Scudo Sports

Dünya turu yapan birisi

Scudo
Arkadaki eklentiye bayıldım.

"Bisiklet romörkü" diyebiliriz sanırım...

Ne diyeyim, insan neye inanır-gönül verirse onun için büyük fedakarlık ve meşakkatlere katlanabiliyor...

"İnsan olma" mücadelesinin en anlamlı göstergelerinden biriside mevcut koşulları aşma gayreti ve savaşıdır.

Tebrik ve taktir ediyorum. Yolculuğu konusunda daha fazla bilgi alıp , yolu üzerindeki arkadaşlarıdan müsait olanların yardım etmesi için gayret göstermeliyiz böyle arkadaşlara.

Bir gün gerekli para ve zamanı oluşturduğumuzda , geri dönecek bir nokta olmamak üzere bizde eşimle birlikte yollarda olacağız.

Arkasındaki aparat bisiklet römorku. Bop marka ve dünyanın en iyi römorklarından. İçinde su geçirmez sarı çantasıda görünüyor. Hindistan turumuz için çok istemiş ama alamamıştık.

Hatta arkadaki küçük tekerlekten sonra bir amortisör eki de var. Römorkun Bisikleti sanki arka tekerlekmiş gibi takip ettiğini , hiçbir problem çıkarmadığını anlatmıştı Erden Eruç . Kuzey amerika turunda bu parçayı o da kullanmıştı.

Paylaşım için teşerkkürler.

Böyle bir şeyi gerçekleştirmek için çok büyük paralara ihtiyacım olacağını zannetmiyorum.. Önemli olan zamanı ayarlamak.. Şimdi mesela konaklanılan bazı kentlerde diğer yerlerden daha fazla zaman kalınarak part time işlerde çalışılır ve turun belli bir süresine (1 ay v.s. gibi) yetecek kadar para ayarlanmış olur. Yinede acil durumlar için banka hesabımızda bir miktar paranın bulunması şart.

Bu tür gezginler aynı zamanda birer kültür elçisi olduklarından çok büyük öneme sahipler.. Romörkündeki bayraklar arasında birbirine düşman iki ülkenin bayrakları var olabilir (var mı dikkat etmedim). Arkadaşımız ister istemez bu iki ülkenin bayraklarını yan yana asarak iki ülke arasında dostluğu sağlamak için kendi çapında bir şeyler yapmış oluyor bence.

Sanıyorum en üstteki Yunanistan bayrağı.Yanına bir Türk Bayrağı takması yeterli.Ben Türk ve Yunan halkının büyük bir kısmının biribirleri için çokta husumet beslediklerine de inanmıyorum ya.Her iki tarafında şövenist duygularla bilenmiş holiganları var.Tabi iki ülkenin siyasilerinide unutmamak lazım.Heralde Atamızın Yurtta Sulh,Cihanda Sulh vecizini bir kez daha hatırlamak ve hatırlatmak gerekiyor.

Merhabalar,
Bayram tatili sayesinde hazır fırsat bulmuşken ben de şu konuyu açayım artık diye düşünüyordum ama baymineral benden hızlı davranmış. Bu çılgın arkadaşın adı Robert Hirsch. Yaklaşık 2,5 yıl kadar önce Vanuatu'dan başlamış dünya seyahatine.. Üniversite yıllarında (biyo-kimya okumuş) karar vermiş böyle bir dünya turuna ve hem okuyup hem çalışarak para biriktirmiş. Bunun dışında birkaç sponsoru da var. Günlük 4 euro' yu aşmayacak şekilde seyahatini sürdürüyor. Zaten vejetaryen olduğu için de fazla bir masrafı olmuyor. Ben bunları nereden mi biliyorum? 5-6 ay kadar öncesinden beri Hirsch ile e-posta aracılığıyla haberleşiyorduk. Beni warmshowers sitesinden bulmuş. 6 Aralıkta Keşan'daydı. 4 gün bizde kaldı. Sonra İstanbul'a bir arkadaşımın yanına yolladım keratayı. Bisikletini orada bırakıp (geçen pazar) noel nedeniyle ailesinin yanına amerika'ya uçakla gitti. Şubat 28 gibi geri dönüp dünya turuna kaldığı yerden devam edicek. Daha anlatıcak çok şey var ama, konuyu görünce şaşırdım. Yeni bir konu açmaya gerek duymadım. Şimdilik bu kadar bir kaç foto da koyuyorum. Hoşçakalın

vay be baya ceserat isdiyen bi iş bence çok riskli yolda hersey gelebılır basına bide tek basına zor olmuyormudur?

baymineral
Böyle bir şeyi gerçekleştirmek için çok büyük paralara ihtiyacım olacağını zannetmiyorum.. Önemli olan zamanı ayarlamak..

Dediğin gibi zaman böyle geziler için paradan daha önemli. Part-time iş konusunu bilemem ama belli bir dönem başına buyruk olacak kadar vaktin olmak zorunda. 2-3 sene ise bir hayli uzun sayılır.
Fakat herkesin iş, gelecek, kariyer vs. planları var. Bunları erteleyip gezebilmek içinse herhalde bu ülkede ailesel gelire gereksinim var. :D

• Beğen
Tepkiler: karatascaner
darısı hepimizn başına ilerde bi gün emekli ikramiyemle böyle bir tura çıkmayı çok isterim o zamanda umarım bisiklete binebilecek şansım olur

• Beğen
O sırt çantası uzun yolda bel ağrıtmaz mı? Yoksa poz vermek için mi tercih edilmiş?

jamesjoice

Dediğine katılıyorum şartlar konusunda.Hadi zaman buldun seni bu işten soğutacak birçok etken çıkabilir.Aile,çevre vs.Ayrıca bu tip bir tur yapmak için insan hem fizik hem de psikolojik olarak taş gibi sağlam olmalı.Dışardan eğlenceli gibi gözükse de o zorluklar insanı çaresiz bırakabilir.Bence böyle bir tura en büyük hazırlık psikolojik hazırlık olur.Tur esnasında ciddi anlamda psikolojini bozacak şeyler olursa zaten fiziki olarak zorlandığından perişan hallerde kalabilir insan.

Dünya turuna çıkan bu arkadaşı tebrik ederim.Yolu açık olsun

kazasız belasız bi tur diliyorum ! ve ona yardımcı olan arkadaşlarımı tebrikediyorum

Yolu açık olsun, darısı hepimizin başına.

Hayrına bir berbere götürseydiniz arkadaşı :))Sırf sakallar 1 kilo çeker.

• Beğen
Ülkemize gelen herkese böyle yardımcı olmaya çalışmalıyız.
emeği geçen arkadaşlara teşekkürler

Geri