Scudo Sports

Disk frenler kullanışlı mı?

Mek. disk mi hid. disk mi v-fren mi?

• Toplam katılım
    38

Ubeyd

Üye
Tepki
8
Bisiklet
Carraro
Bu yaz sezona yeni bisikletle girmek istiyorum.Almak istediğim seviye bisikletlerin geneli
hidrolik disk fren(sedona 341,731,741;tercihlerim arasında fark ettiğiniz gibi daha yol mu alsam,mtb mi alsam ona bile karar veremedim :S)
ve rotorların kolayca büküldüğünü duydum ben o kadar profesyonel değilim İstanbul içi küçük turlarda yedek rotor taşıyacak yada değişecek halim yok peki bu işin aslı nedir ve ben ne yapmalıyım?
[fikir beyan etmek isteyenler için kullanım yerim sahil,yol,yokuş gerekirse toprak,hafif dağımsı koşullar]

Scudo
MTB alırsan toprak ve hafif dağımsı yollarda rahat edersin. Yol tutuşu da harikadır. Biraz yorabilir tabi.
Hidrolik disk fren konusunda pek bilgili değilim. Ancak yağı ve suyu falan ekleniyor o biraz maliyete kaçabilir. Stabil bakımları yani. :)

Ama mekanik disk fren dersen almanı önermem. Keçe kayma sorunu, yamulma sorunu, ses çıkartma bazı zamanlar duman çıkartma sorunları ve de balata yenilenmesi gerekiyor. Dolayısıyla parasal olarak maliyete kaçıyor. Tabi bu sizin bisikleti kullanım tarzınıza da bağlıdır.

V-Fren (papuç fren tavsiyemdir.) Papuç erir en sağlam papuçu uygun fiyattan alabilir kendiniz de kolayca takabilirsiniz. Ama diğer şekilde bayağı uğraştırır. Hidrolik fren kullanan çevremde çok az olmasına rağmen gayet sağlam tuttuğu konusunda bilgiliyim. Yokuşun ortasında direk durabilmeniz mümkün sağlam bakıldığı sürece. :)

Rotor mu bukuluyormus? yok artık. benim için hidrolik sistem can guvenligimdir. yuksek hizlarda bile araba, motor freninden daha sağlıklıdır
ayrica en hafif rotorlardan kullaniyorum 87 gram civari ve 91 kiloyum daha bu kadar hafif bir rotoru bile bukemedim. cok bakim da istemez, balata baya dayanir , yagi ömürlük gibi.

• Beğen
Tepkiler: Murat Cömez
Hidrolik disk freni tavsiye ederim, kolay kolay birsey olmaz merak etme. Mertceo arkadasin dedigi yag olayi dogru ama suyu falan diye hidrolik frende bir olay yoktur. Varsada, su nereye ekleniyor cok merak etdim. Rotor kaliteli olursa egilme olayi olmaz... yag degismesi hava almadikca yag kayib etmedikce degismesi gerkmez ve yeni aldigin biskletdeki frenlerde yagi tamamlanmistir ve havasi alinmistir. Balata ve rotor degistirmesi senin biskleti sürüsüne bagli. Hidrolik fren her tarafdan avantajlidir. Biskletin garanti süresinde herhangi birsey olsa garanti karsilamasi lazim. (mesela 6ay sonra balata bitse yada rotor incelirse bunlari garanti karsilamaz) Umarim yorumum yardimci olmustur.

• Beğen
Tepkiler: Ubeyd
@murat cömez

Yorumunuz fazlasıyla yardımcı oldu ve fren konusunda karar vermemi sağladı teşekkürler.

• Beğen
Tepkiler: Murat Cömez
Mekanik disk kullanıyordum avid'in v frenine geçtim baradine 3 renkli pabuç kullanıyorum eskiye göre 10 numara. Pabucun özelliği zaten her koşul olması. Yağmur ve çamurda da çok güzel çalışıyor. Yenilemesi de 5-10 lira ve her yerde bulabiliyorsun. Kendin evde de yapabilirsin değişimi.

Disk fren alacaksan kesinlikle hidrolik olması lazım. Dağ bayır çamur su dere falan gibi yerlere maruz kalacaksan eğer disk al. Ama o kadar abartmam genel kullanıcıyım dersen dediğim gibi güzel bir v fren ve baradine pabuç mantıklı bir tercih olur.

Cevap için teşekkürler istediğim modellerde hidrolik var zaten

2009 yılında Sedona 761 aldım. Ani bir seçim oldu, hidrolik setlerden de en ufak bir fikrim yoktu. Hala da yok... :rolleyes:
Yalnız şunu söyleyebilirim; o zamandan beri ne bir bakıma ihtiyaç duydu ne de sorun çıkardı.

Karar yine de sizin...

Geç mi oldu bilmiyorum, İnşallah geç değildir. Senin dediğin koşullara göre V-fren uygun. Fakat sen ankette HDS mi MDS mi yoksa V-fren mi demişsin. O şekilde sorarsan hidrolik disk fren derim.

Geri