Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Doğru fren yapmak

Scudo
@Ertan M.

Bu videoyu çektikten sonra anladım ki fren konusu tam bir karmaşa insanlar için. Hayır öyle olmaz böyle olur şeklinde en az 10 tane mesaj aldım...

kim ne derse desin takmayın bence. geziniyo'da, iki teker bir adam'da harika gidiyor.

birde iki teker bir adam konseptinin en bilgilendirici videosu bence budur :harika:

Elinize sağlık :harika:

Lastiğin durumuda çok önemli frenleme mevzusunda. Lastik bitik olunca frenleme gücü o oranda düşüyor. Birde amaca uygun lastik kullanmak var.

Frensiz bisiklet çok tehlikeli

@asdasdasdasd
Paraya kıyıp yeni lastik almak lazım?

Bir insan bisikletini iyice tanıyıp bütün olmayı öğrenince ister istemez iç güdüsel olarak fren mevzusunuda çözüyor nerede hangi durumlarda nasıl davranacağını önceden kestirebiliyor

Frenlerin ne kadar saglam oldugunu nerden bilebiliriz arkasaslar? Bugun taksimden karakoye bayir asagi inerken gereksiz bi korku kapladi icimi, simdi fren tutmasa, kopsa cok kotu bi kaza geciririm diye bi his gecirdim. Koktum yuruyerek indirdim bisikleti.

Fren zart diye kopar mi acilir mi? Pek bisikletten anlamiyorum uzun yol gitmedigim icin. Var mi frene guvenen en sert yokusta bile?

• Beğen
Tepkiler: hasanben
Frenlerin ne kadar saglam oldugunu nerden bilebiliriz arkasaslar? Bugun taksimden karakoye bayir asagi inerken gereksiz bi korku kapladi icimi, simdi fren tutmasa, kopsa cok kotu bi kaza geciririm diye bi his gecirdim. Koktum yuruyerek indirdim bisikleti.

Fren zart diye kopar mi acilir mi? Pek bisikletten anlamiyorum uzun yol gitmedigim icin. Var mi frene guvenen en sert yokusta bile?
Bisikletiniz eski veya bakımsız ise fren telleri size güven vermiyorsa,paslanıp yıpranması hatta sert frenlemenizde telin kopması olasıdır,amaçok maliyetli birşey değil,en yakın bisikletçiye gidin hem telleri hemde pabuçları kontrol ettirin,fren mühim hele ki yokuş aşşağı inişli bir yerde sürüyorsanız dahada önemli.

• Beğen
Tepkiler: özgür duygu
Bisikletiniz eski veya bakımsız ise fren telleri size güven vermiyorsa,paslanıp yıpranması hatta sert frenlemenizde telin kopması olasıdır,amaçok maliyetli birşey değil,en yakın bisikletçiye gidin hem telleri hemde pabuçları kontrol ettirin,fren mühim hele ki yokuş aşşağı inişli bir yerde sürüyorsanız dahada önemli.
Bisiklet sifir ama ucuza kactim sehir icinde gezicem tura filan cikmam diye (Kron fold 3.0)
Cok bi sikayetim yok ama aklima gelir arada acaba sert yokusta inen baska var mi diye

Küçük tekerlekli katlanır bir bisikletle sert bir yokuştan hızlı inmek gerçekten risk içerir. Hem tekerleklerinin ebatından dolayı hemde katlanabilen yapısından dolayı bana güven vermezdi. Fren tutması olayı daha sonra düşüneceğim bir konu olurdu.
Bisikletten inmenize gerek yok, bisikletin hızlanmasına izin vermeden sürekli olarak eliniz frende olursa bir sakatlık olmaz bence. Ön freni arka frene göre daha az sıkmanız lazım ayrıca.

MTB ile yokuş aşağı inerken ön arka birlikte sıktım V Frendi birkaç gün öncesinden biraz sertleştirmiştim ilk kez ciddi freni orada sıkmıştım, yokuş bitiminde araçlar durmadığı için. Aramda 50-70 metre mesafe vardı. Gözlerimi hastanede açtım bir kolum kırıldı, yüzümün kenarı asfaltta soyuldu, diğer kolum da incildi, bazen ağrıyor 1.5 sene geçmesine rağmen. Ön freni sıkarken dikkat etmek gerek fazla kaçırınca, arkaya göre daha baskın gelince kaza olabiliyor. Şimdi yeni bisiklet aldım Disk Frenli, daha güvenli hissettiriyor. O yokuşu tekrar inerken ara ara arka freni sıkarak iniyorum.

• Beğen
Tepkiler: Bir vatandaş
Hidrolik frenleme ile hiç problem yaşamadım korkmadım da ancak balatalardan bazen gelen ses moral bozuyor.

Hidrolik fren de uzun mesafe rampa inislerinde hidrolik (mt200) frende zayıflama hissettim ısınmaya bağlı olabilir veya kaliper piston gücüyle alakalı olabilir tabi ben ağır bir insanım (90kg) haricen bagajda vardı. O yüzden riske girmedim fren sistemini komple yükselttim farkı hissettim mi kesinlikle. Fren bence en önemli donanım ve es geçiliyor çoğunlukla

Bisiklet freni v fren de olsa disk te olsa sizi yavaslatır. Özellikle yeni arkadaşlar aklınızda olsun araba gibi frene abandım tak diye durur abs devreye girer kızaklamaz filan olmaz bisiklette. Trafikte iseniz çevre koşullarina uygun hızda ve dikkatte seyir yaparsaniz panik frene ihtiyacınız olmaz.

Geri