Ekrem Yılmaztürk
Forum Bağımlısı
- Tepki
- 424
- Bisiklet
- Cube
Merhabalar,öncelikle tam adını bilmiyorum rahatsızlığımın o yüzden anladığım şekilde aktaracağım.Hem uyarı olsun hemde sormak istediğim şeyler var. Öncelikle şikayetim dizimin ağrımaya başlamasıydı.Bu bir süreçmiş aslında ama önemsememiştim. Kemiksi bir ağrı hissediyordum en son da 2hafta önce antremanda pedalı çekerken özellikle sol dizimde zorlama hissettim,bağ mı menisküs mü diye korkuyordum. Gelgelelim doktor muayenesi ve yönlendirmesiyle spor hekimi ortopedist bir doktora gittiğimde durumu şöyle anlattı. Diz kapağını tutan karşılıklı 2kas var ve bunlar birbirinden farklı gelişebiliyor.Dizini her büküşünde güçlü olan kas diz kapağını kendine çekiyor ağrıyı da yapan bu dedi.Anatomik etkenler de etkili ama özellikle bisiklet kullananlarda çok görüyoruz dedi.Zira her pedal çevirişimizde diz bükülmüş oluyor. Burada uyarmış olayım ağrı vs var ise görünmekte fayda var geciktirmeyin.Farklı şeylerde var ama ihmale gelmiyor bu tip şeyler. Doktor seleyi yukarı çekmemi tavsiye etti,dizini çok bükme yük binmesin dedi.Yarışmadığım için bisiklete binme desemde bu geçecek değil dedi,sağolsun direk olarak hiç binme vs demedi ayrıca düşük vites kullanacağım.Bu hayatım boyunca gidecek birşey.Çok şükür ki cerrahi bir durum yok ama dikkat etmem gerekiyor 1ay kadar da binememiş olacağım bu ara Tavsiyelerine uyup ilaçları kullanmaya başladım. Benim sorum bu durumu yaşayan var mı ve bisikletin ileriki zamanlarda etkisi nasıl oldu? :confused: