Scudo Sports

Denizli'de bisiklet yoluna ayı indi

Tepki
31
İsim
alp
Bisiklet
Carraro

Arkadaşlar daha bugün karşılaştım bu ayılarla.Avm'nin hemen sağ tarafında ücretsiz ve bomboş bir ayı ini(otopark) dururken bisiklet yolunda konaklamayı seçmişler kendileri.Denizlili arkadaşlar bilir bu yolu 7 km uzunluğunda bir bisiklet yolu.Ben her zaman bu görüntüyle karşılaşıyorum ve artık gına geldi.Yahu avm'nin hemen sağ tarafında videoda da görünüyor ücretsiz bir otopark varken müşteriler için neden bu park etmeler ,bir türlü bu soruya cevap bulamıyorum hangi bahane artık? ÇILDIRIYORUM.En sonunda alıcam bisikleti bende çevre yolunun ortasında durucam park ettim buyrun etrafından geçin diyeceğim.Belki inanmazsınız ama aynı bisiklet yolunun ortasına park etmiş bir trafik polisİ otosuyla bile karşılaştım.Devriye gezen polislerin bir kere bir anonsunu bile duymadım yanlarından basıp geçiyorlar.Yani görevli insanlar adaleti hukuğu uygulamıyorsa,kendi adaletimizi kendimiz mi uygulayalım bunu mu istiyorlar ?Gerçi ben bazen tükürüyorum camlarına yada tekme felan atıyorum çok hoş izler bırakıyorum. Denizlili bisikletçi abilerimden kardeşlerimden özellikle şu avm'nin önüne yapılan parkların ortadan kaldırılması için ortak bir adım bekliyorum.Bunların videolarını nereye atsam ne diye atsam ceza yerler yoksa sadece "şikayetiniz alınmıştır teşekkürler" yazısı mı gelir bana? En sonunda alıcam bir polis şapkası " çek birader onu ordan çek çek çek zat zaaart " diye giricem olaya yette gari !

Scudo
O yolda hep ayni halt oluyor..bende o yolda turlarken belediye otobusu ara sokaga girer imis, istikameti oyleymis, giderken giderken onume bir kirdi,. Fren atip durdduk artik ne edecen..cus ulan desen senden ustun cikacagi kesin.

• Beğen
Tepkiler: MakRo
Hiç boşuna canınızı sıkmayın. Bisiklet yollarının yapılması, ihlal edilmemesi, trafikte iken sıkıştırılmadan yol albildiğimizi görmemiz için önce bunların gerçekten ihtiyaç haline gelmesi gerektiğini anlatan bir konu açılmıştı bu forumda. Kesinlikle katılıyorum o yoruma şikayet edecek bir şey yok ki sonuçta bisiklet yolları henüz bir ihtiyaç değildir. İnsanlarımızın belirli bir çoğunluğu bisikleti ulaşım aracı olarak değilde sadece en pahalısını alıp haftasonları gezmek için kullandığı sürece de ihtiyaç olmayacaktır. Zaten ihtiyaç olsa merak etmeyin tüm bunlar kendiliğinden gerçekleşir.

@Genç89
Sen yol yapacaksın, güvenliği sağlayacaksın ki ulaşım aracı olsun. Çocuğunu salabilir misin anayola ölümünü göze alıp?

Valla Konyada da durum aynı göz yaşartıcı sprey taşıyorum bi vukuatta azının içine sıkacam

@bogacerel

Silecek kaldırırken dikkatli olun, bazı piskopatlar sen ne demek istiyosun, nasıl benim arabamın sileceğini kaldırırsın diye kavgaya girişiyo, bikaç defa bizzat şahit oldum, hatta birinde 2 kişi baya giriştiler adama. Medeniyetten nasibini almış biri olsa zaten parkettiği yere özen gösterir, o yüzden mahcup olup özür dilemesini beklemek zaten hayal.

Her yerde görülen manzaralardan memlekette normal bu tür davranışlar (!)

Araç sahiplerinin kaldırıma, bisiklet yoluna, engelli rampası önüne park etmesi doğru değil. Fakat ben bu insanların kasti olarak bunu yaptığını düşünmüyorum. Bu insanları uyarmak, doğru yolu göstermek bizim görevimiz. Bunu yapmak yerine bu insanlara hakaret etmek, arabalarına zarar vermek daha büyük bir yanlış. Kaldı ki bu insanlar da bizim insanımız. Belki de o mercedes'in sahibi forumdan birinin akrabası olabilir, bunu bilemeyiz.

Sizin de bu konuyu açma amacınız iyi niyetli olsa da, araç sahiplerine hakaret etme ve araçlara zarar verme hakkınız yok. Farkında olmadan buradaki insanları şiddete yöneltiyorsunuz ve kötü örnek oluyorsunuz. İki yanlış bir doğru etmez.

Kaldırıma, bisiklet yoluna, engelli rampası önüne parkeden araçlara illa da birşey yapmak istiyorsanız sileceğini kaldırın ya da aynasını kapatın. Bizim buralarda kaldırıma parkeden 34 plaka bir araç vardı. Her geçişimde yolcu tarafındaki aynasını kapattım. 2-3 kere bunu yaptıktan sonra hatasını anlamış olmalı ki artık kaldırıma park etmiyor.

Yav bu kadar onemsemeyin. Bisiklet sonucta karne hediyesi bi coluk cocuk oyuncagi.

• Beğen
Tepkiler: cngz
Forumda biri demişti sahte ceza tutanağı hazırlayıp sileeğine yerleştirmek lazım uğraşsın dursun :D

• Beğen
Tepkiler: BerkEvren
O kadar öküzün süzülerek gezindiği bisiklet yollarından sonra bu ayı ırkınında ön plana çıkması ne kadar farklı bir ırk kombinasyonunun şehirde yaşadığının güzel örneğidir. Geçenlerde öküzlere zil ile yetişemeyip ağzında düdükle pedallayan birini gördüm. Zil den anlamayanı bir nebze düdükle ürküterek kaçırmayı planlamak.

@Ahmet Bilge Kaan AKIN İhtiyacın varlığından bahsetmeden ihtiyaçlarınızı karşılayamazsınız. Çocuğunuzu anayola tabiikide salmayacaksınız kaldıki özellikle 3 şeritli anayollarda bisikletin trafiğe çıkması tehlikelidir hatta emin olamamakla birlikte kuralarada aykırıdır. Ancak belirli bölgelerde bile bisiklet yoğunluğu artmadığı sürece bir ihtiyaçtan bahsedemezdiniz. Ayrıca iş bisiklet yoluyla bitmiyor en az araç sürücüleri kadar bisiklet sürücüleri de fazlasıyla hatalı. Yaya yolundan kullanırken önüne çıkan yaya ile tartışanlardan tutunda bisikletin de bir ulaşım aracı olduğunu ve trafikte var olma hakkına sahip olduğunu belirtip, ardından motorlu taşıtların uymakla sorumlu olduğu kurallara uymayan bisiklet sürücülerimiz olduğu sürece hak iddia etmemiz kadar boş birşey yok. Önce biz bu kurallara uyacağız ki bisikletlerinde ulaşım aracı olduğunu kabul ettirip bisiklet yollarının bir ihtiyaç olduğunu gösterebilelim.

• Beğen
Tepkiler: bogacerel
Pedalın işaretli kısmı bisiklet yoluna çıkan ayılar için değil mi zaten?
pedall.png

bursa da da durumlar aynı ben tamponlarına kal izi bırakmayı tercih ediyorum geçen günde önümdeki araç sinyal vermeden bi anda sağa kırdı arkasından ben giriyordum sinyal vermedin dediğimde seni görmedim diyor demekki arkada birisi varsa sinyal vererek dönülüyor memleket davardan çomardan andavaldan geçilmiyor allah yardımcımız olsun

• Beğen
Tepkiler: cngz
@firestone Bunun için yanımızda şok tabancası bıçak sprey gibi şeyler bulundurmalıyız. karşımdaki insan kavga istiyorsa ben her zaman hazırım. İnsanlara haddini bildirmedikçe böyle ayılar şehirde çok dolanır. Korkmayın , baktınız sopa çekti arabadan basın şok cihazını yerde sürüklensinler. Bunlara ses çıkarmadıkça veya alttan aldıkça daha çok azıyorlar çünkü.

Geri