Scudo Sports

Dolandırıcıları duyuralım...

özgürakbuz

Forum Demirbaşı
Tepki
147
Bisiklet
Canyon
Arkadaşlar bu tür kişiler birçok markanın çindeki çakma ürünlerini satışa sunuyorlar benim gibi insaların fotoğraflarını çalrak satış yapmaya çalışıyorlar.

LİNK : (link)

Verdiğim linteki albümde benim fotoğraflarım var albümdeki kırmızı sahte çakma giant kadro hariç benim bisikletimin ve bisiklet üzerindeki fotoğraflarımı kullanarak insanları kandırmaya çalışıyorlar lütfen kanmayınız yoksa madur duruma düşersiniz...

Scudo
Konuşmada bahsi geçen Emre Duran adlı arkadaş sahibinden sitesinde yüze yakın ilan açmış durumda, kadro set ve diğer parçalar.Satılan ürünlerin büyük kısmı ali express sitesinin çin malı carbon ürünleridir.şöyle örnek vereyim FSA gidon boğazı şu an sitede kargo dahil 15 dolar yani 25 lirayı geçmiyor maliyeti, arkadaşların satış fiyatları 100 lira civarında .Bir hatırlatma da (zannediyorum) Mersin yarışlarında son sprintte 2 tane çakma carbon kadro kırıldı (ünlü bir markanın çakması) bu ürünlerde çin malı ucuz setler bilginiz olsun....

Bilgilendirmeniz için teşekkürler bir insana yakışmayacak şeyi yapıyor benim resimlerimi çalarak elindeki çakma kadroları orjinal gösterip satmaya çalışıyor.

• Beğen
Tepkiler: Erhan Ertan
hocam emınmısın bence bır elemanla gorusseydın

ben tanımıyorum ama benım 9 arkadasım ortak bence konusmadan acmıssan sıkıntı olabılır arkadas ıcın hakkını yemıs olabılırsın elınde kadro olabılır fotograf kopyalanada bılır

eşemanla baya bi görüştüm zaten verdiğim linke bakın elemanın albümünün altındaki yorumlar duruyorsa hepsini okumanızı tavsiye ederım o zmana anlıcaksınız benim fotoğraflarımı reklam amaçlı kullanma hakkına sahip değil. :)

tüm konuşmayı gösterin gerçekleri anlayacaksınız.

özgür arkadaşın böyle bi durumda bu kadar gülücüklü konusması bi garip. emre arkadasında rahat tavırları bi garip. kadroyu bilmem ama sattıgın setler. kesinlikle replika ve sen bunu belirtmeden satıyosun. bunu bilmeden alan herkezin hakkını alıyosun. hele birinin canına birşey olsa. ne kadar umrunda olur bilmem ama ondan bile sen sorumlu olursun. bu bedeli ödiyemezsin. böyle spora gönül verip hak hukuk gözetmeyen insanları Allah Helak etsin. çakal dolu kodumun memleketi.

@duranemre
beni engellediği için konuşmaları göremıyorum fotoğraftakı konuşmalar konun geçtiği konuşmalar.Asıl konuşmalar verdiğim linteki albümün altındaki yorumlar tabi eleman kaldırmadıysa.

ben ne emreyı nede sızı tanırım yalnız soyle bır sey var eger sız fotografı sosyal paylasım sıtesınde veya baska bıryerde paylastıysanız bunu herkes kullanabılıyor. bılgınız olsun. bu arada yurt dısından gelen urunlerın cogu cakma adı altında orada uretılıyor zaten yasınızın kac oldugunu bılmıyorum ama eskıden adidas ayakkabıların uzerınde made in japan yazardı. sony walkmanlerde de . artık adıdas ayakkabılara bakın en ıyı magazalarda made ın vıetnam veya ındia yazar. artık bunlar orda uretılır. urunler konusunda bırsey dıyemem ama artık hersey uzak doguda uretılıyor. maalesef dunyanın kanunu bu oldu

@semih çelik

Dediğiniz gibi milletin hakkını alan çok adam üstelik bana ait olan fotoğrafları reklam amacı oalrak kullanıyor. Ayrıca gülücüklü konuşması garip demenizden bir anlama çıakramadım yanlış anlamayın.

bu arada yılların verdıgı tecrubeyle soyluyorum bu sekılde emrenın reklamını yapmıs oldun.... cogu ınsan emreyı tanımıs oldu bundan emın olabılırsın.

pekerist, bunun tecrübe ile baglantısını merak ettim dogrusu. özgür arkadaşım. ortada rahatsızlık veren bi durum var ise her cümlenin sonuna gülücük konup alay eder gibi laf anlatılmaz rahatsızlıgını guzelce sölersn gülmene dalga gecmene gerk yok. kaldır dersn kaldırır. sen bu olay ile adama satasıp sonrada acıgını ortaya cıkariym die böle bi girişim yapmıssın. dediğim gibi setler kesinlikle gerçek değil adamı ölüme götürür. ebayda sagda solda satılan ürünlerle beraber bu tip ürün satanlardan zaten böyle ürünler alınmaz. ama bunu herkez bilmiyor işte. bilmeyenlerinde hakkını alın bakalım sonrasında kim kazanacak. emre arkadaş sende ferhat abiye o seklde atarlanmanın sebebi manası yok. yapdıgını gizlemeye kalkma. kazandııgn paranın hayrını görmessin. 2 teker üstündesin. bedeli ağır olur bagzı seylerin. bedelini ödemeye canda yetmez. insan olun haya sahini olun. sizin gibilere nasihatda verilmez oda ayrı.

• Beğen
Tepkiler: burak çolak
arkadasım yıllardır ınternetın ıcındeyım bu gıbı durumlar sadece burada yasanmıyor . replıka dememesı hata olabılır . bakın soyle bırsey var bazı uretıcı fırmalar kalıtelı mal uretırler bazıları kalıtesız bunu alanıda dıkkat edıp alması gerekır ayrıca sormasıda gerekır dıye dusunuyorum. suan heryerde replıka var bunu herkes bılıyor . ayrıca kampcılıkla ugrasıyorum the north faceın montu turkıye fıyatı 600 tl ıken yurt dısından gelenlerın fıyatı 200 tl. ayrıca kendınız yurt dısından alırsanız 100 tl. sımdı ben 100 tl ye aldıgım urunu orjınal dermıyım. sız yurutun mantıgı tecrube burdan gelıyor.

Orada ki tüm yorumları okudum ve çok güldüm. İkisi de Çin'de Tayvan da üretiliyor orijinal ikisi de diyor. Çin'de üretilme sebebinin işçilik olduğunu aynı malzeme kullanılmadığını söyleyince ne cevap verecek çok merak ediyorum. Adamlar o kadar yatırım yapıyor ar-ge yapıyor sen gel çakmasını yap. Sonra Çin'de çıktı ikisi de diye aynı kalite olsun. Bu kadar basit demek. Malına o kadar güveniyorsan da sende gel 5 yıl garanti ver. Öyle geri üretici firmaya geri gönderirsin de bilmem neyde ortada belli olmayan bir garantiyle kimseyi kandıramazsın. Şimdi de gelmiş Ferhat Bey'in telefonunu adresini istiyor verende ödüllendirilecekmiş. Çok vahim haliniz çok.

peker bey ne yazdıgınızdan haberiniz var ne verdiğiniz cevapdan. hangi mesajınızı alıntı yapdıgıma bakın fakat sonrasında cevap vermeyin lütfen.

semih çelik, elemanla alay ettiğim yok çakma ve orjinal konu tartışmasını ben açtım yalan yok fakat verdiğim linteki albümmün altındaki yorumları görseniz bana hak vereceksiniz fakat eleman kaldırmıştıro nların hepsını ve fotoğrafladım resimdede beni nasıl kullandığını ve nasl hakret ettiğini görüyorsunuz.

@duranemre

Ben dikkatlice okudum ve siz saçma sapan savunmalar yapmışsınız. Bunu da 2. sayfadaki mesajımda belirttim. O mesaja bir cevap verirseniz mutlu olurum. Ne olursa olsun sizin yaptığınız etik değil ve gelip birde yaptığınız davranışı savunmaya çalışıyorsunuz. Sadece "orijinal olmadığını belitmemişim, hatalıyım" deseniz bile biraz durumu kurtarabilirsiniz belki.

bu nasıl bir mantık ya hepsi cinde taiwan da üretilior diye hepsi aynı kalitede olmak zorundamı. birisinin başında amerikan dır ingilizdir menşei sahibi markanın profosorleri ar-ge si bilmem neyi kontrolu altında üretim yapıyor. öteki keyfine göre üretim yapıyor. bu kalite farkı nasıl görmezden gelinir. türk malı olan her ürün aynı kalitedemi. bu nasıl bi düz mantık.

Geri