Scudo Sports

Ehliyetiniz var mı?

Abdullah Hakkı

Forum Bağımlısı
Tepki
655
Bisiklet
Diğer
18ini dolduran herkesin hayallerinden biridir ehliyet almak. bende 18 yaşımı doldurduktan sonra babam başvurumu yapmış:D.benim için problem değildi çok araba kullanmam ama bazı durumlarda gerek olunca oluyo. o yüzden bulunsun dedik. ve büyük gün yarın. acaba forum üyeleri içinde sınava girecek olan varmı? ve büyüklerimizden, bu sınava girmiş olan abilerimizden-ablalarımızdan varsa tavsiyelerini dinlemek hoş olur. görünüşe göre içlerindeki en zor sınav motor olsa gerek. geçen senenin sorularını çözdüğümde greken netleri yaptım.genede hafif bi heyecan var:D tavsiyelerinizi bekliyorum şimdiden tşekkürler.

Scudo
HEYECAN YOK HEYACAN YOK..

Altı üstü bir makina, bisiklette trafikte yol almaktan daha basit inan..

Aslına bakarsan,ne olursa olsun en kolayı sana motor gelecek. bu sana moral vs. falan değil genel olarak sınava giren erkeklerde motoradan kalan olmammış e tabi istisnalar hariç. Trafik zorlaya bilir ama çalışırsan geçersin.amenna. benim sıkıntı sağlıktan idi güya bisiklet kullanıyorum. Ben nisan 18 de yapılan sınava girdim aynı hafta içinde vizelerim vardı çalışmadan girdim. Sadece akşam bana verilen kitaplardaki soruların cevaplarını işaretleyip. soruları okuyup ardından cevaplarını okudum.bunuda sadece trafikte yaptım. Motordan 98 trafikten 84 sağlıktan 77 aldım. Haziran 20 sinde direksiyon sınavına girdim onu da 98 ile geçtik. İşin gerçeği notlar bi anlam ifade etmesede bu işi çok kolay bir şekilde yapacağından kuşkum yok. Yeterki sınava geç kalma son 5 dk kala yetişebilmiştim. Sınav sonuclarını öğrenince burada paylaşırsan sevince bizlerde ortak oluruz. KOLAY GELSİN..:)

• Beğen
Tepkiler: Abdullah Hakkı
Ben aktif olarak 6 yıldır araba kullanıyorum ve araba kullanmayı çok seviyorum.Ben sınava yeşil bir kitap vardı hala o mu okutuluyo bilmiyorum ama ordaki soruları çözüp sınava girdim.Motordan 100 almıştım:) kurs 1. si olmuştum ne işime yarıcaksa:) Valla al kenarda duru diyenlerden değilim alıcaksan kullanacaksınnn:)

• Beğen
araba kullanmayı bende severim. buralarda fazla problem olmuyo şehir dışına çıkınca problem oluyo. ama asıl şehir dışında kullanmak zorunda kaldığımda çok zorda kalıyorum. babam fazla arabayı kullanmayı sevmez arkaya kurulmak daha hoşuna gider :D galiba ondan başvurumu yaptı. bu arada sınav iyiydi galiba alıyorum. daha cevap anahtarını vermemişler nedense. açıklandımı ilk işim buraya yazmak olacak. teşekkürler

Geçen senlerdeki sınavlardan birinde şöyle bir soru vardı:

'Trafikte seyrederken karşıdan bir araba geldiği fark edilince uzunlar kapatılıp ne yakılır?'

Böyle saçma sapan sorular soruluyor.Eminim ki çok rahat bir şekilde geçersin o sınavı.Başarılar.

• Beğen
inş saçma sorular yoktu fazla ama bazı soruların cevapları çok belli oluyodu :Dbekliyoruz bakalım

Bugünkü sınava ben de girdim.Kursa kaydolmuştum ama geçen hafta annemler uğrayınca sınavım olduğunu öğrenmişler,hiç ilgilenmiyordum.Zaten ne kitaptan çalıştım ne de başka bir yerden.Sınava girdim ve mantığımı kullanarak yaptım ve yazılı sınavdan geçcem.Eve gelince baktım kitaptan eski sorulara aynılarını karıştırıp karıştırıp sormuşlar,çoğunuda doğru yapmışım.Belki kötü örnek oldum çalışmadığımı buraya yazıp ama gerçek böyle. :) Bu kadar da basit birşey yani,ezber soruları hariç o kadar kolay sorulardı ki ; insan bazen aşağılandığını düşünmüyor değil. :D

:D kesinlikle önder. bazen çok saçma sorular soruyolar. hatta geçen dönemlerden birinin sınav sorusu

Panelde mavi bir ışık yanıyorsa bu neyi gösterir

:D bazen gülünç oluyodu. asıl gülünç olansa sınavda oldu:D amcamın biri(60 ında rahat var:D) kitapçığı hiç açmadı ama bütün formu doldurmuştu:D altta telefonla uğraşıyodu. bir başka komik olaysa cevap forumuna kodon diyen biriydi:D gülmekten koptum sanki adam sayısal oynuyo :D

umarım geçeriz ya :D

:D :D Bir saniye ya,cep telefonu yasak.Nasıl oldu o olay ? Bizim burda kapalı olsa bile almadılar.Geçme konusunda birşey olmaz,geçilir bence.Bu notlar çok da mühim değil,kimse kaideye almıyo.Bütün kitabı bilip motordan 100 alsan da farketmiyor,70 alsan da.40 motor sorusu var zaten,12'sini yanlış yapsan bile geçersin.Zaten mantığını yürüterek yapsan bile 12 yanlışın çıkmaz,ama kimilerinde çıkıyor işte. :D Ben o yönden biraz daha şanslıyım,çünkü babam tamirci,sanayide de 2 dükkanımız var.Çocukluktan beri ara sıra gitmekten sürekli ister istemez öğreniyorsun hepsini.

• Beğen
vallaa telefon yasaktı, girerken aramada yapıldı. bende telefon olduğu için mecbur bi akrabayı çağırmak zorunda kaldım. ama sınav içinde yan tarafımdaki adam telefonunu düşürdü :D iki gözetmende bişey demedi. galiba bizim amcanında yaşına binaen bişey diyemediler:D bende şaşırdım doğrusu. bu arada cevap anahtarı ayın 7 sine açıklanıyomuş :D

geçmiş olsun sınava girmişsiniz. Girmeden önce görsem ben de deneyimlerimi erken iletmiş olurdum ama neyse.

En başta yazdığın gibi en zor sınavın motor olduğunu söylerler hep. Benim zamanımda da öyleydi. Fakat en yüksek notumu motordan almıştım ben. Bi arkadaşın da söylediği gibi trafik çalışmayınca biraz zorlayabiliyor, nitekim ben en düşük notumu da trafikten almıştım.

Başarılı olacağınıza inanıyorum. Tekrar geçmiş olsun.

Bu arada ben ehliyeti yanlış hatırlamıyorsam 2003te almıştım, o zamandan beri her sene ehliyet alma sisteminni değişeceğinden, 2 sene stajer sürücü olunacağından söz edilir, bir türlü gerçekleşemedi şu. KEsinlikle ehliyet alma sisteminin değişikliğe ihtiyacı var, çünkü gerçek hayatla uzaktan yakından alakası olmayan, gereksiz zaman öldürülen bir sistem yürürlükte şu an.

Rampa kalkışı için neredeyse eğimi 5derece olan bir rampada çalıştırıyordu bizi hocalar.

Geçtiğimiz hafta salı akşamı Eskişehir'den bir arkadaşın nikahı için İstanbula gittim ve orada hayatımın en büyük trafik deneyimini yaşadım. Gerçekten oralarda otomobil kullanmak bir sanat. Sürekli debriyaj-fren-1.vites üçlüsü arasında gidiliyor özellikle yoğun köprü trafiğinde. YÜksek strese tahammülü olmayanlar için(örnek: ben) çok sıkıntılı bir trafik. Bana kalırsa ehliyet alırken gittiğim kurstan, direksiyon eğitimlerinden kat kat fazlasını o akşamki 1-2 saatlik sürüşte öğrendim

• Beğen
gerçekten haklısınız. kitapda incelediklerimin hiçbiri elektronik sistemli arabalarla alakası yok maalesef. en dijital araba olarak tempra yı almışlar:D. bütün eğitim sistemimiz böyle saçma. 150-200 yıl önceki newtonun bulduğu temel kuralları öğretiyolar bugünlerde hiçbişe yaramayan terazi, çıkrık vb. kesinlikle köklü bi değişiklik gerekli...

Yeri gelmişken bende enteresan birşey söyliyim. 18 yaşındayken ehliyet kursuna diye ayırdığım parayla gidip aynakol ve hidrolik fren seti almıştım:) 21 yaşındayım ve ehliyetim yok şuanda. Hoş arabada olmadığı için sorun yapmıyorum. O günlerdeki araba heyecanımda yok artık:) ilerde belki bir motor ve A2 işimi görür.
Pişmanmıyım DEĞİLİM;)

• Beğen
@Abdullah Hakkı

Zaten soruların hazırlandığı müfredatın 1970'lerden kaldığını düşünürsek bu şaşılacak birşey değil. :)

@Abdullah Hakkı

İyi ki yazmışsın buraya,şimdi indirip cevap anahtarına baktım.Sadece mantığını yürüterek geçebiliyorsun çok kolay,nitekim öyle yapmışım zaten. :)
İlk yardım 25 doğru 5 yanlış
Trafik 49 doğru 1 yanlış
Motor 37 doğru 3 yanlış
Benim sonuçlar bu şekilde,yanlış yaptıklarımda hep ezber soruları sallamıştım çünkü. Öyle vızır vızır araba falan kullanmayacağım ama insan hep dursun kenarda diye alıyor.

sene 1983 babam bu sınava girdiğinde dedemler çok torpil aramışlar sonunda bulmuşlar... taa babamın amcalarının arkadaşlarından :D
yazılıda geçemesse biraz yardım etsin diye...
sonuçlar bi açıklanmış babam tüm soruları doğru cevaplamış onca torpil arama boşa gitmiş :D :D

"insan bir şeyi gerçekten istedimi yapar oğlum" demişti bu olayı öğrendiğimde :)

(ford cargo 2520 kamyonumuz vardı... 2 sene önce satmak zorunda kalmıştık... daha önce yurtdışındayken de uluslar arası tır şöförlüğü yapmıştı (8 sene)
belki babam olduğundan ama hayatımda gördüğüm en iyi şöför sadece şöförlük açısından değil temizlikten ve diğer unsurlardan da :) eskişehir taşıyıcılar kooperatifinin en temiz kamyonu diye anılıyormuşdu o zamanlar :) belkide bisikletle yoldayken kamyonların ve tırların bana; benim de onlara verdiğim selamlar ve o müthiş moralin kaynağı budur :) )

inşallah kazanırsınız önder abi, abdullah abi ve forumumuzdan giren tüm abilerim :)

• Beğen
Tepkiler: Önder Tarım
teşekkürler muhammed bugün bende baktım sonuçlara lkyardımda 1 yanlış, trafikte 1 yanlış, motordan 5 yanlış var. alıyoruz hayırlısıyla. sanada hayırlı olsun önder.

A sinifi olur B sinifi olur fark etmez. 23 yasindayim hala yok buyuk ihtimal 3 4 seneye alirim. :D

7 yaşında b ehliyeti diyerek ilk yorumu alıyorum :D

• Beğen
Tepkiler: Harun.
Geri