Scudo Sports

Eğer tuz kokmuşsa

mmehmedd

Aktif Üye
Tepki
198
İsim
mehmed çelebi
Başlangıç
1981—82
Bisiklet
Merida
Bisiklet türü
Şehir - Tur
Emniyet şeridinde giderken bir çok itin kopuğun korna çalmasına alışmıştım artık, beni fazla heyecanlandırmıyor, etkilemiyordu. Her zaman rutin hadiselerden biriydi işte.
Ama ilk defa bir polis arabasının korna çalması bana fazla geldi.
Tuz kokmuşsa ne yapılabilir ki.

Scudo
Belki selam vermiştir?

• Hahaha
Tepkiler: sccetin
Yanından geçerken haber vermek için yapılmış olabilir. Hoş birşey değil, dikkat dağıtıyor ve bazen korkutuyor, bana yapılınca hoşuma gitmiyor, ama tahminim çoğu araç bu amaçla kornaya basıyor bisikletlinin yanından geçerken.

güzel düşünmek lazım bence selam vermek için basıyorlar

benim de hoşuma gitmiyor ama aracım oldukça sessiz ve bazı arkadaşlar emniyet şeridinde olmasına rağmen düz bir hatta değil de sanki önüme kıracakmış gibi sağ sol yaparak gidiyor, herhangi bir kazaya davetiye çıkarmamak adına ufak bir pıt yapıyorum bazen. hem selam hem de ben buradayım demek için.

Araçların bisiklet sollarken mutlaka yapması gereken bir şey bence.
Ben buradayım diyerek bisiklet sürücülerini, yol kıyısındaki yayaları uyarmak çok değerli bir harekettir.

Araçların bisiklet sollarken mutlaka yapması gereken bir şey bence.
Ben buradayım diyerek bisiklet sürücülerini, yol kıyısındaki yayaları uyarmak çok değerli bir harekettir.
Sırf bu kaygı sebebiyle varia almayı ciddi ciddi düşünüyorum.

Kornayı nasıl çaldığı önemli?
Yaklaşmadan önce bir kez kısa kornaya basıp geçiyorsa normal, güvenli sürüş açısından iyi olan bir uygulama.(Tam tersine sessiz sedasız yakından geçip gidenler tehlikeli oluyor).
3-5 defa kornaya basarak geçenler ise çomarlık yapıyor :)

Sırf bu kaygı sebebiyle varia almayı ciddi ciddi düşünüyorum.
Güzel aletmiş, ancak sağlam bir arka ışık ve kask aynası ile daha güvenli hissederim sanırım kendimi. Varia olsa bile aynayı kullanma alışkanlığından vazgeçemem.

• Beğen
Tepkiler: Özcan
Anlık bir hata yaptığın zaman veya yoldan dolayı sıfır geçme durumlarında neden korna çalmadın diyebilirsin. Bazende selam vermek için oluyor yolda her zaman bisikletli görünmez.

Kornayı nasıl çaldığı önemli?
Yaklaşmadan önce bir kez kısa kornaya basıp geçiyorsa normal, güvenli sürüş açısından iyi olan bir uygulama.(Tam tersine sessiz sedasız yakından geçip gidenler tehlikeli oluyor).
3-5 defa kornaya basarak geçenler ise çomarlık yapıyor :)
Tanıdık bisikletçi yakınından araçla geçiyorsam, sayısına bakmıyorum, seri olarak kornaya basıyorum, baktırana kadar :ssrtcbya:
Tanımadık bisikletçiyse de 2-3 kere çalarım genelde 😊 Onu destekleyenler olduğunu bilmesi için.

• Beğen
Tepkiler: Suphi3434
Geri