum dediğiniz konu ise foruma mesaj olarak yazılanları bilebilirsiniz.Bahsettiğiniz arkadaşın bana özelden neler yazdığını biliyor musunuz(mümkün değil) isterseniz onları da size gönderebilirim.Merak etmeyin her duruma karşılık sıkı bir arşivimiz var,(yılların tecrübesi her türlü yazışmayı arşivliyorum ) kimseyi durduk yere yasaklamıyoruz.Bu bilgilerden sonra siz de elinizi vicdanınıza koyarak kendi hatalarınızı düşünün derim.Bir insan yada bir olguyu suçlamak o kadar kolay olmasa gerek tekrar vicdanınıza bırakıyorum sizi.
Forum yöneticileri dediğiniz durum, uzun zamandır bu tip ikili diyaloğa giren tek yönetici benim sebebi de haksızlıklara ve sorulan sorulara karşı yönetimden bir kişi de olsa açıklama yapması gerektiğine inandığımdandır.Sizin forum üyesi olmadığınız eski dönemlerde yönetimden 2 satır açıklama alabilmek için onlarca özel mesaj yazardım, o günlerin anısına sorulan her soruya cevap vermeye çalışıyorum.Örneğin sizin biraz önce yaptığınız asılsız suçlama gibi.O yazdıklarınızı kendi fikrim deseydiniz veya böyle düşünüyorum deseydiniz okur geçerdim hiçbir karşılık yazmazdım ama siz direk yargıladınız ve mahkumiyet verdiniz "haksız yere yasaklananlar var" yazdınız o yüzden de bu cevapları alıyorsunuz.
Normalde forum kurallarını okursanız bu gibi yönetime yapılan haksız ithamların cezası direk uzaklaştırmadır fakat biz her şeye rağmen belki anlaşılırız diye aynen şimdi size yaptığım gibi uzun uzun açıklamalarda bulunuyorum.Ayrıca yöneticiler siz mahkemeye benzetemeseniz de karar merkezleridir.Doğru yanlış verilen kararlara uyulur ki düzen bozulmasın.
Eğer foruma zarar konusunu da tartışacaksak, bana göre de foruma en çok zarar verenler her şeyi bildiğini zannedip her konuda ahkam kesenlerdir.Yarım doktor candan yarım imam dinden eder misali doğru bildiğini zannedip insanları yanlış düşüncelere yönlendirmekten daha büyük zarar yoktur forum açısından.Çevremdeki belirli eğitim seviyesine ulaşmış her arkadaşımdan forumlar hakkında duyduğum ilk cümledir "bilende konuşuyor bilmeyen de hatta bilmeyenler daha çok konuşuyor bildiğin konuyu da unutuyorsun "
Biraz önce belirttiğim gibi yöneticiler karar makamlarıdır bu konuyu da ikili tartışma uzamasın diye kilitleme kararı aldım.Konuyla ilgili iki forum kuralı aşağıdadır.Herkese iyi forumlar......
7. Forum kurallarina uymayan üyeler yöneticiler tarafindan uyarılır, davranışın tekrarında sistemimizden süresiz uzaklaştırılırlar.
8. Forum yöneticileri ile kurallardan dolayı gereksiz tartışmaya girmek, görevleri gereği yaptıkları işlemlerden dolayı alaylı ve küçümseyici ifadeler kullanmak,hakaret tarzında iletiler yazmak yasaktır. Uymayanların hiçbir ikaza gerek kalmaksızın üyelikleri iptal edilir ve siteye girişleri süresiz olarak engellenir.