Scudo Sports

ekonomik ön ve arka far ile km hız göstergesi önerisi?

KUB1LAYHAN

Üye
Tepki
2
Yeni alacağım bisikletime ön ve arka far ile hız göstergesi almak istiyorum. hız göstergesi analog olabilir. fiyatlarının makul olmasını göz önünde bulundurarak bana bşi öneride bulunabilir misiniz?

Scudo
ön & arka far blackburn'ün seti var kullanıyorum ben, tek kelime ile harika. 29 Euro. Erdoğanlar Bisiklet'de görülebilir.

KM Hız göstergesi: Çok önemli değil bence ucuz birşey arıyorsanız. Sigmanın veya cateye'ın ucuzlarından alabilirsiniz.

Km. saati olarak Cateye velo 8 i önerebilirim.Sağlamdır ve doğru ölçüm yapar.Fiyatı da 15-19 euro arası.Ön far olarak da bende Q lite(8 ledli modeli) ve cateye hl el 500 var.Q lite 16 euro cateye ise 47 euro.İkisi de iyi farlar ama cateye çok daha iyi aydınlatma sağlıyor(fiyatı da 3katı)Qlite da bu fiyata alınabilecek en iyi farlardan birisidir.

@KUB1LAYHAN

Kilometre olarak bir kere al Sigma 906 modelini 30-35 YTL. ama daha da ucuz olsun dersen bisikletçilerde 10-15 ytl ye de var.

Arkaya ucuz dediğin için 4 yanma sistemli ışıklar ve iş görüyor 3.5 ytl ve önede 5 ledli 8 ytl ye ışık sistemleri var. Ve pahalı ürünler kadar da iş görüyor.
Bisikletçilerde ve büyük marketlerde var.

kolay gelsin.

Arkadaşlar ben kipadan Tesco Wireless marka hız göstergesi aldım fiyatı 19.90 sizce nasıl.

ankara ulustan ön far olarak kullanmak için 8beyaz ledli kafa feneri aldım 12 ytl 3 kademeli her bastıgında 2-4-8 led yanıyor güzel ve kullanışlı bir alet bence istanbuldanda rahatlıkla bulabilirsin bir bak çok para vermezsin arka lamba için cat eye nin 12 ytl ye olan bir lambasi var hem sabit hemde çakarlı yanıyor

bisikletin önünde 9ledli bir ışığım var bir diğerleri kadar kalitelimidir bilemem ama hiç ışık olmayan bir yolda çok iyi aydınlatma sağlıyor.
gayet kullanışlı.bisiklete kendi kayışı ile tutturulan aşağı/yukarı,sağa/sola dönebilen vir yuvasına tekrar bir kayış ile tutturuluyor.montajı 10snden kısa çıkarılması 1-2sn sürüyor.

ha profesyonel birşey değil evet. ama benim için oldukça hesaplı ve kullanışlı.
antreman yaptığım yere giden 2yol var birisi edirnenin en işlek ve hızlı trafiğinin olduğu yer diğeri ise bomboş ve 1küsür km boyunca hiç aydınlatması olmayan bir yol.2.sini tercih ediyorum yanlış mı yapıyorum?

(link)(link)
(link)

2tane koysanız çok güzel aydınlatma sağlayabilir :)

@drlee

Zaten kaliteli wirelless km. saatlerinin bile fiyatları oldukça düştü çünkü tutulmadı. Tutulmamasının sebebi kablosuz olduğu grup gezilerinde başka arkadaşların wireless olan km. saatleri ile karışıyor tek gezilerde cep telefonları ve başka tür radyo sinyallerinden etkilenerek net ve tutarlı sonuçlar vermiyor. Ama yinede hayırlı olsun.

KUB1LAYHAN sana 20-25 YTL. civarı SIGMA BC 506 tavsiye edebilirim. Normal bir kullanıcı için fazlasıyla yetiyor. 5 fonksiyonlu. bu tarzda bir km. saati kullanabilirsiniz. Artık analog pek kullanan yok o açıdan ekonomik yukarıda söylediğim gibi bir km. saati tercih yapabilirsiniz.

ender abi soyledigin o 8 ledli on far hangi marketlerde war ben hic rastlamadım rastlarsam bende almayı dusunuyorum km saati olarakta sigma bc1606 kullanıyorum cok memnunum ozellikle ısıklı olması gece giderken mukemmel oluyor

arka far olarak sağ sol sinyalli arka stopu 5 ledli sinyaller 3 ledli bi lamba va bende frene basıncada yanıyo tabi ayarlarsan 6.5 ytl ye aldım birmilyoncudan halada sağlam ama aynısı bisikletçide 20ytle civarı ön far olarakta arkadaşın resmini yolladığı far ideal bende ondan almayı düşünüyom

Konu eski ama mevzular hala aynı. Bana da 2022 fiyatları üzerinden öneride bulunabilir misiniz. 20J dağ bisikleti aldım oğalana. Böyle şeylere hevesi var.

Birde, hız göstergesinin jant teline takılan mıknatıslı parçası oluyormuş. Bizim bisiklet Salcano Nova Monoblok 20J bisiklet. Bisiklet jantı monoblok, 3 kollu. Buna uyabilecek bir hız göstergesi var mı acaba?

Aydınlatma kısmı ile ilgili ekstrem fiyat olmadıkça çocuk gece önünü güzelce görsün, iyi aydınlatsın. Şarjlı iyidir sanırım veya pili uzun giden model de olabilir.

...
Birde, hız göstergesinin jant teline takılan mıknatıslı parçası oluyormuş. Bizim bisiklet Salcano Nova Monoblok 20J bisiklet. Bisiklet jantı monoblok, 3 kollu. Buna uyabilecek bir hız göstergesi var mı acaba?
...

Onlara göre jant koluna takılan sensörü olan hız göstergesi yok ama üç seçeneğiniz var:
- Normalde tele takılan mıknatısı bir cırt (kablo bağı) ile jant koluna takmak. Kaymaması için çok iyi sıkmak gerekiyor, altına bir iç lastik parçası gibi kaymayı önleyecek bir tampon koymak faydalı olabilir.
- Van Rysel 500 gibi (Decathlon satıyordu ama bir süredir yok) sensörü göbeğe takılan bir hız göstergesi kullanmak
- GPS'li hız göstergeleri

Aydınlatma için şu iki konuda çok fazla öneri var:
Ön far tavsiyesi
Arka far tavsiyesi

• Beğen
Tepkiler: excellenthuman
- Van Rysel 500 gibi (Decathlon satıyordu ama bir süredir yok) sensörü göbeğe takılan bir hız göstergesi kullanmak
[M

Yalnız 3 kolonlu jant, gönek olmaz onlarda :D Anca mıknatıs iş yapar.

• Beğen
Tepkiler: Spartiat
Yalnız 3 kolonlu jant, gönek olmaz onlarda :D Anca mıknatıs iş yapar.

Doğru, göbeğe takılamaz ama önemli olan normalde göbeğe takılan parçanın kendi etrafında dönüyor olması. Mıknatıslıda nasıl her geçiş sayılıyorsa onda da kendi etrafında dönüş sayılıyor. Kollardan birine sensörü düşey eksende olacak şekilde takıldığında tekerleğin her dönüşünü kendi etrafında dönüş olarak sayacağından ölçüm yapması lazım.

• Beğen
Tepkiler: Burak B.
Doğru, göbeğe takılamaz ama önemli olan normalde göbeğe takılan parçanın kendi etrafında dönüyor olması. Mıknatıslıda nasıl her geçiş sayılıyorsa onda da kendi etrafında dönüş sayılıyor. Kollardan birine sensörü düşey eksende olacak şekilde takıldığında tekerleğin her dönüşünü kendi etrafında dönüş olarak sayacağından ölçüm yapması lazım.

Aslında mantıken dogru fakat o tarz bağlantıda kadans sensoru gibi olur. Hız sensoru olarak algılarmı ? denemesi lazım :)

Aslında mantıken dogru fakat o tarz bağlantıda kadans sensoru gibi olur. Hız sensoru olarak algılarmı ? denemesi lazım :)

Ölçüm mantığı aynı olduğu için çoğu hız ve kadans sensörü birbirinin yerine kullanılabiliyor, çoğunda kendini sisteme "ben hız sensörüyüm" ya da "ben kadans sensörüyüm" diye tanıtmasını sağlayan bir anahtar var. Örneğin:
(link)
(link)
(link)
(link)

Bu ürünler göbeğe takılıp hız, pedal koluna takılıp kadans sensörü oluyor. Ha pedal kolu, ha jant kolu.

Bu ürünler göbeğe takılıp hız, pedal koluna takılıp kadans sensörü oluyor. Ha pedal kolu, ha jant kolu.

Magene s3 kullanıyorum hız ve kadans için. 2 yönlü gyroskop var, her yon için ayrı görev tanımlanmış durumda :) Sizin için deneyebilirim dikey konumda hız okuyup okumadıgını ;)

Geri