Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Delta Bisiklete Hem Teşekkür hem de Serzeniş.

Ender Alıcıoğlu

Forum Bağımlısı
Tepki
3.885
Delta bisiklet
Size hem teşekkür ediyorum . Aynı zaman da daha iyiyi bulabilmeniz için eleştiriyorum.

Neden Teşekkür ediyorum. Ankara Delta dan aldığım Tandemin sağlamlığından. Beni yolda hiç bırakmadı.Çok memnunum. Ben bu bisikleti , bisiklet forumla tanışmadan önce, bisiklet hakkındaki bilgilerim çok az iken, görüp beğenip almıştım. Ama şimdi bisiklet forumdan aldığım bilgilerden sonra, ben bu bisikleti bu üstündeki parçalarla almazdım.

Tamam sağlam bir bisiklet ama hep en alt grup parçalar kullanılmış. Göbek ikinci dağılışı, Antalya da kaliteli göbek bulamadığım için gene sizin taktığınız aynı göbekten taktım o da gene dağıldı,
Arka dişli takımında çıtırtılar çoğaldı yakında o da dağılacak. Frenler gene en alt grup. Çok yakında onlar da bir yerde su koyacak.
Yiğidi öldür hakkını yeme demişler Sizden memnunum . Gene bir bisiklet alacak olsam ki, alacağım, tercihim gene siz olacaksınız.Ama bu sefer bisiklet forum dan öğrendiğim bilgiler ışığında üstündeki parçaları daha üst seviye grublarıyla değiştirteceğim. Alırken benim bilgilerim çok azdı. Ama beni mağazanızda uyaran olsa idi o anda tüm parçaları bir üst grupla değiştirirdim.

Mesela Tandemde bence olması gereken ilk şeylerden biri disk fren. Dünkü Düzlerçamı gezimde 2 Km lik iniş esnasında cantıma el deymiyordu. ve tüm iniş boyunca telin kopmaması için dua ettim. Tek fren hayatta durduramaz 2 kişiyi.

Birde herkesin alay konusu yaptığı şu . Tandem benimde bildiğim gibi TANDEM diye yazılır. Yanlış ise düzeltin. Ama benim bisiklette TAMDEM yazıyor. bi de bu merakımı çekiyor ve görenler ti ye alıyor.

Sizleri burda eleştirmem sizden vazgeçtiğim anlamında değil . Eleştirimi yapıcı anlamda yaptım . Kimse bu yazımıda yanlış değerlendirmesin. Bi daha ki bisikletimde DELTA dan olacak . Demek istediğim. Gelen kişilere daha iyiyi de göstermek lazım geldiği
Ama tutupta bir Tandem Trek alacak durumumuz da yok . Deltanın Tandemi üst grup parçalarla da muhteşem olur.

Çok teşekkür ederim. Hepinize iyi günler ve hayırlı işler dilerim.
Hoşçakalın.

http://img247.imageshack.us/img247/9238/pict0049jx2bv8.jpg

• Beğen
Tepkiler: ulas
Scudo
Merhaba Nisan Baklasi,

Öncelikle bu konuyu bizimle paylastiginiz icin size tesekkur ederiz.

Bisikletlerin fiyatini belirleyen uzrinde kullanilan donanimlardir. Sanirim sizin aldiginiz taMdem :) o gunku kur ile yaklasik 400-500 YTL civarinda olmasi lazim. Bu fiyatta olmasina ragmen ozellik bakimindan gercekten iyi malzemeler kullanildi. Sözü geçen tandem bisiklette minimum fiyata maksimum kaliteli bir bisiklet oluşturduk.

V-Profil jantlar
Aluminyum aynakollar
Aluminyum fren sistemleri
Shimano altus vites kollari vs..

Bu özellikleri taşıyan normal bir bisiklet fiyatına biz tandem bisikletleri oluşturduk. Tabiki daha iyi donanımlarda da yapılabilirdi. Ama bu bisikletin fiyatını arttıracaktı.

Örneğin Cannondale Tandem bisikletleri çok kaliteli ve süperler ama fiyatları 6.000 YTL buna ne demeli.

Sonuç olarak fiyatına göre kalitesi çok iyi. Ayrıca daha önce de dedigim gibi biraz daha kalite biraz daha fiyat demek. Size onerim yavas yavas donanimlarini degistirin ve daha iyi hale getirin.

Unutmadan su taMdem olayını anlatayım :) Tamamen matbaanın hatası bir kaç tanesinde tamdem yazmış. Sanırım o da size denk gelmiş. Biz sonradan fark ettik. Sizden sonrakiler düzeltildi. Komik bir durum ama siz de onu taMdem olarak kabul edin :)

Diyelim shimano deore donanim kullandik Tandemin fiyatı en az 1.000 YTL olurdu Bu Shimano Lx veya XT olsaydi en az 2.000 YTL olurdu. Bunları bırakın Shımano Alıvıo olsaydı yine tandemin fiyatı minimum 800 YTL olurdu. Ama frenler, arka vites ve yaninda bir kac malzeme daha değiştirseniz size toplam maliyeti 150 - 200 YTL yi gecmez.

Hocam bir konuyu daha belirtmissiniz beni magazadan uyaran olmadi diye. Bunu anlayamadim. Eğer tandem konusunda yardım isteseydiniz mutlaka size yardımcı olurlardı ama siz eger Delta Tandem almaya gittiyseniz veya telefonla aldıysanız bu konuda bir sey diyemem.

Hocam kendinize iyi bakin benim yardim edebilecegim bir konu olursa bana özel mesaj atabilirsiniz.

görüşmek üzere

• Beğen
Tepkiler: Ender Alıcıoğlu
İlginize çok teşekkür ederim.

Beni yanlış anlamadığınız içinde teşekkür ederim.
Ama sizde yazınızda belirtmişsiniz 150- 200 Tl lik bir harcama ile daha üst modelli parçalar alabilirsiniz diye.
Benimde size anlatmak istediğim oydu. Ben bu bisikleti alırken beni bu parçaların daha üst modelini takmamızı isterseniz şu , şu fiyata olur diye bir bilgi gelse idi, ben onları çok üst modelle değil ama üstündekilerden daha iyi bir modelle değiştirtirdim.

Ben bu tandemi aldığımda sadece binmeyi ve ufak tefek arızalarını gidermeyi bilecek kadar bilgim vardı.
Demek istediğimde o . Şu anda bu değişimi Antalya gibi bir yerde yapmamın imkanı yok. Bisiklet parça satıcılarında , hem benim bilgim kadar bilgileri yok , hem de ellerinde en ucuz ve dandik parçalar var.

Ben tandemimi 15-03-2006 tarihli fatura ile 829 YTl verip almışım . Bisiklet 500 YTL , üstüde bisiklete takdığım aksesuar. Yani ben aksesuara bu kadar , nerdeyse bisiklet fiyatına yakın fiyat verebilen bir kimse isem üste daha bi 200 -300 ytl bile verip parçaları daha kaliteli parçalarla değiştirtebilirmişim.

Ama şunu da belirteyim. Belki hata benimdi. Yoksa Ankara Delta daki arkadaşlar çok ilgilendiler benle. Beni belki de herşeyi bildiğimi sandıkları için , parça konusunda uyarmamış olabilirler. Ben tandemi nette buldum ama telefonla sipariş ettim . Biz gönderelim dediler . Ben Antalya da bisikleti iyi toplayamazlar diye, siz hazırlayın ben gelip kendim alacağım dedim. Ankaradan bizzat gidip aldım. Hatta telefonda Abi bu sizin bildiğiniz bir bisiklet değil arabaya sığmaz dediler. Ben de kamyon gibi bir kamyonetle gidip aldım.
Ondan sonra ki Ankara 'ya gidişlerimde de jelli sele kılıfı, bisiklet sehpası gibi ,vsire aksesuarlarda aldım.

Son bir sorum var . Sizi de fazla sıkmak istemiyorum. Ön amörtisörüm . çukurlarda bayağı bir vurmaya başladı. Bunu değiştirmek mi gerekir.Yoksa bir bakımı varmı. Değişmesi gerekli ise daha üst bir model takılır mı? Her amörtisör olmaz sanırım . Bana bir bilgi verirseniz sevinirim.

İlginiz için çok teşekkür ederim.
Hoşçakalın.

• Beğen
Tepkiler: ulas
Yeniden Merhaba Hocam,

Bunda kızacak bir şey kesinlikle olamaz. Siz bir bisiklet dostu ve ayrıca Bisiklet Forum'cusunuz. Ne demek ne haddimize :)

Hocam amortisör olayına bir kaç cevap eklemek gerekirse o tip amortisörlerin bir bakımı yok. Sadece dışarıdan yağlanabilir. Çalışma sistemi oldukça basittir. Elestomel ve yay sistemi ile çalışıyor. Bu yüzden ne bir hava ayarı ne bir yağ ayarı gerekiyor. Bu tip amortisörlerin genel sorunu bir çukura girdiğiniz zaman TAKK! diye ses çıkartmasıdır. Nedeni içerisindeki yayın sıkışmadan dolayı üst veya alt yataklara temasıdır. Bunun önüne geçmenin tek sebebi amortisörü değiştirmek olacaktır. :)

Piyasada farklı markalarda ve fiyatlarda bir çok ürün var. Biraz araştırma sonucunda bir fikir edinebilirsiniz.

Aslında Hocam bir şey farkettim o da sizin sanırım kendinizi aşmanızdır. Galiba daha iyi donanımlar kullanmanız gerekiyor. Sorun sadece vites fren değil bence işin içerisine amortisör de girdi.

Yani kabaca özetlemem gerekirse. Amortisör ve Bir kaç malzeme size 500 YTL gibi bir maliyet çıkartacak. Ama sonuç olarak daha iyi bir bisiklet ve daha keyifli sürüş elde edeceksiniz

kendinize iyi bakın

görüşmek üzere

• Beğen
Tepkiler: Ender Alıcıoğlu
merhabalar zzyzx

bende Ender abinin yol dostlarından birisiyim ve gerçekten amortisor
2 kişilik bir bisiklet için aşırı yetersiz
negatif çökme çok fazla ve çalışacak mesafe neredeyse kalmıyor...

tavsiyeniz takılabilecek bir amortisor var mı????

ve vites sistemleri gerçekten de çok iyi değil bende alırken uyarmamanıza şaşırdım...
en azından bir alivio set olsa çok güzel olacakmış...
özellikle den frenden dolayı söylüyorum...

Ama kötü eleştirilerime rağmen sizden başka hi-ten bile olsa bir tandem satan yok tabi işin bir de o boyutu var...

Merhaba Ercan Bey,

Her amortisor her türlü kiloyu taşır aslında ama performans bakımından her amortisor bir degildir. Çalışma sistemleri farklılık gösterir bu farklılıklarda fiyat olarak bisiklete yansır. Bunlar bir yana o bisikletin uzerindeki amortisor piyasada satılan bir cok iyi marka bisikletin uzerinde olan amortisordur. Neyse bunlar çok da önemli değil.

Tavsiyem olabilecek bir cok amortisor modeli var Manitou Axel olabilir mesela. Aslında nasıl özellik istediginizi belirtirseniz ben size daha çok yardımcı olabilirim.

Kötü eleştiri kısmına gelince, kötü eleştiri olacak ki gelişim söz konusu olsun.

ve vites sistemleri gerçekten de çok iyi değil bende alırken uyarmamanıza şaşırdım...
en azından bir alivio set olsa çok güzel olacakmış...
özellikle den frenden dolayı söylüyorum...

Simdi ben de isterdim ki üzerinde bir Lx bir Xt olsun hatta XTR olsun... Biz bisikletlerimizi uygun fiyatlı ve kaliteli tutuyoruz.Her seyi belirleyen tamamen fiyattır. Bu her alanda boyledir iyi ücret her zaman iyi ürün demektir. Bir atasözü derki ucuz mal alacak kadar zengin değilim... Adamlar doğru demiş. Sakın beni yanlış anlamayın bu bir sitem değil :) Sadece sorulan aynı soruya farklı cevap vermek istedim.

Her zaman da diyorum. Yapabileceğim bir şey olursa ne gerekirse yardımcı olurum...

Yani kısaca özetlemem gerekirse,

Şu an kullanılan tandemin üzerindeki malzemeler sizin kullanım amacınızın altında kalmaya baslamıs. Yapılması gereken şey üzerindeki malzemeleri daha iyileri ile değiştirmek olacaktır

kendinize iyi bakın

görüşmek üzere

• Beğen
Tepkiler: Ercan Bayram
deltabisiklete ilgisinden dolayı,Yapıcı yaklaşımından dolayı tşk.Benimde benzer bir sorunda Ankara Delta daki arkadaşlar çok yardımcı olmuşlardı.Onlarada buradan tşk

Geri