Scudo Sports

Delta'dan aldığım Geotech bisiklet sorunlar çıkardı!

basgaza

Üye
Tepki
4
Geçen hafta Delta'dan aldığım Geotech city bike'da problemler çıktı. Herşeyden önce dükkanda ayarlar doğru düzgün yapılmamış. Dükkandan ayrlırken pedal attı döndüm yaptırdım, ama olmamış. Ertesi gün binerken yine pedal atıyordu, 2 defa bisikletçiye gidip vitesi ayarlattım, fakat hala tam düzelmedi. Giderken bazen pedal atıyor. Ayrıca seleyi ve gidonu bile iyi sıkmamışlar, oynuyordu. Onun içinde bisikletçinin yolunu tuttuk.

Delta bisikletin satışından açıkcası ben memnun kalmadım. Bisikletin ayarlarını, kurulumunu tam yapamamışlar. Aslında bisiklet hiç fena değil ama viteste bir sorun var. Pedal atmaması lazım ama geçişlerde bir sorun var düzelmiyor..

Bisiklet alacak arkadaşlara uyarım: Alırken herşeyini kontrol edin, hatta uzun bir test sürüşü yapın. Sorunla karşılaşırsanız hemen onarmanız mümkün olur.

Scudo
eğer ulaşım şansınız var ise Delta Bisiklete tekrar uğrayın, eminim ki tüm sorunları gidermek için ellerinden geleni yapacaklardır.

• Beğen
Tepkiler: Ferdi ONAT ve ulas
Merhaba,

Mekanik sorunlar her zaman olabilecek sorunlardir.

Getirirseniz gereken en iyi şekilde yapılır. Sizi çıkartamadım ama gelin siz çayınızı içerken en iyi şekilde ayarları bizzat kendim yaparım.

Yaşadığınız bu sorundan dolayı sizlerden özür dileriz.

saygılarımızla

@basgaza
şöyle düşünmek lazım alışveriş bazen şansızlıklara sebep olabiliyor kimi zaman sorunsuz kimi zamansa alışverişlerimizde sorunlar olabiliyor.delta bisikLetle aramda bir bağ yok ama anladığım kadarı ile piyasada 4-5 adet mağaza var ve bunlar çocukluğumuzdaki gibi bisiklete amatör düşüncelerle yaklaşmıyorlar eğer düşüncelerini samimi olarak iletir ve bisikletini oraya bırakır ve kendilerininde test etmesini istersen sorununu çözüceklerdir.sorununun kısa zamanda çözülmesi dileği ile,
Alp ASLAN

delta dan bende eşime bisiklet aldım.
servis konusu olsun hizmet konusu olsun hiç bir problem yaşamadım.ve yaşanacağınıda sanmıyorum.Arada bir tabiki olur ufak tefek şeyler.
Tekrar deltaya gidip durumu bir daha detaylı anlatırsanız size kesinlikle herşekilde yardımcı olacaklarını temin ederim.

Delta'ya bisikleti götürmem çok zor. Herşeyden önce benim tansiyonum var bu sıcakta oraya bisikletle gitmem mümkün değil. Oradan eve binerek gittiğim için biliyorum. Hafta arasıda çalışıyorum. Keşke Kozyatağına yakın yerde şubeleri olsaymış..

Alırken bana kargomuz yok gönderemeyiz dediler. Madem öyle 5-6 km yolu gideceğimi düşünerek bisikleti ciddiyetle dikkatli kurmaları ve ayarlarını yapmaları lazımdı. Neyse artık ne desek boş..

bence sıkıntıların varsa bunu bir delta ile konuş gerekirse 5-6 km çok değil ve hataları varsa taksi parası veya bisikletini alıp halletmeleri sorun olmayabilir, kolay gelsin

• Beğen
Tepkiler: burcu1985 ve ulas
Bende Delta'da eşime bisiklet aldım.Kendim içinde yolum düştükçe uğrayıp aksesuarlar alırım.Gerek Ulaş Bey gerekse diğer arkadaşların yaklaşımı her zaman olumlu olmuştur.O anlamda sıkıntınızı hemen çözeceklerini biliyorum.Zaten Ulaş Bey cevaplarında belirtmiş çözeceğini.Umarım en kısa zamanda sorununuz hallolur.

İyi gezintiler dilerim.

• Beğen
Tepkiler: ulas
olur böyle sorunlar;) ulaş abi en kısa zamanda size yardımcı olur,zaten oluyorda;) pedal atması derken nasıl?pedal yerindenmi çıkıyor?

• Beğen
Benim bisiklet denize girene kadar mükemmeldi.Sonra bir bakıma götürdüm...
Şimdi dahada mükemmel :D

• Beğen
@Onur Kahraman

Hayır pedal yerinden çıkmıyor, boşa dönüyor. Bisikletçiden tamirden dönerken vites değiştirdim birden yine pedal boşa döndü ve zincir yerinden çıktı. Neyseki fazla uzağa gitmemiştim tekrar geri dönüp yaptırdım. Neyse şimdi önemli bir sorun yok, bir haftadır kullanıyorum.

Ukalalık etmek istemiyorum. Burada eminim çokeskiden beri bisiklet tamir eden arkadaşlar vardır fakat bence bisikletin en güzel yanlarından biri basit bir mekanik donanıma sahip olduğu için kolay tamir edilebilmesidir. Üzerinde her değişikliği yaparsınız.

Bakmayın şu sıralar herkes yüksek teknoloji yeni şeyler almak istiyor fakat yıllardır bisikletteki vites sistemi aynı prensiple çalışıyor.

Probleminiz sanırım ön attırıcınızın bir ayarı ile ilgili aklıma bu konu ile ilgili 3 ayar geliyor.

1) Ön arttırıcınız sele borusuna yani dik olan borunuza yanlış yükseklikte bağlanmış( muhtemelen gereginden fazla yukarıda)

2) Arttırıcınız ön büyük dişlini dışına çıkıyordur en yüksek viteste. Bunu bakarak anlayabilirsiniz. en yüksek vitese getirin vites kolundan ve pedalı çevirin bakın bakalım attırıcı ile büyük dişli aynı hizzada mı yoksa attırıcı carkın dışında bir yerde mi ? eğer oyle ise attırıcı üzerindeki + - vidaları ile hizzayı maksimumda on dişli üzerine gelecek şekilde ayarlayın ve attırıcının fazla dışa çıkmasına mani olun.

3) bu konu çok ileri boyutta ise ozaman vites kablosunu attırıcıya bağlandığı yerden daha kaba bir şekilde çektirin sonra ince ayarı + - ile aynı mantıkla yapın

Bu söylediklerimi küçük dişliye de uyarlayabilirisiniz eğer zincir kuçuk dişli istikametinde atıyorsa yukarıda yazdıklarımı aynı mantıkla yine yapabilirsiniz. Eğilin bakın sistemi eminim sizde çozeceksiniz.

Dediğim gibi bu tamir işin zevk kısımı bakın anlamaya çalışın olmadı ozaman gidersiniz. Ama bir deneyin bence.

Anlattıklarımla ilgili bir sorunuz olursa seve seve cevaplarım

Kolay gelsin ...

• Beğen
Tepkiler: mtore ve ulas
delta böyle ufak sorunları çözemeyecek bir firma değil. sorunlarınıza maksimum derecede yardımcı olurlar merak etmeyin..

• Beğen
Tepkiler: ulas ve burcu1985
Hayır pedal yerinden çıkmıyor, boşa dönüyor. Bisikletçiden tamirden dönerken vites değiştirdim birden yine pedal boşa döndü ve zincir yerinden çıktı. Neyseki fazla uzağa gitmemiştim tekrar geri dönüp yaptırdım. Neyse şimdi önemli bir sorun yok, bir haftadır kullanıyorum

delta olarak boyle bir urunu satmadığı halde camur atmaya benziyor bu durum acıkçası

bunun dışında birşey olsa goturun sorunu çozsunler veya çozmeyen kim belirtin
sorunu olan bir bisikleti 1 haftadir nasıl kullanabılmektesınız
hepimiz bisikleti iyi tanırız bu forumda yakısmadı yaptığın

@ulas

muhteşem yaklaşım
bravo
umarım süistimal edilmiyordur bu yaklaşımınız

• Beğen
bende bisikletimi deltadan aldim kargo ile bisiklet bu aksam elime gecti bisikleti sadece bir boy alyans ile kurdum baska hic bir ayar yada mudahalede bulunmadim
deneme surusune ciktim her hangi bir problemle karsilasmadim su an sorun yok gibi sadece lastiklere hava basarken on tekerlekte kayma olmustu indirip tekrar uygun bir sekilde sisirdim sorun hallodu ha birde on disk frenin kablolari lastige surtuyor sikistirmasi ya daha yukariya yapilmali yada bir ek kelepce lazim ben ek bir kelepce takicam daha yukariya yada o on disk kablonun farkli bir yerden gecmesi gerekiyor deltadan bu bisikleti kuran arkadaslarin bu konuda bilgilerine ihtiyacim var su an bisikleti o sorundan dolayi kullanmiyorum ama hizmet konusunda delta ailesine tesekkurler gercekten alirken cok yardimci oldular cok iyi bilgilendiriyorlar kirklarelinde bayilerinin olmamasina ragmen bir kardes gibi yardimci olduklarindan dolayi tum delta calisanlarina tesekkur ediyorum
aldigim bisiklet geotech disk alivio herkese tavsiye ederim
dipnot:eek:n disk fren kablosu lastige deyiyor donerken o sorunu asmak icin kelepcemi takmaliyim yoksa farkli yerdenmi dolanmasi gerekiyor bu konuda yardima ihtiyacim var

Yeni aldığınız bisikletinizin vidalarının ve muhtelif hareketli noktalarının bir süre sonra gevşemesi normaldir. Gevşeyen vidaları tekrardan sıkınca bir daha kolay kolay gevşemez.

bu tür basit şeyler için konu açıp delta bisikleti karalamaya çalışmak olmamış bence.delta bisiklet olaya yaklaşımınız, sorun değilde çözüm odaklı olmanız 10 numara.tebrik ediyorum, kolay gelsin saygılar.

Geri