Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Diz kapağı bağları gevşemesi

Rehavet

Daimi Üye
Tepki
100
diz bağları gevşeyen var mı ? bisikletin bu bağları güçlendireceği yönünde zan var ama benimkileri güçlendirmedi hala 20 dakika yürüsem dönüyolar merdiven inmek haram oluyor

• Beğen
Tepkiler: BarisBJK
Scudo
Diz kapağını oynatan kasları güçlendirmeye yönelik hareketler var.. Çoğu rulo haline getirilmiş havlu yardımıyla yapılıyor youtube da videoları bulabilirsiniz.. Tabi ki öncesinde bir ortopediste gitmenizi tavsiye ederim.. Bana diz bağlarında zayıflık teşhisi koymuştu doktor bu hareketleri düzenli yapmak gerçekten işe yarıyor.. Geçmiş olsun..

Sanırım bendede var yüksek vitesde bisiklet sürmekten olduğunu düşünüyorum.
Yüksek devirde sürmek rahatlatıyor benim dizimi tavsiye ederim.

• Beğen
1 km koştum yavaş tempoda, öncesinde 3 kere spd pedal ile düştüm sonra diz kapağım ağrıyınca durdum. Sonrasında yüyürken yine ağrıdı diz kapağı üstü. Dr a gittim quadriceps ağrıyo dedim adamda bana NSAD verdi gönderdi. 1-2 gün kullandım sonra tansiyon hapı ile kullanmamam gerektiğini öğrenince bıraktım. Ancak ağrı geçmedi hafifledi ama geçmedi, başına gelen varmı?

• Beğen
Bu hastalıklara benzer bir tane yaşadım yaklaşık 2 ay dizimi buktugumde kaslarımda aci olyordu doktora gittim 5 tane hapla bir sürü hareket olan bir kagidla geri döndüm insallah düzelir dinlendirmen gerek dedi bacağı ama antrenmanlara devam insallah ;)

Bu arada yaşım 19 bu yaşta garip acaba bisiklete fazla bindindigimden veya bilincsizce binincemi oluyor araştırmak lazım

• Beğen
Rulo havlu ya da silindir şeklinde yastık koyarak diz altlarına bacak germe hareketleri tavsiye ediliyor.

@Rehavet

Bu basligi yeni gordum. Sorunun diz kapagini tutan kaslarda mi yoksa baglarda mi? Bunu ancak doktor soyleyebilir. Doktor olarakta spor hekimi veya fizik tedavi uzmanina gorunmeni oneririm. Sorun kaslarda ise bunlari guclendirmek icin hareketler var. Her hareket, her hasta icin uygun olmuyor. Bu forumda dogru cevaplari bulma ihtimalin oldugunu zannetmiyorum.

• Beğen
Geri