Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Doktor Bu Ne! (Bir Specialized Vakası)

Selami53

O PARAYA BİSİKLET ALIRIM !
Tepki
575
Bisiklet
Specialized
Bu ay Caddebostan Aktifpedal'dan aldigim Tarmac Expert bisikletim 4. Binisim de yurek kanatan bir tablo sundu bana. Kesinlikle kaza yapmadim sahitlerim de var. Bisikletimi her surusten once ve sonra incelerim,dun buyuk adaya gitmek uzre sahile indim tekneye bindik ve hareket ettik,once buyuk adayi tam tur turladik daha sonra asagiya indik ve tekrar fayton meydanina ciktik.Orada ayayorgi kilisesinin rampasina vurduk kendimizi 28 ruble 36 ayna ile uzun suredir binmemenin verdigi hamlikla zorlana zorlana tirmandim zirveye az bir mesafe kala durdum ve fotograf cektim. Bisikletimin hasar alan kismi fotoda da var ve cikis esnasinda herhangi bir hasar gozukmuyor.Ayrica fotograflarda boya catlaklari tam olarak belli olmuyor yanlardan asagi ve yukariya dogru yuzeysel catlak devam ediyor 2 cm kadar.

Neyse sonra yukarida fotograf cekildik falan derken bisikletimi banka dayadim,o da ney bisikletim ya ruzgardan yada bir arkadasimin dokunmasiyla devrildi,tabi biraz icim gitti inceledim birsey yoktu ve kaldirdim bisikleti. Biraz daha oyalandiktan sonra inise gectik,yol parke tasi oldugu icin elimi frenden hic cekmeden yavasca indim.Bisikletime cok dikkatli ve hassas davrandigim icin indigimde jantlarimin akordunu kontrol ettigim sirada bu goruntuyle karsilastim :

IMAG2720.jpg

IMAG2721.jpg

IMAG2728.jpg

IMAG2724.jpg

Olaydan hemen sonra Aktifpedal caddebostan magazasini arayarak bilgi aldim ne sorduysam gormeden birsey diyemeyiz dediler yadirgamadim olabilir dedim kacta kapattiklarini sordum pazar gunu dolayisiyla 18:00'de kapattiklari icin bugun goturdum ve bisikletimi incelemeleri icin biraktim.Normalde sadece fotograf cekip yollayacaklardi ve duruma gore bisikletimi tekrar isteyeceklerdi bende e gormeden bisrsey soyleyemeyiz dediginiz icin getirdim fotograf cekip gondereceginizi bilseydim ben cektiklerimi yollardim ayrica evim uzak falan deyince sagolsunlar teslim aldilar ve haber bekliyorum su an.

Ayrica magazadaki arkadaslar normalde az cok yorum yaparken bu net olmadigi icin bir sey demediler. Yalnizca bu biryere carpmis yada darbe almis seklinde bir beyan oldu.Bende israrla kaza yapmadigimi sadece 1 kere yan dustugunu ve ustunde ben olmadan dustugunu beyan ettim bisikletimi teslim edip ciktim.

BUNDAN SONRAKI SURECI BEKLEYIP HEP BIRLIKTE GORECEGIZ,CATLAK MI DEGIL MI ? FIRMA NE KADAR YARDIMCI OLUYOR ? EGER TAMAMEN KULLANICI KAYNAKLI GORULURSE NE KADAR.IYI NIYET KAPSAMINA SOKULUP YARDIMCI OLUNUYOR ? bekleyip gorecegiz sizlerinde yorumlarini bekliyorum. Benim merak ettigim seyler bunlar :
1 - Diyelim ki bisiklet dustugu icin bu denli bir hasar aldi,yan dusen bir bisikletin gidon-pedal-mandal uclusundan baska neresi hasar alabilir duz bir zeminde ? (Mandal bile ciziksiz)
2 - Diyelim ki hadi hasar alan kisim bir yere carpti ben farketmedim. 7.5 kg agirligindaki bir bisiklet nasil o kadar kuvvetli bir darbe alabilir ki ustunde surucu varmis gibi.
3- Diyelim ki darbeyi aldik dis kisimdan,borunun ic ve dis kismindaki dokuntu veya catlaklar ne ?
4 - Zaten bisiklet cok surulmedi daha 120 kmye varmamistir bu turdan sonra,fabrika cikisli bir problemi olup yogun titresime vey guce maruz kalarak boyle bir hasari yansitmis olabilir mi ?

Scudo
Çok geçmiş olsun. Umarım lehinize sonuçlanır. Bir konu daha vardı forumda yanlış hatırlamıyorsam aynı yerden kırılmıştı.

Edit: Arkadaşın mesajından alıntı yapıyorum. Kendisiyle iletişime geçebilirseniz bir faydası dokunur. Konu Budur. Karbonun ömrü

@metinakin

Boya resmen kırılmış gibi. Böyle bir marka da böyle bir şey olabilir miyi düşünüyor açıkçası insan, çünkü biliyoruz ki onlarca testten geçiyor ve güvenilir sonuçlar alınıyor. Bir de ne kadar boya atılırsa atılsın, o kadar kalınlık oluyor mu boyada, bilmediğim için şaşırdım. Tüm bisikleti düşünürsek o kalınlıkta atılan bir boya ciddi bir ağırlığa neden oluyordur :)

• Beğen
Tepkiler: Selami53
@mehmet.ali tesekkurler,yaklasimlari pek lehime sonuclanacakmis gibi gelmedi ama bakalim hayirlisi olsun.
Öyle ustundeyken falanda dusmedim ki ben.
@Zafer KAPLAN aynen hocam bende cok sasirdim ne kalinmis diye ama o sedef beyazinin altindaki beyaz farkli bir beyaz o buyuk ihtimalle koruma/astar.

Selami çok geçmiş olsun tam yeniden yol bisikletine geçince olması çok talihsiz olmuş

zaten düşme bağlı bir şey olsa etrafıda çizilirdi diye düşünüyorum sanki boya patlamış gibi bölgede

ben lehine olacak konu diye düşünüyorum

Daha önce de boya vakaları yaşanmıştı spec. ile. Lehinize sonuçlanacaktır diye düşünüyorum. Takipçisi olun ısrarcı olun geçmiş olsun

• Beğen
Sanki daha önce hasar olmuş da üzeri boyanmış ve sonradan boyanan kısım kalkmış gibi... Hayırlısı, bence bu işi hallederler....

• Beğen
Öncelikle geçmiş olsun. 3. resim de kadronun kendi şekli mi acaba yamukluğu? Yoksa düştüğünde o kadar yamulmuş olabilir mi? Boya kalıp olarak düşmüş gibi duruyor. Bende lehinize sonuçlanacağı düşüncesindeyim.

• Beğen
@Yağız Gökmen sagol yagiz,dusmeye bagli bile olsa ustunde ben yokken duserek boyle bir hasar aliyorsa ve specialized de boyle birsey oluyorsa ben carbona olan bakis acimi degistiririm.Magazadaki arkadas ise bazen araba carpiyor birsey olmuyor bazen de boyle basit dusmeyle bile olabiliyor bunlar stres testine giriyor seklinde konustu.
@Ekrem Yılmaztürk Valla cok ikilemde kaldim bir yanim komple catlaktir da komple degisir insallah diyor bir yanimsa ya catlak olup degismezlerse diyor ? Oteki yanim catlak olmayip boyle kusurlu kalirsa nolucak diyor.Anlayacaginiz kafam oldu bir milyon.
@Drdaldal umarim hallederler lehime olacagini sizlerden duydukca rahatliyor gibiyim sagolun vaolun.
@ilberto o egim benimde ilk dikkatimi ceken kisim olmustu borunun sekli oyle.Ama catlaktan hafif bi ice girinti de var gibi,bilemiyorum yanilgi da olabilir.Dedigim gibi kafam cok karisti.

Hocam bence ya değişir komple ya da size mağduriyet yaşatmayacak bir çözüm önerisi sunarlar.;) Eğer sıkıntı bir durum olursa dediğiniz gibi özelden bana ulaşın yapılabilecekler üzerine konuşuruz :harika:

Geçmiş olsun Ali Demirinde eski bisikletinde buna benzer bir boya sorunu olmuştu daha sonra ne oldu bilmiyorum ona sorun isterseniz.Bu markada sanırım boya ile ilgili bir sorun var.Ben geçen yaz bisikletin üzerinden düşmüştüm ancak bunun kadar bir açılma olmadı sizin bisiklette büyük ihtimal sorun marka değişim yapacaktır.

• Beğen
İnşaallah olumlu şekilde cevap alırsınız.

Sürücülü-sürücüsüz ya da hızlı-yavaş düşmesindense düştüğü yüzey önemli gibi geliyor bana. Mıcır, sivri taş, asfalt dışında herhangi bir pürüzlü yüzey sebep olabilir. Bisiklet bütün direncini bu noktadan göstermiş gibi. En rahatsız edici olan fikir de; bisikletin siz sahip olmadan bir darbe almış olma ve bu büyük yaraya sebebiyet verme ihtimali.

• Beğen
@Ekrem Yılmaztürk
Acikcasi catlak yoksa sadece boya kusuruysa ve sucu bana atarlarsa bu sekilde sogurum bu bisikletten.Daha bisikletin ayi dolmadi 4. Binisimde boyle bir kusur olmasi magduriyet giderilmezse beni bisikletten sogutacak.
Sikinti cozulmezse yapilabilecek ne gibi oneriniz.var ?
@Ertan M. Yanilmiyorsam venge kadroda alin borusunda kilcal catlaklar vardi ve degismisti,a buna darbe almis muamelesi yaptilar ilk bakista.
@C. Tiryaki insallah hocam.dustugu yerde buyuk bir tas olma ihtimalini dusunduk o da yok.Hadi diyorum ki dustugu yerde kafa kadar kaya olsun ve ilk temas eden yeri o boru olsun.Ama yinede anlamiyorum hafif bir bisiklet.nasil olsun da o kadar basinc almis gibi patlasin ustunde kimse yokken. Sahip olmaktan kastiniz borcunun biymemesiyse.borcu da bitmedi evet.. :(

• Beğen
Tepkiler: Yağız Gökmen
Hayır borcu değil söylemek istediğim. Siz bisikleti satın almadan; banttan inerken, kutalanırken, mağazaya gelirken, mağazada daha önce kutudan çıkarılma ve kurulum yapılıp tekrar kaldırılma ihtimali gibi sizden çok önceki zamanlardan bahsetmek istemiştim. Gözle görülmeyen ancak bisikletin kondisyonuna etki edebilecek durumlar... Ve o gözle görülemeyen durumların en sonunda böyle basit bir düşüşle patlak vermesi...

Nazar çıktı nazar. Çok canınızı sıkmayın bence. Güzel haber de yakındır İnşaallah. Direkt markayı bilmem ama Aktif Pedal hakkında "müşteri dostu" ifadelerini çok duydum sağda solda.

• Beğen
Bildiğin rutubet soyulması gibi dökülmüş boya. Peşini bırakmayın,takipteyim.

Umarım iyi olur.

• Beğen
Geçmiş olsun. Benzer bir durumu bahsi geçen firma veya marka ile yaşamış olsaydım, direk para iadesi talep ederdim. Marka olarak nedense hiç sevemedim.

Şu durumda kadronuzu değiştirmeleri gerektiğini düşünüyorum. Umarım olumlu sonuç alırsınız.

Sadece düşme ile bu şekilde bir deformasyon mümkün değil gibi. Haftasonu bisiklet durur haldeyken aktarıcı tarafına düştü ve sadece arka aktaricim içe doğru çok hafif kaydı onu da el yordamiyla düzelttik ve selenin ucu nokta kadar çizildi. Sizin kadrodaki deforme olan kısım sanki sonradan boyanmış gibi. İşin peşini kesinlikle bırakmayın. Çok geçmiş olsun. @Selami53

Geçmiş olsun, tek güzel yanı siz üstündeyken bi sıkıntı yaşamamış olmanız ve önceden farketmeniz. Umarım aleyhinize sonuçlanır

• Beğen
@C. Tiryaki umarim gercekten musteri dostudurlar,zaten beni bu bisiklete yonelten de magazanin satis oncesinde yaptigi aciklamalariydi.
@Tolga Çelebi pesini birakmaya niyetim yok hocam,konuyu buraya tasidim ki olumsuz ursa hep birlikte bir ses oluruz.Olumlu olursa da ornek teskil eden bir olay olur.
@Erdal YILMAZ umarim olumlu sonuclarla donus yaparlar,pesini birakmayi dusunmuyorum tuketici haklarina giderim eger bu safha yetersiz gelirse.
@Onur YCL tesekkurler,evet darbe almasi uzak bir ihtimal,darbe ile bu kadar hasar gormesi cok daha zayif bir ihtimal.
@sspl tesekkur ederim,zaten ustundeyken olsa bir kaza yapsam umudumu yitirirdim sanirim.

@Selami53 Benim gördüğüm bişey var orada; düşme esnasında muhtemelen darbe almış bi şekilde banktan ki öncesinde bisikleti alırken görmemeniz imkansız fakat darbe aldığında böyle kabuk gibi atmaz, eğer atıyorsa bu boyama işleminin hatalı olduğunu gösterir ki sizinkinde de hatalı...Umarım kısa sürede lehinize sonuçlanır :)

Geri