M.Fatih Ertürk
Aktif Üye
- Tepki
- 14
- Bisiklet
- Salcano
Bir dergi yazısında gördüm, düz gidon dik sürüş için elverişli şekilde şehir içi ter atmadan kullanmanızı sağlıyormuş. İnsan kullandıkça biraz terletse de daha aerodinamik bir pozisyon almayı öğreniyor zaten yokuş ine çıka öne eğilmekten Hollanda'da değilse.Düz gidonun uzun mesafe için uygun olmadığını söylüyorum. Pazar günü şehirdeki bir bisiklet grubuyla,, 30 kişi vardı sanırım, onların çoğu 125 km, ben ise daha uzaktan geldiğim için 184 km kat ettim. Bu tur boyunca düz gidon kullananların el ve bileklerinde oluşan ağrı ve stresten dolayı ellerini salladıklarını gözlemledim . ben ise şehir bisikletinden dönüştürdüğüm drop barlı gravelle gayet rahattım
Bir düz gidon kullanıcısı olarak dediklerinize katılıyorum fakat bunun da çözümü var. Ben düz gidon ile uzun mesafeler kat ediyorum hafta da bir kere 80-90km yol yapıyorum onun harici günlük 50km yol yapıyorum toplam 250-300km yol yapmış oluyorum bir hafta da ve benim getirdiğim çözüm ise bir adet gidon sargısı alıp gidona sarıyorsunuz ellerinizi gidon sargısının olduğu yerde avuçlarınız açık bir şekilde elinizin yan tarafını oraya koyup rahat bir şekilde yol kat edebiliyorsunuz, ağrı veya acı kesinlikle oluşmuyor. Her ne kadar düz gidon olsa bile öyle yada böyle aero pozisyonu yine alınabiliyor tabi ki drop barda ki gibi olmuyor maalesef.Düz gidonun uzun mesafe için uygun olmadığını söylüyorum. Pazar günü şehirdeki bir bisiklet grubuyla,, 30 kişi vardı sanırım, onların çoğu 125 km, ben ise daha uzaktan geldiğim için 184 km kat ettim. Bu tur boyunca düz gidon kullananların el ve bileklerinde oluşan ağrı ve stresten dolayı ellerini salladıklarını gözlemledim . ben ise şehir bisikletinden dönüştürdüğüm drop barlı gravelle gayet rahattım
Şehir içinde, yoğun trafikte, sık sık fren yapmak zorunda kalınacak durumlarda düz gidonun daha fonksiyonel olduğu konusunda sizinle aynı fikirdeyim, 3 bisikletimden biri de düz gidonlu bir ghost zaten.Bir dergi yazısında gördüm, düz gidon dik sürüş için elverişli şekilde şehir içi ter atmadan kullanmanızı sağlıyormuş. İnsan kullandıkça biraz terletse de daha aerodinamik bir pozisyon almayı öğreniyor zaten yokuş ine çıka öne eğilmekten Hollanda'da değilse.
Ben olsam bir aero bar takarım. Düzde performans arayınca koyarsın kolları devamBir düz gidon kullanıcısı olarak dediklerinize katılıyorum fakat bunun da çözümü var. Ben düz gidon ile uzun mesafeler kat ediyorum hafta da bir kere 80-90km yol yapıyorum onun harici günlük 50km yol yapıyorum toplam 250-300km yol yapmış oluyorum bir hafta da ve benim getirdiğim çözüm ise bir adet gidon sargısı alıp gidona sarıyorsunuz ellerinizi gidon sargısının olduğu yerde avuçlarınız açık bir şekilde elinizin yan tarafını oraya koyup rahat bir şekilde yol kat edebiliyorsunuz, ağrı veya acı kesinlikle oluşmuyor. Her ne kadar düz gidon olsa bile öyle yada böyle aero pozisyonu yine alınabiliyor tabi ki drop barda ki gibi olmuyor maalesef.
Ben olsam bir aero bar takarım. Düzde performans arayınca koyarsın kolları devam