Öyleyse yüksek kadans, ısınmadan yüklenmeme, ve fazla diz kırarak zorlatmama gibi dikkat ederek kontrollü şekilde bacağı güçlendirme süreci
@Melih Muratoğlu ,
@Çetin Güzel , ve Yardımını esirgemeyip son mesajlarımdan dizinizde problem varsa yardımcı oluyum deyip gereken yardımı sağlayan
@Furkan TK arkadaşımızda olmak üzere duyarlı davranışınız için hepinize teşekkür ederim..
Dizimde bu bükerek uzun süre oturma olayıyla alakasız olarak, küçük kadrolu bisikletle yaptığım sürüşde dizimi epeyce zorlattım, geçdi derken tekrar aynı bisikletle aynı sorunu daha ileri derece yaşadım,
önceden kışları antrenmansız kalınca dizimi kırıp oturunca bi süre sonra ağrım olurdu, antrenman yapınca, tekrar antrenmansız kalana kadar geçerdi.
Bu seferki durum farklı, kışları kondisyonum düşmesin diye bisikletimi iş yerime götürdüm orda öğle araları biniyordum her şey çok iyiydi kendi bisikletimle ne kadar yüklensemde bi zarar ağrı sıkıntı yaşamıyordum, hafta sonuda evde eşimin bisikletine binerim diye düşünmüşdüm, 2 hafta önce hafta sonuda eşimin evdeki küçük kadrolu bisikletiyle 60kmlik tura çıkdım, ne kadar koltuğu arkaya alsamda DAHA TURA BAŞLARKEN bile diz kapaklarımın üst kısmına çok yük bindiğini farkedip spd olmadığındandır diyerek çok rahatsız olsamda daha öncelerde aynı bisiklete binip sorun yaşamayışımı düşünerek tura devam ettim ve tur süresince sağ dış diz kapağı arkası ağrısı oluşdu, sonra kendi bisikletime bindim ısındım geçmişdi..
Bi sonraki haftada 40km eşimin bisikletine tekrar bindim, yine ağrıdı ama bu seferki ağrı kalıcı oldu, doktora gitdim röntgen çekti kemikde bi sorun yok verdiğim ilaç ve kremi kullan 10 gün içinde geçmezse emar çektir dedi, krem ve hap bitmek üzere hap içince ağrım kesiliyor gibi,
Pedala dizle yüklenme anında ağrı var, yüksek merdivene çıkarken, bide çömeldikden sonra kalkarken ağrı var, kıkırdakdan şüpheleniyorum..
6 ay önce eşimin aynı bisikletiyle 3000km yapmışdım böyle bir sorun hiç olmamışdı, tamda bu kış bisikleti bırakmamış verdiğim kiloyu almamış, aralarda binerek kondisyonumu korumuşdum, ve hedefim bölgemizde bu yıl yapılacak yarışlara katılmakdı, şuan tek istediğim eskisi gibi yüklenebilir olmak, ama bu süreyi bisikletden ayrı geçirmemek istiyorum..
Şuan için dizlik aldım glucosamin krem ve hap aldım, 1 haftadır da bisiklete ara vererek tedaviye başladım bakalım, nasıl olucak.. Bu durumu daha önce yaşayıp konu açmış arkadaşların çoğu aradan geçen 1 yıl ve üzeri sürelere rağmen bi son durum açıklaması yapmamış.