Scudo Sports

Emre Yaman Tur Videoları

emreyamans

Üye
Tepki
389
İsim
Emre Yaman
Başlangıç
2000—01
Bisiklet
Tern
Bisiklet türü
Katlanır

Sakarya içerisinde yapmış olduğum ve yapacağım gezi güzergahlarını ve rotaları, gezi esnasında çekmiş olduğum görüntülerden oluşan videoları bu başlık altında paylaşacağım. Daha önceki turlarımı buraya atmamıştım. Onları da kanalıma girerek geçmişe doğru giderek bulabilirsiniz.

Yakınımda Olmasına Rağmen Hiç Gitmemişim / Söğütlü Akgöl ve Harmantepe Kalesi Keşif Turu​

YOUTUBE KAPAK RESİMLERİ (1).jpg

#bisiklet #akgöl #harmantepe

Öğlene kadar müsait olduğumuz günü en iyi değerlendirme şekli bisiklet üzerinde olur kanaatindeyim.
Yaşadığım yer olan Sakarya Serdivan merkezinden yola çıktık ve kuzey terminal yönüne doğu pedalladık.
Dağdibi istikametinden devam ederek Söğütlü istikametine doğru eski yol üzerinden giderken Göktepe ve Akarca'yı geçtikten sonra Akgöl Mesire Alanı tabelasını görüyorsunuz.
İçeri girdikten sonra köy ve bir tepecik aştıktan sonra güzel bir inişin ardından Akgöl Mesire Alanına varmış oluyorsunuz. Akgöl bilgilendirme tabelasında bölgenin coğrafi oluşumu hakkında bilgi sahibi oluyorsunuz.
Ardından mangal yapılabilecek çardaklar ve piknik alanları var. Biraz ilerledikten sonra göl kenarına varmış oluyorsunuz. Her yerde olan ve görmekten hiç hoşlanmadığım insan artıkları çöpler maalesef burada da mevcut.
Görsel beklentinizin çok olmadığı Akgöl'de ailenizle vakit geçirebilirsiniz.
En fazla 2 km toprak yolda giderek Bizans döneminden kalan Harmantepe Kalesi'ni ziyaret etmenizde fayda var.
Sakarya merkezden Akgöl 15 km civarında bir uzaklıkta. Araçla gözünüzü açıp kapatana kadar oraya varırsınız.
Akgöl'e gitmeyen bisiklet severler de pedalları bir an önce bu rotaya çevirmelerinde fayda var.

Günün strava kaydı: (link)

Günün Videosunu Kanalımdan İzleyebilirsiniz. 👉 (link)

IMG_4501.JPG

IMG_4511.JPG

IMG_4514.JPG

• Beğen
Tepkiler: erhan erhan
Scudo

Sakarya / Doğançay - Boğazköy - Kışlaçay - Mollaköy Turu

IMG_E5110.JPG

IMG_E5133.JPG

Güneşli bir sonbahar günü atladık bisikletlerimize düştük yollara, Pamukova - Eskişehir yolunu takip ederek Doğançay girişine vardık. Yoğun kamyon ve tır trafiğinin olduğu yoldan ayrıldıktan sonra huzur daha da arttı. Doğa yolculuğumuza Doğançay ile başladık. Boğazköy rotasını takip ederek yeşil ve sarının bir çok tonuna tanıklık ettik. Yer yer yokuş çıksak ta doğada olmak çok güzeldi. Köylerin arasından geçerek huzurlu bir yolculuk yaparak Mollaköy'e vardık. Çay molasının ardından eve dönmek üzere 4 tekerlekli metal yığınlarının arasına karışıp evimize döndük. Güzel ve keyifli geçen bir turdu.

Günün reels videosunu izlemek için
(link) instagram sayfama,
Aynı videoyu youtubede izlemek için
(link) youtube kanalıma beklerim.

Strava: (link)

Sapanca Gölü'nü Kuzeyden Seyretmek İçin Sürdük / Bol Rampa Çıkmalı Bisiklet Turu / Eşmeahmediye

2024 yılı bitmeden kış mevsiminde güzel havayı gördük ve atladık bisikletlerimize, kilometre olarak çok olmayan fakat bir hayli yokuş çıktığımız turda yaşadığımız anları sizlerle paylaşıyorum. İlk defa bisikletle gittiğim bu rotaya gitmeden önce kondisyonlu olmak gerektiğini anlamış oldum. İyi seyirler.

DJI_0187.JPGEkran Görüntüsü (51).png

Ekran Görüntüsü (48).png

Ekran Görüntüsü (50).png

DJI_20241206141315_0001_D.00_11_44_24.Still002.png

Ekran Görüntüsü (43).png

Ekran Görüntüsü (46).png

Ekran Görüntüsü (44).png

Ekran Görüntüsü (49).png

Günün Videosu: (link) 👈 👈 👈 👈 👈

Turun Strava kaydı;

(link)​

Serdivan Tepesinde Gravel Yollar / Sakarya Üniversitesi

Bugün güneşli bir pazar gününü gravel yollarda değerlendirmeyi düşündüm.

Mavi durak civarından Serdivan'ın tepesine doğru sert yokuşları tırmanarak insanlıktan uzaklaşmaya başladım. İnsan ve araç yoğunluğunun azalmasıyla sessizliğin sesini daha rahat duyar oldum. Ocak güneşi tamamen ısıtmasa da tertemiz ve serin havayı içime çekerek kendimi yeniledim. Doğada olmak, ayağının toprağa değmesi muazzam bir duygu. Bu duyguyu gravel bisikletle ilk kez deneyimledim. Yer yer çamurun içerisinde gitsem de yolun genelinde yol kuruydu. Bazen zeminin yumuşamasından dolayı oluşan kaymaların getirdiği gerginlik oldukça keyifliydi.

Maalesef insanımız doğayı kirletmekte bir numaralar. Güzelim toprak yolların kenarları çok fazla çöp dolu. Arazinin engebeli olması, yerel yönetimin temizlik çalışmalarını zorlaştırıyor diyelim. (ben öyle dedim)

Kırantepe yamaç paraşüt alanına doğru giderken sol üsten devam ediyorsunuz ve asfalt bittikten sonra toprak yol başlıyor. Bu yol aşağıdaki görsellerdeki manzaralar eşliğinde sizi Sapanca Gölü kuzey yamacındaki Esentepe'ye çıkartıyor. Devamında SAÜ Esentepe kampüsünün arka kapısına çıkıyorsunuz. Devamında isterseniz yine doğanın içerisinden direkt medeniyet bulvarına inebilir, dilerseniz kampüs içinden geçerek Serdivan'a inebilirsiniz. Ya da D100 karayoluna inerek farklı bir rota yapabilirsiniz. Bu anıları videolaştıramadım. Fakat en kısa sürede tekrar gidip video çekerek bu güzel rotayı sizlerle paylaşmayı düşünüyorum. Esen kalın.

Rotayı merak edenler için Strava kaydım: (link)

IMG_5649.JPG
IMG_5652.JPG
IMG_5650.JPG
IMG_5654.JPG
IMG_5655.JPG
IMG_5656.JPG
IMG_5657.JPG
IMG_5658.JPG
IMG_5660.JPG
IMG_5661.JPG
IMG_5662.JPG
IMG_5663.JPG
IMG_5665.JPG
IMG_5666.JPG
IMG_5667.JPG
IMG_5669.JPG
IMG_5673.JPG
IMG_5675.JPG
IMG_5677.JPG
IMG_5681.JPG
IMG_5683.JPG
IMG_5684.JPG

Bir önceki gönderide kamera ekipmanlarımı yanıma almadığıma pişman olduktan kısa bir süre sonra tekrar aynı rotaya giderek hem tekrar keyif aldım, hem de sizlerin izlemesini sağlayacak videoyu da oluşturmuş oldum. Fotoğrafların altındaki linke tıklayarak günün videosuna ulaşabilirsiniz. Rota bilgisi için ise videonun açıklama kısmına göz gezdirebilirsiniz.

Kapak örnek.jpg

kapak örnek2.jpg

(link)

Son düzenleme:
Seni buralarda görmek güzel Emre, başarılarının ve turlarının devamını diliyorum.

• Beğen
Tepkiler: emreyamans
Kar Üzerinde Gravel Bisikletle İlk Sürüş Deneyimim

Sakarya'da kış mevsiminde karın yağdığı ve toprağın üzerinde kaldığı günler sayılıdır.
'Şimdi Değilse Ne Zaman' dedim kendime, zaten senede 1-2 gün kar ya görüyoruz ya görmüyoruz.
Sonrasında ah vah edeceğime attım kendimi karlı yollara. Sonunu düşünen kahraman olamaz.
Tepelere çıkma, karla buluşma ümidiyle pedal çevirmeye başladım. Her pedalda ayrı bir keyif, her baktığım manzarada görsel bir haz duydum.
Yaşarken bir hayli keyif aldığım bu sürüşümde yaşadıklarımı kameraya aldım ve sizlere sundum. Keyifli seyirler.

>>>(link) <<< BURADA

IMG_5858.jpg

IMG_5860.jpg

Ekran Görüntüsü (62).png

Ekran Görüntüsü (56).png

Ekran Görüntüsü (57).png

IMG_5872.jpg

Ekran Görüntüsü (59).png

Ekran Görüntüsü (60).png

Ekran Görüntüsü (61).png

Ekran Görüntüsü (64).png

Ekran Görüntüsü (63).png

Ekran Görüntüsü (65).png

Videoyu izlemek istersen fotoğrafların öncesindeki bağlantı linkine tıklayabilirsin. Teşekkürler.

Sapanca Gölünün Etrafını Bisikletle Döndük / Sapanca Gölü Ring Turu / (link)​

youtube ekran resmi.jpg

2025 kışın bitmesini ve ramazan ayının geçmesini fırsat bildik ve Yakup'la birlikte atladık bisikletlerimize. Sapanca gölünün çevresinde ring turu atmak için bastık pedala.
Hangi yönden gideceğimize turun başında karar verdik ve saat yönünün tersine döndük.
Zaman zaman soğuk hissettiğimiz, zaman zaman ise sıcaktan terlediğimiz turu sakince keyif alarak tamamladık.
Serdivan'dan yola çıkarak, D100 karayolunu kullanarak Ormanya'ya vardık, devamında Seka Kamp ve Kırkpınar tarafından Sapanca sahil yolunu izleyerek tekrar Serdivan'a döndük.
Hayatımızda verimli geçirdiğimiz 3 saat oldu. Biz sürüş esnasında oldukça eğilendik. Umarım izlerken sizler de eğlenirsiniz. Keyifli seyirler.

Önce fotoğraflar, ardından strava kayıt linki, en son da günün videosunun bağlantı linki var.

IMG_6291.JPG

IMG_6297.JPG

IMG_6303.JPG

IMG_6307.JPG

IMG_6315.JPG

IMG_6320.JPG

IMG_6323.JPG

Strava >>(link)<<

Günün Videosu >>
(link)<<

SON :)

Reis ikinizin de bisikletin gidonu çok aşağıda değil mi sizce de! :D