Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Diz ağrısı

Sele ayarı şehir ya da yol fark etmez, bu arada ısrarla neden ayakkabısız deniyoruz. Şu haliyle sele alçakta, işin içine ayakkabı gireceği için yükseltme kaçınılmaz. Yalnız dizin arkasında oluşan ağrı sebebini gözden kaçırıyoruz, bu pozisyonda sürüyorsanız dizin ön kısmında patella denilen bölgede sıkıntı yaratır, sele yüksek olduğun da diz olması gerekenden fazla açılacağı için diz arkasında sıkıntı yaratır. Sizin sıkıntının sebebini çözemedik anlayacağınız.

Scudo
Sayın @Helen Şişme vardı ancak şu an geçmiş durumda. Evde rutubet yok. Yaklaşık 15 yıldır aynı evde oturuyorum. Sabahları her zamankinin dışında bir zorlanma yok.

Sayın @MuratHan Kızmayınız:) Burada sadece neleri yanlış yaptığımı öğrenmek istiyorum ve ayrıca buna benzer sakatlık yaşayan arkadaşlardan tavsiyeler ve olabilirse doktor/hastane önerisi almaya çalışıyorum. Bir doktora gitmeden kesin çözüme kavuşmayı beklemiyorum.

• Beğen
Tepkiler: shielD
Ayakkabı ile diz açısı:

IMG-20151225-WA0017.jpg

Dosyalar

• IMG-20151225-WA0016.jpg
    IMG-20151225-WA0016.jpg
    93,4 KB · Okunma: 26
Yok canım estağfurullah ne kızması ne haddime, yazılış itibari ile size öyle gelmiş. Bu arada seleniz alçak, topuk pedala değdiğinde bacağınız düz bir şekilde hizalanmalı, hafif kırık da hizalayabilirsiniz. Diz şikayetiniz için de bir uzmana kontrol ettirmekte fayda var.

• Beğen
Tepkiler: shielD ve mbozel
Aynı yerden Aynı ağrıyı 3 ay çektim biraz sabır ettim son bir aydır maşallahım var bisiklete binmeden önce enseme gerdirme yapıyorum selemi biraz yukarı aldım ilk 10-15 dk hafif viteste yüksek kadans yapıp kasları ısındırıyorum birde dizini üşütme ben genelde kapri giydiğimde oluyordu tayt giymeni öneriyorum geçmiş olsun

• Beğen
Tepkiler: shielD ve mbozel
verdiğiniz sempton çok yetersiz,sadece batma ne demek? tam nerede,ne kadar sürüyor? ne zaman başlıyor,geçiyormu? artarak devam ediyormu?,ağrı kesiciler çok dikkatli kullanılmalı.çoğu sadece ağrı kesici değil,iltihap ,ödem giderici,ateş düşürücü ve başka özellikleri var,amaca uygun ilaç kullanılmalı? ne olduğunu bilerek,yoksa tek başına ağrı kesici ağrıyı baskılayacağından problemi arttırır...

Arkadaşlar merhaba;
Tv de Canan Karatay hocayı seyrediyordum. Konuşmasının bir bölümünde eklem kıkırdakların dan bahsetti, incelmesinin ağrılara neden olduğunu söyledi. Hocayı izlediğim sıralarda dizlerimde ağrılar vardı.(Bende kıkırdak aşınması mı vardı bilemiyorum.) Kıkırdak aşınmasına; işkembe ve paça çorbalarını önerdi. Bol bol içmeye çalışıyorum. Üç dört aydan beri ağrı hissetmiyorum. Çorbaların soğuduğunda oluşan jelimsi maddenin iyi geldiğinden bahsetti. TAVSİYE EDERİM. Selamlar...

• Beğen
Tepkiler: Yusuf G.
@çimtay Ben diz kapağımdaki aşınmadan kaynaklı ağrılar için fizik tedaviye gittiğimde uzman bana evde yapacağım hareketleri gösterdikten sonra "kocakarı ilacı gibi olacak ama et suyu, paça çorbası vs. tavsiye ederim, bir çok hastamız kendilerine çok iyi geldiğini belirtti" demişti. Ben de bayadır içmiyorum hatırlattığınız iyi oldu, Allah kısmet ederse yarın bir paça çorbası içeyim ben de :)

• Beğen
Tepkiler: çimtay
Sele yüksekliginden de olabilir.

Siz hic tv bakmiyormusunuz, Tip alemini cökerten bir yag cikti.
Artik doktor falan yok bu yagi kullaniyorsunuz ve tüm hastaliklardan kurtuluyorsunuz, adamlar bulmus ya helal olsun.

karsinizda ARDICYAGI :koptum::koptum::koptum::koptum::koptum::koptum::koptum::koptum::koptum::koptum::koptum::koptum::koptum::koptum::koptum::koptum::koptum::koptum::koptum::koptum::koptum::koptum:

NOT: Doktora gitmeyen ve bisiklet forumunda hastaligina care bekleyenlere ancak böyle sacma yaglar önerilir.

Abi sen galiba bisikleti yeni almışsın hamlayıncada buraya konu açtın :)) öylemi ?

Benim de dizimde ince bi ağrı başladı sanırım çoğalacak zorlarsam fakat dizlikle rüzgarı kestigim icin sanirim ağrı dindi dizlik tavsiye ederim kesinlikle saygilar.

Bikefit öneririm ben de , çok küçük açı yanlışları uzun vadede sakatlığa yol açabilir.

@itsaboutyou
O nedir

Selam tekrar,
Cumartesi günü, yaklaşık 155 Km İst içi yol yaptım.
Yapmadan önce, seleyi 1-2 cm kaldırdım, hafiften de öne çektim.
Önceki sürüşüme göre ara ara çok ufak ağrılar oldu ama önce ki kadar acıyı hissettirmedi.
Sele boyundan olduğunun kanaatine vardım ve sorunu çözdüm, Pazar günü de ne ağrı ne sızı vardı şükür.
Sele boyutunu tekrar gözden geçirmeni öneririm.

• Beğen
Tepkiler: kemal17 ve mbozel
Selam arkadaşlar. Uzunca bir süre kendimi denedim. Bendeki diz ağrısı antrenmansızlıktan ötürü gelen bir şey. 1 aya yakın sürmeyip tekrar başladığımda dizime yüklenemiyorum. 2 gün aralıksız çıkıp sürdüğümde ağrı %90 azalıyor, 3. gün ise tamamen geçiyor. Doktor bununla alakalı pek ilgilenmedi sür geçer dedi, ciddi bir problem yok dedi. Gerçekten sürünce geçen bir ağrım var ve antrenmanlı iken hiç ağrı falan çekmiyorum şuan.

• Beğen
Tepkiler: Emrah Demirci
Benzer şikayetle doktora gittim. Mr sonucunda diz kapaklarımın üst kısmında kasların bağlandığı bölgede yoğun ödem tespit edildi. Sebebi de 10 ay aradan sonra ilk turda 185km yol yapmak. Uzun süre iyileşmedi. En son iki hafta dizleri tam kırmak yasaklandı doktorum tarafından. Bisiklet de yasak dedi. Bir ayın sonunda idmanlara başladım. 80 90 kadans ile yollu giderek arttırdım.

Doktora gittiğinizde bu tarz sorunlarda mr çekilmeden kesin bir teşhis koyulamıyor. Bazı doktorlar da iki krem yazıp yolluyor. İyi bir doktora gitmekte fayda var.

• Beğen
Tepkiler: Xoqo
@ihsan onur şener ben de üç doktor gezdim. Birisi hamlamışsın dedi :) o dönem oturup kalkamıyordum bile. Diğeri zorlamadan kaynaklı dedi. En son yaşadığım bölgenin en iyi doktoru diye önerdikleri doktora gittim mr sonucu bana detaylı anlattı sorunumu. Yüksek kadansın da faydası çok oldu. Her sürüş sonrası buz ya da soğuk su önerdi bana doktorum onu da söylemeyi unutmayayım.

Geri