Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Elektrikli bisiklet devri

Aslında "ruh" una fatiha gibi gibi...😁..Arkadaşın idealist yaklaşımı 10 numara, ama hayatın gerçeklerini de yabana atamayız. Kızımın bisikleti vardı, bisan mtb. Bir kere beraber sürdük, %1-2 eğimli (!) Yokuşu çıkarken tıkandı, hayıflandı ve o bisiklet çöp oldu sonrasında. Küçük oğlum (21) çocukken çok düşkün değildi bisiklete, zorla bindirirdik, o da pek tecrübe etmemişti. Bu iki vatandaş elektrikliyi alınca binmeye vesile arar oldular. Yalan yok benimde çok hoşuma gitti. Lakin yeni kuşak eğer el gazı da varsa asla pedal çevirmek istemiyor. Olay biraz oradan devam edecek gibi büyük çoğunluk için. Acı ama gerçek. Gelecek her açıdan elektrikte. Kol saati, fotoğraf makinesi, at arabası gibi numunelik olacak bisikletlerde...trainer dışında pedal çevirmek isteyenler iyice azalacak. Zaten artan trafik ve ona bağlı kaza olayları malum, tırsıyoruzda.

Scudo
Hocam adam fikrini söylemiş, siz de bir şeyler söylemişsiniz. bu mesajla ikinci defa sataşmanıza ne gerek var?

Yahu hollanda bisikletleri bayağı tipsiz, özellikle şehir bisikletleri. tamam, basitlik temelli fakat insan gözü denen bir şey var. Elektrikli dağ bisikletlerinin hastasıyım ben, özellikle çift süspansiyonlu olanlarının.

Gerek yok haklısınız da ben de az da olsa eğlenmeye hakkım var diye düşündüm. ayrıca arkadaş fikrini söylememiş, yargı dağıtmış sağolsun. Internet gibi halka açık ortamda herkes fikir belirtebilir elbette ama bu fikri ile ilgili eleştiri alması da doğal.

Tipi güzel olanları da var da onlar ortalıkta durmuyor çalınır diye. Herkesin kilitli deposunda, garajinda.

Mesela bu gayet yakışıklı bisiklet ama gece dışarıda kalsa ömrü bir kaç saat.

Ace_Two_-_Jet_Black_-_2_-_NEW.png

Yahu hollanda bisikletleri bayağı tipsiz, özellikle şehir bisikletleri. tamam, basitlik temelli fakat insan gözü denen bir şey var.
Elektrikli bisikletten konuşuyoduk. Hollanda bisikleti ne alaka onu anlamadım :ssrtcbya:

• Beğen
Tepkiler: ozgozer
normal bir bisikleti elektrikli bisiklete dönüştürme gayreti, çirkinliğin yeni tanımı
Fonksiyonel ve de çirkin.
bacağım kadar bataryayı selenin alt tarafına sabitle,göbekten motorlu jantı monte et falan zart zurt😄 bu nasıl bi kaos bu aracı kullanan Ya yaşlıdır yada obez falandır.gidin motorsiklet alın bisikletcilerin onurunu yerlerde sürümeyin.farklı bir ismi olsa iyi olurdu. bisiklet dediğin insan gücü ile gitmeli başka bir ilave güç kaynağı olmamalı.

...farklı bir ismi olsa iyi olurdu. bisiklet dediğin insan gücü ile gitmeli başka bir ilave güç kaynağı olmamalı...
Bu vasıta türünün bisiklet değil de, elektrikli bisiklet olarak isimlendirilmesinin sebebi bu olabilir mi?

elektrikli bisiklet ama sahiden "ben de bisiklet sürüyorum yeaağ" diye hissetmek isteyen ama çok da spor ile alakası olmayanlar için gibi. tabii o da bisiklet mi? bisiklet ama yani nasıl denir. Elektirikli paten, elektirikli kaykay gibi bir kimera sanki

• Beğen
Tepkiler: Akira
Arkadaslar selam, bende elektrikli bir mtb kullaniyorum ve su “tembel insanlarin isi, spor ile alakasi olmayanlar” diyenlere hodri meydan. Ben izmirdeyim ve olurda buraya yolunuz duserse bizim bindigimiz bir parkura sizi gotureyim, orada kendi bisikletimi vereyim ve bakin bakalim o parkuru tamamlaybilecekmisiniz. Bu konuda samimiyim, ciddiyiim. Bu cehaletinizi hissetmenizi ve ne kadar yanildiginizi gormenizi cok isterim. Ayrica elektrikli bisiklet kullananlarin yasli yada obez oldugunu dusunenlere de bir baska hodri meydan daha, ben 45 yasindayim ve muhtemelende sizlerden daha formda ve fit durumdayimdir. (Dip not: yanlizca elektrokli bisiklet kullaniyorum baskaca da bisikletim yok)
Ayrica obez yada yasli insanlari bisikletten yada spordan bu denli ayristirmaya calismak ne kadar sakat bir dusuncedir

Ailemiz genisledigi icin gecis yapmayi planladigim bisiklet. Saticiya dedim ki "ya bu elektrikli, bisikletin ruhuna aykiri tamam mi", bisikletci de suratima bakti kibarca "53.5 kg bu cihaz" dedi. Icinden de "gerizekali sen ne sacmaliyorsun ruh falan diye" dedigine eminim ama olsun.

Benim evimin yakininda gazelin elektrik bisiklet satis magazasi var ve birebir bu modeli denedim. Ustunde yagmurlugu da vardi. Ancak baska markalarin daha hafif olanlari mevcut. Ben boylamasina daha kisa olan bir bisiklet tavsiye ederim. Cok bir manevra kabiliyeti beklemiyordum ama bu bana ock buyuk geldi. Belkide dukkanda gozume buzuk gorunmustur.

elektrikli gravel tarzı bisikletler çok hoş ve rahatlıkla uzun yolda dahi 25 ortalamayı tutturmak mümkün bence harika şu an gravel kullanıyorum birdahaki bisiklet seçimim kesinlikle 28-38 lastik kapasiteli gravel olur

Bu ne kadar tahammülsüzlük böyle?
Bakkala bile arabayla ( oksijen tüketip co2 üretir, küresel ısınma yapar) gidene laf etmeyip elektrik donanımı olan bisikletle uğraşırsın?

kendine başka meşgale ara.:)

normal bir bisikleti elektrikli bisiklete dönüştürme gayreti, çirkinliğin yeni tanımı
Fonksiyonel ve de çirkin.
bacağım kadar bataryayı selenin alt tarafına sabitle,göbekten motorlu jantı monte et falan zart zurt😄 bu nasıl bi kaos bu aracı kullanan Ya yaşlıdır yada obez falandır.gidin motorsiklet alın bisikletcilerin onurunu yerlerde sürümeyin.farklı bir ismi olsa iyi olurdu. bisiklet dediğin insan gücü ile gitmeli başka bir ilave güç kaynağı olmamalı.
elektrikli bisiklet ama sahiden "ben de bisiklet sürüyorum yeaağ" diye hissetmek isteyen ama çok da spor ile alakası olmayanlar için gibi. tabii o da bisiklet mi? bisiklet ama yani nasıl denir. Elektirikli paten, elektirikli kaykay gibi bir kimera sanki

Şu paylaşımı: Elektrikli bisiklet devri
ve içinde alıntılanan şu paylaşımı: Elektrikli bisiklet devri
okuyup yorumlayabilir misiniz? Belki farklı bir açıdan da bakmanızı sağlar.

Şu paylaşımı: Elektrikli bisiklet devri
ve içinde alıntılanan şu paylaşımı: Elektrikli bisiklet devri
okuyup yorumlayabilir misiniz? Belki farklı bir açıdan da bakmanızı sağlar.
Belli ki bu arkadaşların bisiklet ile ilişkisi haftasonları yol bisikletine binmekten ibaret. Hayatına bisikleti dahil etmiş bir insanın bu kadar sığ yorumlarda bulunması mümkün değil. Belki 15 yaşın verdiği ergenlik hissiyatı istisna olabilir.
Benim evimin yakininda gazelin elektrik bisiklet satis magazasi var ve birebir bu modeli denedim. Ustunde yagmurlugu da vardi. Ancak baska markalarin daha hafif olanlari mevcut. Ben boylamasina daha kisa olan bir bisiklet tavsiye ederim. Cok bir manevra kabiliyeti beklemiyordum ama bu bana ock buyuk geldi. Belkide dukkanda gozume buzuk gorunmustur.

Hocam kısa olan modellere çocuk koltuğu takilamiyor. Benim amacım da bebek/çocuk taşımak olduğu için bu model daha uygun bana.
Bahsettiğiniz gibi kısa ve derin modeller biraz daha pratik ve çevik. Uzun modellere de bir kaç kullanımdan sonra alışıyor insan. Urban arrow'un modelleri saatlik kiralanabiliyor, bir kaç kullanımdan sonra benim de kafamdaki fikirler değişti.

Belli ki bu arkadaşların bisiklet ile ilişkisi haftasonları yol bisikletine binmekten ibaret. Hayatına bisikleti dahil etmiş bir insanın bu kadar sığ yorumlarda bulunması mümkün değil. Belki 15 yaşın verdiği ergenlik hissiyatı istisna olabilir.

Hocam kısa olan modellere çocuk koltuğu takilamiyor. Benim amacım da bebek/çocuk taşımak olduğu için bu model daha uygun bana.
Bahsettiğiniz gibi kısa ve derin modeller biraz daha pratik ve çevik. Uzun modellere de bir kaç kullanımdan sonra alışıyor insan. Urban arrow'un modelleri saatlik kiralanabiliyor, bir kaç kullanımdan sonra benim de kafamdaki fikirler değişti.

Kendinizle bizi karıştırmışsınız sanırım. Karşınızdakini tanımadan "şu kaday bisiklet süymüştüy - bu kaday yaşındadıyyy - bisikleti hayatına dahil etmemiştiy" gibi çıkarımlar yaptığınıza göre aramızdan kimin ergenlik hissiyatı ile yorumlar yaptığı çok bariz.

Amsterdam'dan foruma girip sallamak kolay umut hanım.gelin Türkiye'de hafta içi sürün yol bisikletini zamanınız kalırsa
Umut Hanım? 🤔
E adamı haklı çıkardınız animeciler...Benim kız da animeci (18).
Hocam bisikleti sadece ulaşım amacıyla kullanan insanlar olamaz mı? Bisiklet kullanmak için illa ki konuya sizin gibi yaklaşmak mı gerekli? Bisikletin ruhu, felsefesi vs umurunda olmadan sadece işe, okula gidip gelmek için bisikleti tercih eden insanlar sizin gibi düşünmek zorunda mı?
Zorunda mı?

Amsterdam'dan foruma girip sallamak kolay umut hanım.gelin Türkiye'de hafta içi sürün yol bisikletini zamanınız kalırsa
Yönetimden ricam şahsın bu gönderisi silmeyin. Profil altına linkini koyalım, bir gurur nişanesi olarak taşısın üstünde.

Kendinizle bizi karıştırmışsınız sanırım. Karşınızdakini tanımadan "şu kaday bisiklet süymüştüy - bu kaday yaşındadıyyy - bisikleti hayatına dahil etmemiştiy" gibi çıkarımlar yaptığınıza göre aramızdan kimin ergenlik hissiyatı ile yorumlar yaptığı çok bariz.
İkinizin aynı kişi olduğuna yemin edebilirim ama ıspatlayamam:komik::komik:

İkinizin aynı kişi olduğuna yemin edebilirim ama ıspatlayamam:komik::komik:
Birde böyle bir manyaklık türedi. Zamane bir yere üye olunca kendine destek verecek kitleyi de oluşturarak giriyor. Film izlediğim bir yer var, çocuk öyle bir abartıyor ki şaşıp kalıyorum. Önden film hakkında yorum yazıyor, arkadan diğerleriyle girip vaay üstad, haklısın, adamsın gibisinden methiyeler düzüyor. Ulan bu devirde kim kime bu kadar poh poh yaparki, millet kendi derdinde. Sanıyor ki garibim kimse anlamaz :). İşte sayısaldan sıfırı bu değerli kütle! çekiyor.

Valla hayretler içerisindeyim. Rabbim hiç bir erkeği Hanım kelimesini aşağılama için kullanacak kadar kırılgan maskülen yaratmasın.

E-bisiklet, bence de bir bisiklet türü. Pedalı çevirmeniz gerekiyor sürebilmek için. Ben kullanır mıyım? Önce kendime ne için kullanacağım diye bir sorarım:

1. Spor için ise, doğrusu kullanmam, bu bana kendimi aldatmak gibi gelir. Bisiklet sporu bildiğimiz gibi aşırı zorlanma ve acıdan zevk duyma gibi bir mazoizmi de içerir,
e-bisiklet sizi bu endorfinden mahrum bırakır;
2. İşe gitmek için kullanır(d)ım. Terli terli ve nefes nefese işime gidip masama oturmak isteme(zdi)m;
3. Bakkala, çarşıya gitmek için kullanırım. Aldıklarımı bagaja koyar eve gelirim;
4. Toplu bir gezi (spor amaçlı değil) yapacaksak, katılan kişilere bağlı olarak kullanabilirim;
5. Bisikletsever biri olarak yaşım artık mutlaka al diyorsa alırım. Gerçi her yıl 1-2 yıl sonrasına söz veriyorum ama, sonunda kaçabilmek mümkün olmayacak yine de.

Not:
Forumdaki tartışmaların akışı konusunda kısaca görüşümü belirtmek istiyorum:
Forum yargı değil, düşünce açıklama yeri olmalıdır. Bir üyenin düşünce ve tezinin doğru veya yanlış olup olmadığına karar vermek başka bir üyenin hakkı ve harcı olmamalı. Okuduğumuz bir teze en fazla katılmadığımızı belirtebiliriz, karşı görüş açıklayabiliriz, ama o konunun uzmanı olsak bile o iddia için yanlış, saçma gibi kişiye yönelen ve onu rencide edecek hükümler vermenin doğru olmadığını düşünüyorum. Kişiselleştirilmiş tartışmalar belki heyecan yaratıp yaşamımızı renklendirebilir (TV tartışma programlarında rating unsuru) ama bu arada konu ortadan kaybolur ve bir şeyler öğrenmek için orada olan insanlar sıkılıp o konudan ayrılırlar.
Forumdaşlarımın değerli düşünce, görüş ve bilgilerini forumlarımızda cömertce paylaşmaya devam etmeleri ve keyifli pedallamalar dileklerimle...

Geri