Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Diz ağrılarına doğal çözüm

Numan54

Üye
Tepki
22
Merhaba Arkadaşlar;

Daha önce aynı şekilde başlık açıldı mı bilmiyorum fakat ben rastlamadığım için sizlere kendiminde denemiş olduğu bir öneriyi iletmek istedim. Forumda pek çok arkadaş diz ve eklem ağrılarından şikayetçi. Benimde iki dizimden de çatırtı sesleri geliyor hemde oldukça fazla ve ağrı sızı da yapıyordu. Doktora gittim film çekti ve kıkırdakların birbirine sürtündüğünü ancak ameliyat ile düzeleceğini fakat bu yaşta ameliyat olmama gerek olmadığını, ağrıların zamanla artacağını sabretmemi söyledi. Uzun zamandır spor ile ilgilendiğim için çevremde eklem ağrıları çekenler çok ve bazı yakınlarımın bacak ve boyun kısımlarına kına yakarak ağrılarından kurtulduğunu görünce kendimde denedim. Bu yüzden rahatlıkla sizlere de öneriyorum. Bu tip alternatif tedavilere sıcak bakarmısınız bilmem ancak uygulama yöntemi şu şekilde : kınayı zeytinyağı ve su ile karıştırarak dizlerimize sürüyoruz bolca (deri görünmeyecek şekilde bir tabaka olacak ) sonra üzerini streç film ile sararak üstüne bir bez daha sarıyoruz ve 6 saat bekledikten sonra yıkıyoruz. Ben 1. uygulamada tüm ağrılardan kurtuldum. 2. kez de uyguladım ve ara ara uygulamaya devam edeceğim. Umarım deneyen ve fayda gören arkadaşlar olur.

Not : Kınanın içine katılan sıvının yarısı su yarısı zeytinyağı olacak.

Scudo
Allah razı olsun dostum deneyelim bakalım.

Hepimizden razı olsun hocam deneyin İnşallah faydasını görürsünüz. Kınaya katılacak sıvının yarısı su yarısı halis zeytinyağı olacak şekilde uygulamayı unutmayın.

• Beğen
Tepkiler: Robert Knepper
Sizin ağrılar neydi tam olarak? Grade 1 mi 2 mi? Menüsküs filan mı yoksa?

Bana doktorun dediği sadece yukarda anlattığım şekildeydi hocam detayını bilmiyorum. Dizlerimi toplayıp oturunca , yerden kalkarken, yere çökerken çatır çutur sesler ve ağrı sızı oluyordu. Diz kapaklarımda sıcaklık ve yanma oluyordu. Sesler duruyor tabiki ama ağrılar geçti çok şükür.

Bisiklet kullanırken oluyor mu yoksa bıraktınız mı bisikleti?
Benim genelde bisiklet kullanırken ve merdiven çıkarken çok değil ama ağrıyor.

Ne kadar bilimsel bir yaklaşım bu böyle.. %50 halis zeytinyağı olmazsa acaba işe yaramaz mı? Hacimsel mi %50 yoksa ağırlık olarak mı %50 :p

Bu konuda forumda ve internette birçok yazı var.. Bisiklet sürerken diz ağrısı çekiyorsanız öncelikle kullanım tarzınızı gözden geçirmeniz faydalı olacaktır.. Bisiklet üzerinde öncelikle vücudumuz ısınana kadar yüksek kadans (düşük vites) ile başlanılmalı, daha sonra yavaş yavaş pedal kuvveti artırılmalıdır.. Diz kapağımızda sürtünmeyi engelleyen sıvının görev yapabilmesi için ısınması gerekmektedir.. Vücut ısınmadan pedala çok yüklenmek ise diz kapağında sürtünme tahribatı yaratır..

Bir diğer önemli husus ise bisikletin sele yüksekliğinin bacak uzunluğuna göre ayarlanması gerekir.. Sele yüksekliği kısa tutulursa dizlere binen yük artacaktır..

Kış aylarında özellikle soğuk bir vücut ile yüksek pedal gücüne çıkmaktan özellikle kaçınmanızı tavsiye ederim..

Bisikleti eskiden beri ara ara kullansamda spor amaçlı olarak daha yeni başladım. 15 gündür aktif olarak kullanıyorum diyebilirim. Bunun haricinde 3 yıldır fitness yapıyorum. Belimde ki 3 adet fıtığın ağırlık kaldırmama müsade etmemesinden dolayı ağırlığı bisiklete verdim. Bisikletten evvel de dizlerimde aynı sorun vardı bisikletin bana extra bir zararı olmadı. Bisiklet almadan önce doktora gittim ve bisiklet alacağımı, bunun dizlerim için sorun olup olmayacağını sordum .Fazla zorlamadıkça bisikletin yararlı olacağını söyledi. 15 gün içerisinde ne yarar ne de zarar gördüm. Sizin ağrılarınız ne boyutta bilmiyorum ama ben bu kına olayını bir kaç kişiden duydum. Bir tanesi menüsküs ameliyatı olacaktı kurtuldu. Bir tanesi benim gibi ağrı çekiyordu kurtuldu. Diğeri ise boyun ağrılarından şikayetçiydi omuz ile boyun arasına kına uygulayarak ağrılarından kurtuldu. Dediğim gibi bende denedim ve şuan için ağrı sıkıntım yok çok şükür. Ağrıdan sızıdan gözlerimden yaş geliyordu.

@engin özen

Evet malesef işe yaramaz zeytinyağının tedavi edici özelliğini araştırmanızı öneririm. Ben olurda bir arkadaş ciddiye alır dener ve fayda görürse diye paylaştım. Sonuçta hiçbir zararı olmayan birşey. Bacaklarınıza renk katmak amacıyla kına uygulayın demedim yani.

Benim çok şükür çok şiddetli ağrılarım yok ve sadece sağ diz kapağım şuan azcık ağrıyor.
Üstteki Engin arkadaşın dediği gibi kışın birkaç gün sürdüm soğukta ve zorlamıştım da onun acıları yeni yeni çıkıyor.

@engin özen

selemin yükseklik ayarı tam olmasına rağmen sağ dizim 25-30 km sonra ağrımaya başlıyordu... arkadaş tavsiyesi ile seleyi yatayda biraz arkaya aldım... doktor tavsiyesi ile yola çıkmadan önce dizlerime thermo-krem sürüp ısınmayı hızlandırıyorum ve forum sayesinde de yüksek kadans ile başlıyorum... iki haftadır sorunsuz >100 km devirdim... tavsiye ederim :D

@engin özen

Denediği ve fayda gördüğü bir şeyi paylaşmış arkadaşımız.Bu yaklaşımınızın kime ne faydası olur bilemem de,
yarar gördüğü bir şeyi paylaşmak isteyene, pek katkısı olacağını sanmıyorum.
Tarz zaten külliyen faul....

• Beğen
Tepkiler: Numan54
Size katılıyorum Hüseyin Bey. Malesef çok konuşan bir millet olduk ve çok konuşanda işte böyle arkadaş gibi boş konuşabiliyor. Ben belki fayda gören olur diye iyi niyetimle paylaştım. Bana bir getirisi yok sonuçta ama anlayana tabi ki.

• Beğen
Tepkiler: Robert Knepper
Bu bahsettiğiniz rahatsızlık bende 3 yıldır var ve birtürlü kurtulamadım, 4 doktora gittim, her biri farklı eşyler söyledi ama halen çözüm bulunamadı. Bzen çok fazla acı yapıyor, şuan dizlerinizdeki son durum nasıl ? Ağrılarınız varm ? geçtimi ?

Seleyi alçak kullanınca ağrıyo yükseltince sıkıntı bitiyo bende ama arada bisiklete binmeden bi başlıyo yürürken zorlanıyorum

ARkadaşlar uzun zamandır dizin yanında bulunan bağda ağrı vardı. Ares bant denilen sporcu bandından aldım ve kullandım o bölgede.Şuan ne bisiklet üzerinde ne de başka bir aktivitede hiçbir ağrı yapmıyor.Öneririm.

Ses + ağrı var. Bendeki rahatsızlık sizinkiyle aynımı bilemedim tam olarak şöyle; dizimi kırık vaziyette tuttuğumda kaynama yapıyor sanki , ısınmaya ve yanmaya başlıyor, sonra düzeltmek istediğimde çat diye bir ses geliyor ve ağrı yapıyor. En son artık kayseriye gideceğim orada bir doktor var bayaa namı yürümüş adamın, eski müdürümün babasınıda ameliyat etmişti çok memnun kaldılar, artık rahat rahat yürüyor babası. Burada nekadar yazsamda boş ama aynı şeyi yaşayan birini görünce insan dayanamıyor.

Hocam dediğim şekilde bir deneyin isterseniz bir yararı olmasa dahi kesinlikle bir zararıda dokunmayacaktır. Ses geçmez fakat ağrılar ve yanma hissi geçecektir

hangi spor dalıyla ilgileniyorsanız ilgilenin bilinçli bir şekilde yapmıyorsanız kaslarınıza ve eklemlerinize zarar verebilmeniz olasıdır doğru ve yeterli bir şekilde ısınmadan bisiklete binmeyin hadi bindiniz sakın ha yüklenmeyin yeteri derecede ısındıktan sonra kademe kademe hızlanın elbetteki kullandığınız bisikletin , modelin , ölçülerinin sele ve sele borusu ayarlarının doğru bir şekilde yapıldığını varsayıyorum pedala basış şeklinizde bu konuda son derece önemlidir normal pedallar ile ayaklarınız pedal üzerinde sıklıkla yer değiştirdiğinden düzensiz olarak dizinizin farklı bölgelerine istemeden yük verirsiniz bu da dizlerinizde ağrılara yol açar spd pedala geçmenizi öneririm ayrıca size uygun fiyatlı bir jel de önerenebilirim tüm eczanelerde bulunur sanıyorum dikloron jel sürün ve kurumaya bırakın buz tedaviside son derecede etkilidir geçmiş olsun

Geri