@Devilsbutcher
Bu yazdığınızı Türkiye'de büyük bisikletçiler arasında yapmayan tek firma sanırım Erdoğanlar. Kur artışına aylarca hatta yıllarca (2 sene önceki kurdan aldığım jantlar var) dayanıyorlar ve aynı ürünün stoğu bitip yenisi satılmaya başlayıncaya kadar fiyat değiştirmiyorlar. Ancak, sizin örneğinize göre anlatmak gerekirse örneğin dolar 4 iken aldıkları üründen, dolar 6 iken de almak zorundalar. Önce 4 liraya aldıklarını X'e satıyorlar ama 4'ten aldıkları bitince (ya da son 1-2 adet kalınca) X+30 yapıyorlar fiyatı mecburen. Bu da eski ürüne zam gelmiş gibi algılanabilir.
Ben bu yıl içerisinde Erdoğanlar'dan 4 jant seti ve an az 20-25 parça malzeme aldım (bunların da bir kısmını son 1-2 hafta içinde aldım). Stoğa yeni girenler hariç hiçbirinde kur arttı diye fiyat artırdıklarını görmedim. Kur artışlarından da herkesten çok kendileri şikayetçi zaten.
Bir de bisiklet sektörü olmasa da ticaret yapan biri olarak söyleyeceğim herşeyi kura bağlamamak lazım, enflasyonun uçuşa geçtiği bir dönemde ticaret yapanlar kur ile hiç alakaları olmasa bile buna göre dönemsel zam yapmak zorundalar. Çünkü personel maaşından kullandığınız temizlik ürününe, içtiğiniz çaya, kullandığınız elektriğe artık neredeyse günlük zam geliyor. Üstüne bisiklet ve parçaları için ek vergi getirdiler.