Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Egsoz dumanları

Ender A.

Aktif Üye
Tepki
120
İsim
Ender
Başlangıç
2011—12
Bisiklet
Geotech
Bisiklet türü
Dağ bisikleti
Ben Konya'da yaşıyorum. Burada trafikte her gün onlarca araç simsiyah egzoz dumanı çıkararak trafikte dolaşmakta ve sanırım kimsenin ceza yazdığı yok. Defalarca polisi arayıp plaka vererek şikayette bulundum ama o kadar çoklar ki artık şikayet etmek de istemiyorum. Sanırım benzin fiyatlarındaki artışla birlikte arttı bu egzoz vakaları. Bunun gibi sebepler yüzünden biz hiçbir zaman avrupa birliğine falan giremeyiz işte. Cehalet çok kötü bir şey. Hem kendine hem çevresine ve tüm dünyaya zarar böyle insanlar.

Scudo
Dev bir rantiyeye dönmüş İstanbul'da her köşe başından beton mikseri ve hafriyat tırı çıkmakta, bu araçların alayının adblue sistemleri yazılımla iptal edilmiş durumda ve alayı 10 numara yağ ile yürümekte. Hangi forum sitesi hatırlamıyorum ama m*nibüsçülerin açmış olduğu bir konuda araçlarının "katalitik konvertör iptalinden sonraki yakıtta ve çekişteki değişimden" bahseden m*nibüsçüler vardı. Ayrıca hafriyat kamyonlarının dorselerinin üstü örtülmüyor, inşaat yakınlarında tozdan burnumun dibini göremiyorum. Biz İstanbullular'ın yaşayabiliyor olması bir mucize. Keşke mazot fiyatları normal düzeye gelse+denetimler göstermelik olmasa.

Sadece yaya veya bisiklet üzerinde iken değil araç içinde bile rahatsız edici bir durum bu, havalandırmayı açıyorum öndeki kamyonun egzozu olduğu gibi içeri doluyor :acpsnr::acpsnr::acpsnr::acpsnr:, araçların muayenelerinde egzos puluda veriliyor, esas denetimin orada yapılması lazım, ama bakıyorsunuz lastik yaktığınızda çıkan kapkara dumanı çıkartan araçlara pul veriliyor (arkasında 1 dk dur vallaha duman zehirlenmesinden gitmezsen helal olsun) yoksa şehir içinde polis kimseyi durdurup egsozundan kara duman çıkıyor diye ceza yazmıyor. İstanbulda deniz bir miktar alıyor bu dumanı birde deniz olmasa durum daha kötü.

• Beğen
Tepkiler: Rocketman
Arkadaşlar bu insanları lütfen plakalarını alıp şikayet edin. Yoksa kendi kendimize söylenmiş oluyoruz burda. Ben yakalayabildiğim zaman fotoğraf da çekip bimer’e de göndereceğim. Bir kaç gün önce de bimer’e yazdım; “gerekli denetimlerin yapılması hususunda Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü bilgilendirilmiştir.” şeklinde dönüş oldu. Bilmiyorum artık sonucunda bir aksiyon alındı mı ama benim yapabileceğim bu.

Çözüm basit: gaz maskesi takarak süreceğiz.

eğer ki kamyonun motoru euro 3 normlarından daha fazla seviyede emisyona sahipse yani eski nesil direk enjeksiyonlu halk arasında kara dizel diye geçen motorlardan sa bunlara en kaliteli yakıtı da koysanız duman olacaktır. zaten dizel motorların tamamında (yeniler de dahil) kara duman atması olur sebebi bir maddenin (onu unuttum) tam olarak yanmamasından kaynaklanıyor. ama yine de kokusundan anlayabilirsiniz yağ mı yoksa mazot yaktığını.

bir aralar bu eski dizel motora sahip bir w123 e200 alıp kızartma yağıyla kullanmayı düşünmüştük (evet kullanabilirsiniz eski nesil dizellerde, ve kara duman da atmıyor) temizini bulamadığımızdan vaz geçmiştik.

• Beğen
Tepkiler: Rocketman ve Ozy
Kamyonlardan siyah değil mavi duman çıkabiliyor. Ben en çok mini van tipi araçlarda görüyorum bu siyah duman olayını. Eski model Opel corsa sanırım, bunların da alayı siyah dumanla geziyor burda. İşçi servislerinde de çok fazla var. Hatta okul servislerinde bile görüyorum. Bunların trafikten men edilmesi gerekiyor. Hapis cezası bile uygundur kanımca.

En iyisi orman bisikleti bence.. ne egsoz ne maganda var ormanda

Hocam hangi trafik yahu?
Gecen yaz 3.kattaki hayvan balkonda mangal yapıyordu. Site güvenliğini aradım , cunku evimin içine duman doluyor ve klimadan bile kebap kokusu geliyordu.
Guvenlik gerzeginin cevabi: " ne var ya adam evinde bu mangal da mi yapmasin?"
Ben evimde dumandan oturamazken mi?!!!!
Sorun bir tane mi? Once adalet gerisi sonra gelir. Kurallar herhese ve eşit uygulanır, uyanan ödül, uymayana ceza... Sen vergini öde salak ol! Ben uyanigim nasılsa af çıkar! Çıkıyor mu? Çıkıyor
Oh! Ne güzel

Toplumsal tepki olmazsa herşey olduğu gibi kalır. O yüzden uğraşıyoruz işte. Bir şeylerden rahatsızsanız bir şekilde tepkinizi göstermek zorundasınız. Binde bir ya da yüz binde bir kişi bile olsam ben bu adamları polise şikayet etmeye devam edeceğim. Polis de bu şikayetlerimin binde birini bile dikkate alsa yine de edeceğim.

tek kurtuluş elektrikli araçların acilen piyasayı domine etmesi. bisikleti sağlık için de sürüyoruz ama araçların yanında sürdüğümüz her saniye bunu soluyoruz. siyah duman atsın atmasın araçların hepsi ciğerlerimize zehir salıyor. emin olun piyasadaki tüm araçlar elektrikli olsa ömrümüz 10-20 sene uzar. farketmeden vücudumuz pislikle doluyor. bir de efor sarfederken ağızdan nefes alıyoruz direk filtresiz ciğerlere çekiyoruz.

o yüzden trafik akışının yoğun olduğu yerlerde sürmemeye çalışıyorum. şahsen genellikle orman, köy yolları, dağ tepelerde sürüyorum.

Arkadaşlar,az gelişmiş ülkenin trafiği de az gelişmiştir,şikayet etmek anlamsız.Sadece hava kirliliği değik ki ses kirliliğine ne demeli gece yarısı egzoz patlatan primatlarla aynı ülkede yaşamanın zorluklarıdır.Enseyi karartmayın tarihin akışı bizi de düzeltecektir,ancak bizim göreceğimiz şüpheli!..

@efeozata Evet, yoğun trafik olan bölgelerde bisiklete binmenin sağlığa yararından çok zararı var bence de. Aynı şekilde sebze, meyve yemek de artık aşırı derecede tarım ilacı kullanımından dolayı belki faydalı değil zararlı hâle geldi. Konu burdan çok farklı yerlere gider. Düzelmesi gereken çok şey var ama biz elimizden geleni yapmak durumundayız.

@Ender A.

konunun aslında tarım ilacıyla alakası yok dostum, konu araçların egzoz salınımları. sen sanıyor musun ki duman atmayan duman atandan çok temiz? zaten egzoz gazlarının çoğunu görmüyoruz. ancak araç yağ yakmaya başlayınca görebiliyoruz. hepsinin insan sağlığına müthiş derecede zararı var ve 30 yıl sonra caddeden nadiren benzinli araç geçtiğinde insanlar burnunu kapatacak. farkındalık o kadar büyük olacak ve çocuklarımıza biz bunları soluduk diye anlatacağız. şehirlerde yayadan çok araç var ve bunların hepsi ciğerlerimize zehir pompalıyor siyah dumanı olsun ya da olmasın.

• Beğen
Tepkiler: HasanTiçır
100 araçtan 70'i bize dikkat ediyor,kimi el sallıyor,kimi kornaya basıyor..Bunlar güzel ama geri kalan %30 çok kötü..
Her yola çıktığımda tehlike atlatıyorum..Bugün dağın başında 3-4 kişiye sövdüm mesela..Ezecekler beni..Yol dar,iki araba karşılıklı zor geçer..Ben en sağdayım..Dağ başı..Arkamdan gelen iki saniye beklese,rahatça yanımdan geçer..Azıcık frene basacak iyi aile çocuğu..!Ama basmıyor işte..Beni yolun en sağına sıkıştırıyor,adeta sürtünerek geçiyor yanımdan..Nasıl sövmeyeceksin bunlara?!

Keşke mevzu duman,kirli hava filan olsa,keşke...Keşke bu iyi aile çocukları olmasa da,bu tarz konuları konuşsak,bir yerlere şikayet etsek..
Ben şimdi bugün beni ezmeye yeltenen 3-4 şoförü kime şikayet edeceğim?Polise telefon açıp,''memur bey,dağ başında bile beni görmeyen şu şoföre bir şey der misiniz?'' mi diyeceğim?

Ya da dağ başında havaya ateş edenler..Nabız benim uçuyor,bir de arkamdan bam bam bam..''Ne oluyor,dağ başı mı burası?'' demedim tabi..Dağ başıydı:D
Polis ne yapacak bu konuda?Arayım,şikayet edeyim diyorum ama bir tarafım ''boşver'' diyor..Peki,niye böyle düşünüyorum?Konu derin..

Bir de dağ başında iki genç gördüm..Ben hızla iniyorum,karşımdan geliyor bir araba..Baktım,şoför kız atmış arabaya,belli..Kız şöyle bir dikildi ayağa..Şoföre doğru eğilmişti..Başörtülü bacımız,ramazanda:D
Kendi kendime bir efkar bastı..Dedim ulan ben mi ateistim,bunlar mı ateist:D

İçimi döktüm:)
Bunlar gerekli..Gençler,çocuklar birşeyler okusun,öğrensin..

Geri