Scudo Sports

DT Swiss 350 Ön-Arka göbek QR Centerlock

@-Deniz- Şundan al gitsin. Çok düşünülecek bi şey değil gres. Özellikle ucuz gresler daha iyi oluyor bisiklet için, koyu kıvamlı değil çünkü.

(link)
(link)

Şu sitede rulman gresi diye aratınca bunlar çıktı. Renk de sarı renk. Sarı, yeşil veya kırmızı olması kıvam açısından bir fark ortaya koyuyor mu? Dt'nin sattığı sarıya yakındı.
 
Scudo
Sarı en ince kıvamlısı oluyor. İkisi aynı gres. Kargo bedavaya gelsin diye 2 adet alacaksın. 10 tl fazlasına 1 kg PetroTime alabiliyosun.
 
  • Beğen
Tepkiler: -Deniz-
Merhaba, DT Swiss universal grease yerine hangi gresi kullanıyorsunuz?

(link)

Elimde bu ürün var ama toz kapakları ve rulmanların kapaklarının üstüne sürmek için bu uygun mudur? Yoksa DT'ninki daha mı ince? Amazon'da buldum bir tek o da siparişi iptal etti.
DT'nin ürünü Shimano gresinden daha incedir ve rulman bilye gibi kısımlara süremezsiniz. Viskosiztesi düşük olduğu için sürtünme direnci düştüğünden dolayı bisiklet'te fazla hareket etmeyen, aşırı dönmeyen kısımlara kullana bilirsiniz. Sadece toz kapakları gibi yerlere sürecekseniz. Özellikle bir gres aramanıza gerek yok. Su iticiliği ve toz için kullanacaksınız. Herhangi bir gres olur.

Düzeltme: DT Swiss Special Grease ürünü, Shimano freehub grease ürünü ile birebir aynı özellikte ürünlerdir.
DT Swiss universal grease ürünü ise genel göbek bakımı için kullanılmaktadır.
 
Son düzenleme:
DT'nin ürünü Shimano gresinden daha incedir ve rulman bilye gibi kısımlara süremezsiniz. Viskosiztesi düşük olduğu için sürtünme direnci düştüğünden dolayı bisiklet'te fazla hareket etmeyen, aşırı dönmeyen kısımlara kullana bilirsiniz. Sadece toz kapakları gibi yerlere sürecekseniz. Özellikle bir gres aramanıza gerek yok. Su iticiliği ve toz için kullanacaksınız. Herhangi bir gres olur.

Bahsi geçen DT Swiss universal grease ürünü, Shimano freehub grease ürünü ile birebir aynı özellikte ürünlerdir. Daha fazla para vermenize gerek yok.
Teşekkür ederim.
 
Tekrar merhaba. Dün akşam arka tekeri ördüm. Şöyle bir sorunla karşılaştım. Standart 2.0 kalınlığında J Bend Dt Champion teller ile örmeye çalıştığımda göbekteki deliklerde jant telleri kasıldığı için tekeri örerken göbeği sağa veya sola bükemedim. Zorladım fakat tel deliklerinden kasıldığı için çok zor hareket ediyordu. Daha önce tekerlerde böyle bir problemle karşılaşmadım. Açıkçası canım çok sıkıldı. Tekeri tekrar dağıtıp tek bir teli göbek deliğine tam oturtmaya çalıştığımda gerilimi fark ettim. Kafa tam oturmuyordu. Telin kafasını göbeğe bastırırken sağa ve sola çevirip boya olduğunu ümit ettiğim yüzeyi biraz aşındırdım. Böyle olunca tel göbekte rahat hareket etmeye başladı. Böyle çözülünce diğer deliklerde de benzer yöntemi uyguladım. Sonunda tüm teller rahatladı ve göbeğe tam oturdu. Sonuç olarak tekeri rahatça örebildim ama aklımda soru işareti kaldı. Sizce bu bir problem midir? Çelik telle baskı uygulayıp alüminyum göbeği aşındırdığım için aşınan şeyin boya mı yoksa alüminyumun kendisi mi olduğundan emin olamadım.

İlk görsel tekeri ilk ördüğümde tellerin kasılı durduğu ve deliklerin normal olduğu hali, ikinci görsel ise delikleri hafif aşındırıp ördüğüm hali.

WhatsApp Image 2025-01-09 at 08.48.56.jpegWhatsApp Image 2025-01-09 at 08.39.33.jpeg
 
Göbekleri ördüm. Yukarıdaki fotolardaki boya atmasının problem olmayacağını söyledi servis. Arka tekerde yatayda en fazla 10 mikron, dikeyde ise en fazla 20 mikron sapma olacak şekilde tamamladım. Bisikletimin arka çatalı asimetrikmiş. O yüzden tekeri ortalama konusunda uğraşmak zorunda kaldım. Kumpasla ölçerek baktığımda o da tam ortalı oldu. Cemberler dt swiss 545d idi. Çember birleşim yeri dikey yalpalama konusunda sıkıntı oldu. Oradaki jant birleşim yerini düzlemelerini beklerdim ama düzlememişler. Jant için önerilen maksimum kgf değeri ise 140 kgf. Ruble tarafındaki 16 teli 135 kgf değere sabitledim. Sol taraf ise 110-120 arası değişken bir değere sahip oldu. Başka türlü ortalama bozuluyordu. İşten güçten vakit bularak yaptığım için 3 günümü aldı tek teker. Ön teker sadece örülü vaziyette bekliyor. Vakit bulunca onu da akortlayacağım.

Göbekle alakalı ilk izlenimim şu oldu, gayet akıcı. Daha önce hep bilyalı shimano veya noname göbekler kullanmıştım. Rulmanlı sadece tek bir noname kullanmıştım. Göbekteki ratchet sistem iyiymiş. Pedala bastığım anda gücü aktarmada gecikme olmadığını hissettiriyor. Kırmızı ışıkta beklerken falan dengede rahat durabiliyorum pedal üstünde. 60t kullansak ne olacak kim bilir 😀 Hayal kırıklığına uğradığım tek nokta göbeğin sesi konusunda oldu. Örerken sesi gayet tok geliyordu akort sehpası üzerinde. Fakat yolda sürerken çok az ses çıkarıyor. Yağı temizleyip öyle denememi tavsiye edenler oldu fakat mekanizmaya zarar verir diye düşünüyorum. Ses o kadar önemli değil zaten. Almak isteyen olursa az sesli olduğunu bilsinler diye belirtmek istedim. Birkaç bin km yapınca yine yorum yaparım. Bu ilk sürüş sonrası yorumdu.

20250126_195215.jpg
 
Son düzenleme:
Geri