Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Düz maşa cro-mo mtb'den tur bisikleti topluyorum

Rip

Daimi Üye
Tepki
659
İsim
Rıza
Bisiklet
Corratec
Merhabalar. Her zaman çelik kadrolarla daha rahat eden ben, halihazırda sahip olduğum 28 jant dropbarlı bisikletimin yanına kardeş olsun diye kadro arayışındaydım. Geçtiğimiz yılın sonunda nispeten temiz sayılabilecek tahmini 93 model Giant Rincon marka yürür durumdaki bisikleti tam hatırlamamakla beraber 200 lira civarında bir meblağa aldım. 26 jant arayışımın nedeni daha kompakt olmasi ve dropbar kadar eğilmek durumunda kalmamakti. Daha dik bir sürüş hedefliyordum. Bu arada aldığım bisiklet şu.

PlgWMO.jpg

Bu haliyle bile bostancı sahilde sürdüm, gayet keyifliydi. Başta kafamdan geçen sadece jantlar ve arka aktarıcıyı değiştirmekti. Jantlarda vuruk kırık yoktu ama tur bisikleti için pek güven vermiyordu. Arka aktarıcı ise tz50 ile değiştirilmişti ve itiraf etmek gerekirse aşırı dandikti. Kollar ve ön aktarıcı eski nesil Altus, aynakol ise 28-38-48 sakae idi. Aynakol bayağı hoşuma gitti, frenler de tatminkardı ama nihayetinde biraz da gaza gelerek sadece aynakolu tutmaya karar verdim. Kalan parçaları ise @mariokaldato yönlendirmeleri ve darlamaları ile oradan buradan, direktifler ekseninde bir haftada topladık. Malzemeler şu şekilde.

Gidon - modolo tur gidonu
Vites kolları ve aktarıcılar - 7x3 shimano nexave(vintage mintage bir şeyler)
lOVGZB.jpg

Jantlar seri dışı shimano göbek ve alexrims çemberler, 36 telli
W7dvyL.jpg

Lastikler maxxis overdrive 1.75, kevlarlı
Ic lastik ve jant şeritleri btwin
nOB6dl.jpg

Gidon bandı, suluk kafesleri - btwin
Pedallar - wellgo
Ruble - sram
Fren bacakları - tektro
rO7kkN.jpg

Bu akşam da üşenmedim bodrumda sadece sele borusu, sele, gidon boğazı ve aynakol kalacak şekilde söktüm bisikleti.
8YJvya.jpg

Telefonun şarjı azalmış, flaşsız oldu, idare edin. Sele borusunun durumu pek iç açıcı değil ama 26.0 mm sele borusu bulamadığımdan şimdilik idare edeceğim. Seleyi halihazırda kullandığım Brooks ile değiştireceğim bilahare. Gidon boynu hoşuma gitti, açılı falan, ona ellemeyi düşünmüyorum. Bodrumda bir yerlerde ön ve arka bagaj da mevcut, onları en son takarız artık.

Hayırlısı ile yarın @mariokaldato ile buluşup Esat Usta'ya toplattıracağız. Toplam 1000 lira civarı bir meblağa tamamlamış olacağız. Temel gaye, iş görür ve sağlam bir tur bisikleti toplamaktı. Gelişmelerden haberdar ederim.

Scudo
Bisikleti drop barmi yapıcaksınız acaba

@Bisiklet sever 93 fotoğraftaki kendinden barendli gidonu takacağım. Laylaylom tur anlayışında dropbar biraz agresif kaçıyor bence.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Bu soruyu sormamın sebebi aldıklarınız arasında gidon bandı olunca belki takarsız diye düşündüm

Cok neşeli bir makina olucak sayin rip :D

İyi fiyata almışsınız, kadro oldukça iyi duruyor.

Toplam kaç kg olacak? Şimdiden hayırlı olsun.

Kolay gelsin güzel olur inşAllah

• Beğen
Tepkiler: Rip
@Rip
Buna baska bi isim takalim. Ben daha sipecilayzer i okuyamiyom caynt i hic okuyamam. Benim adim maryo onunkide maryo bundan sonra onun adi supermaryo olsun keh keh

Bu arada shimano nexave serisi cok hosuma gitti ozellikle kollar efsane :D
received_902945096546537.jpeg
received_902937443213969.jpeg

@mariokaldato kollar böyle butonlu, basmalı, fistanlı falan bir değişik. Fırlatma selesi bağlayacak Esat Usta, konuştum ben.

Giant telaffuzu forumda sayfalarca antrene edildi diye hatırlıyorum. Dersleri hep kırdın tabi o zaman. Zararı yok tüm hakkını sakladım ben zaten. Sana söylerim sonra nerde olduğunu. Kopirayt falan.

bu sene avustralya'da arkadaşım bu modelin aynısını kullanıyordu cro-mo yazıyordu kadroda

@erhanerdem
Cromo ise ve cayntsa gideri var. Ömürlük makina

• Beğen
Tepkiler: pedalterapi ve Rip
Hayırlı olsun üstad , inşallah ağız tadıyla binersin

• Beğen
Tepkiler: Rip
Geri