Scudo Sports

Dün gece başımdan geçen talihsiz olay.

Süleyman Onur Dülger

Forum Bağımlısı
Tepki
476
Dün başımdan geçen bir olayı paylaşmak istiyorum.İşten eve dönüyorum.Saat gece 10-11 gibi,Eskişehir'de stadyumun önündeki "bisiklet" yolunda ilerlemekteyim.Ve hızım da tahmini 30-35 km/sa.Çünkü yavaş gitmek için bi sebep yok ortada.Daha sonra bomboş olan yaya kaldırımında yürümek yerine bisiklet yolunda bana doğru gelen 2 kişi gördüm.Ben hızımı kesmedim,onlar çekilir diye düşündüm.Onlarda tam tersini.Üstelik birde böbürlenerek yürüyorlardı.20-30 yaşlarında iki insana şekline girmiş hayvan(hayvanlara hakaret olacak aslında).Aramızda 10-20 metre kaldı ki bunlar çekilmeyeceğimi anladı,yanlarından hızlıca geçtim biraz çekildi mecburen.Ve de ben o hızla geçince korktu.20-30 metre ilerledikten sonra arkadan biri anırdı.Hemen durdum.Bana "Gel Lan Buraya" diye bağırdı.Biraz tırstım tabi yeri göstererek "Burası ne yolu abi?"dedim.Birkaç saniye sonra "Gel Lan Buraya"diye anırdı fakat bu sefer bana doğru koşuyorlardı.Ve anıran yaratık bıçak çıkardı.Ben hemen ara sokağa sapıp izimi kaybettirdim.Açıkçası haklı olduğum için bu durumu yaşadım.ALLAH belalarını versin.Birdaha da bisiklet yolunda asla sürmemeye karar verdim.Çünkü insanlara inat hızlı sürüyorum çekilsinler diye çok yaşıyorum benzer olayları fakat gündüz kim bağırabilir,bıçak çıkarabilir?Bu yazıyı okuduysanız teşekkür ediyorum.

Scudo
İyi yine sana birşey olmamış ; dikkat etmekte fayda var olabildiğince dialoğa girmemekte fayda var bu tarz insanlarla, yavaşla ve yayayı korkutmayacak şekilde yanından geç v.s bazıları gerçekten iyi niyetli istemeden bisiklet yoluna giriyor seni fark edip yol veriyor ama bazılarıda bu tarz davranışlarda bulunabiliyor türlü türlü insan var zaten memleketimizde ! Geçmiş olsun.

Bu tür insanların geceleyin sokaklarda başıboş gibi dolaşması normal gibi geldi fakat her zaman dikkatli olmalısın. İşin Hukuksal boyutunu düşünürsek kim haklı?? hakkını nasıl savunacaksın:) Neyse en iyisi susayım:eek: Geçmiş olsun kardeşim

Öncelikle çok geçmiş olsun. Kaçmakla iyi yapmışsın.
Aynı yerde benim de başıma benzer bir olay geldi. Ben de bisiklet yolunda bisikletle giderken, yine bisikletyolunda yürüyen bi adamın yanından geçmek zorunda kaldım(Ağaçla yaya arasından zor geçtim) Dengemi kaybeder gibi oldum ve durdum hemen.Ama bi şey demedim adama, fakat o, "Ezeceksin, yavaş gitsene!" gibi bi şeyler dedi. Ben de başladım tartışmaya, kendimi savunmaya ve haklı olarak üste çıkmaya... tartışma büyüdü, hatasını kabul etmesi gerekirken.Ben 30 yldır burada yürüyorum diyerek kendini savunmaya çalıştı...Sonuçta çevredekiler zor durdurdu bu sert tartışmayı...Ve zararı bana aslında.Sonuçta psikolojik olarak yıpratıyor bu olaylar insanı...

Ama şunu anladım ki insanlar uyarmakla düzelmez, sorun yüzeysel değil; derin bir sorun, zamanla, eğitimle aşılacak sorunlar bunlar.O yüzden karşılaştığımız her sorunla uğraşmak yerine. Belki de sadece çözüm bulabileceğimiz sorunlarla uğraşmalıyız. Çünkü asıl zararı kendimiz görüyoruz.

Yani bu gibi durumlarda(şahsi fikrim) problemin üzerine gitmemeli(yaya) yanından geçmeliyiz. Bu kadar basit.Yani uyar uyar nereye kadar? Ben neredeyse o 300m lk bisiklet yolundan geçerim ve orada yaya görmediğim gün olmamıştır. Çözüm şu an için zor.

Kimse beni karamsar zannetmesin.Ben sadece gerçekçiyim...

Bu tür insanlar ne yazık ki böyle davranışlarda bulunurlar. Bende başıma böyle bir olay gelmesiden korkuyorum ama şanslıyız ki bisikletler küçük araçlar olduğundan kaçmamız kolay oluyor.

Burası türkiye,gecesi gündüzü belli olmaz...:):)

Tüm sporcularımızın buna dikkat etmesi gerekir,çünkü insanımız hala daha bisikleti,ve bisikletciyi kabul etmiş, sindirebilmiş değil....

büyük geçmiş olsun

öncelikle geçmiş olsun ii atlatmışın böylelerinden uzak durmak lazım ama insanı görüncede bazen tipinden anlaşılmıyor ki böyle bişey yapacakları :( iyi altında bisiklet varmışda kolayca atlatmışsın tekrar geçmiş olsun...

Aman diyeyim , bulaşma.. Bende aşıklar tepesinde gezerken gece 3 .. kişi ne bakıyon lan dediğinde pedallara abanmıştım..Tek olsa genede durmazdım..:D

iyi sıyırmışsın hadi yazıyada söyledingin kendi şeyleride yazsaydın iyi olurdu

Böyle ş.r.fsizlere abi falan demeyeceksin, yoksa tepene çıkarlar. Ne oldu ul.. dua et ezemedim, paçayı sıyırdın kaçmasaydın, bir kez daha üzerinden geçerdim şeklinde bir diyalog tam onların anlayacağı dildir. O zaman çeker giderler, zerre korku izi gördülermi saldırırlar. İstanbulda bunlardan çok var, her gün mutlaka biri sataşır, inanın eğer alttan alsanız biçerler adamı.

orangutan dolu, yapacak bir şey yok, Türkiye'de yaşıyorsak magandalarla yaşamaya alışmalıyız. yapman gereken yavaşlamaktı, belki bu senin yükümlülüğün değil ama böyle hayvanlar olacağını tahmin edip yavaşlamalıydın. geçmiş olsun.

Arkadaşların yorumlarına genel olarak katılıyorum, pedal çevirmesi zor bir ülkede yaşıyoruz, yollarda yardımcı olan iyi insanlarda var elbet ancak külhanbeyi amaçsız yaşayan insan müsveddeleri de azımsanmayacak kadar çok,, geçmiş olsun

Belediyeye bu konu hakkında şikayatte bulunabilirsiniz.Polis veya zabıta pazarlarda beklediği gibi bisiklet yolundada bekleyebilir.Ama ne yapılırsa yapılsın onlar girmeye devam eder malesef toplumumuzda bu tür insanlar bol.

Geri