Scudo Sports

Ege - Akdeniz Bisiklet Turu Önerileri

Tepki
34
İsim
Magsud
Bisiklet
Merida
Herkese merhaba değerli pedalcılar ve tur ruhuna gönül vermiş güzel insanlar :) Biz 4 kafadar bu yaz İzmir başlangıç olarak 10 gün civarında bir tura çıkmayı planlıyoruz. Geçen sene 4-5 günlük Kocaeli çevresindeki turlarımızın ve o kamp gecelerinin muhabbetinin tadı damağımızda çünkü hala. Hedef İzmir'den başlayıp ilk gün Çeşme'yi es geçerek Kuşadası, sonrası da kafa nereye biz oraya ama en az Fethiye'ye kadar ineceğiz. O anki ruh halimize göre daha da ileriye, Olimpos, Adrasan'a kadar bile gidebiliriz. Forumda yeterince bu rota hakkında tur yazısı var ama yine de şuraları buraları rotaya ekleyin, bu koyda kamp atmadan gelmeyin dediğiniz yerler varsa bizim için çok makbule geçer :)

Belki buralarda öneri vermek isteyen birkaç bisikletli vardır..?

• Beğen
Tepkiler: nonsteril
Scudo
@magsudhajiyev Olimpos'a kadar gidecekseniz müze kart alın ve Antalya Kemer'de bitirin turu. Olimpos'tan Kemer'e giderken phaselis antik kentine uğrayın ve tarihi kalıntılar eşliğinde doyasıya yüzüp, kendi hazırladığınız öğlen yemeğinizi yiyin. Yolun kalan kısmı çok rahat. Böylelikle sadece Olimpos ve phaseliste müzekart parasını çıkarır.

• Beğen
Tepkiler: seko59
Kuşadası maalesef yok edici ve bulabildiği her doğallığı betondan yazlığa çevirmekten başka birşey bilmeyen insanlar tarafından artık çekiciliğini kaybetmiş bir yer oldu. Onun yerine Selçuk'tan geçmenizi öneririm. İsterseniz Şirince ye de ugrayabilirsiniz hem hazır Selçuk ta iken ;)

mayısta çanakkale çıkışlı bir tur planlıyorum. bu yüzden buraya yazılacaklar benim için de bir kılavuz niteliğinde olacak. güzel konu güzel cevaplar için teşekkürler

olimposta en az bir gece kamp yapmadan turu bitirmeyin derim ;)

• Beğen
Tepkiler: seko59
@mehmetgacar dilek yarımadasına bisikletle güzelçamlı tarafından girip, doğan bey-tuzburgazı tarafından çıkmak mümkün mü yoksa jandarma bölgesi olmasından girişin yasak olduğu yerler var mı? bir de bölgede kamp yapılmasına jandarma izin veriyor mu?

Benim tavsiyem Assos'u kesinlikle gezmeniz. Yani Kazdağlarının eteklerini mutlaka tur planına katmalısınız. Küçükkuyu, Altınoluk, Behram, Ören vs. buralar mutlaka geçilmeli. Kamp için de çok uygun yerler buralar. Kafanıza göre takılırsınız. Ayrıca Gökçeada ve Bozcaada'yı da mutlaka turunuza dahil etmenizi şiddetle öneriyorum.

Dolayısıyla Çanakkale başlangıçlı bir tur olmasını tavsiye ediyorum. Hem arada Ayvalık, Cunda, Çandarlı, Dikili vs. buraları da görerek devam edersiniz.

• Beğen
Tepkiler: seko59 ve alinahit
@alinahit izin vermezler yani yarım ada etrafından turlamak yasak ileride jandarma çevirmesi var çünkü. Yunan adasına çok yaklaştığı için topraklarımız asker tarafından korunuyor orası. Yüzülerek geçilecek mesafeye geliyor karşı ada bi noktada. Yani girip geldiğiniz yoldan geri dönmeniz lazım millipark çevresinden dolandırmazlar

+
kampta yasak milli parktan son çıkışlar 6 yada 7 olması lazım akşam. Atlı askerler falan geliyor çok değişik biyer oluyor orası herkesi çıkarıyorlar :)

• Beğen
Tepkiler: alinahit
@mehmetgacar bu hiç işime gelmedi. yarımadayı turlamak çok keyifli olabilirdi. çok teşekkür ederim bilgiler için.

Geri