Scudo Sports

Eşim İçin Bayan Modellerden Önerileriniz

Ekub

Üye
Tepki
0
Arkadaşlar eşime şehir&tur bisikleti almayı düşünüyoruz önereceğiniz marka ve model nedir acaba yardımcı olursanız çok seviniriz arkadaşlar. 1000 TL civarında bütçe ayırabiliyoruz.

Scudo
MTB olarak şunları verebilirim : tercih aralığınız içerisine mtb bisikletleride koyun bence.Çünkü ağırlık olarak fazla fark yok aralarında.Kaldi ki Türkiye şartlarında MTB idealdir.
(link)

ŞEhir bisikletleri : (link)
(link)
(link)

Bende eşimin modelini seçmeye çalışıyorum, malesef fazla model gelmiyor ülkemize.
Size de örnek vermesi açısından sona indirgediğim ikili şu:

1- Trek Neko
(link)
28" jantlı olup 38mm kalınlığında patikaya uygun lastikleriyle ve ortadan kesik kadrosuyla ideal bir model. Ah oysaki Neko S yada SL modeli geliyor olsa..Malesef en baz olanı geliyor..

2- Trek Skye S
(link)
26" jantlı, yere daha yakın olduğundan daha bir güven hissi uyandırıyor bayan sürücüde, yine ortadan kesik kadro. Lastikler daha kalın, amortisör daha derin. Araziye daha yatkın, bisiklet yollarında, sahil kenarlarında gider ama üstteki daha bir uygun gibi.

Bu ikisi arasında karar veremiyorum. Kendime Trek 4300 Disc MTB alacağımdan , eşime de Skye S daha uygun gibi olsa da, Neko daha kaliteli ve keyifli duruyor.

@Ekub

Biz geçen sene eşime MTB aldık. Ağırlıklı olarak şehiriçi kullanıyor. Salcano Astro 244 Lady almıştık. Ancak bu yıl o modeli göremedim Salcano'nun sitesinde. Şehir-Tur tipi düşünüyorsanız (ki bence çok mantıklı), yine Salcano'ya bakabilirsiniz. Ancak şunu da belirteyim, kendi bisikletim Geotech Street 28" Şehir-Tur bisikleti. Ben bu bisikletten de çok memnunum. Eşiniz için bayan tipi bu tarz bir bisiklet de mantıklı olur. Yalnız, konfor için biraz kalın lastik öneririm. Şehir-Tur tipinde lastikler 700x35 veya 700x37 olursa biraz daha konforlu olur. En önemli husus ise (yine bence) mümkün olduğunca hafif bir bisiklet tercih edilmelidir :)

kadınların erkeklerden 3 temel farkı:

1) daha dar omuzlar, kısa kollar
2) geniş kalça, uzun bacaklar
3) sele üzerindeki farklılıklar

bu farklılıklara uyum sağlaması açısından; herhangi bir bisikletin gidon boğazını daha yüksek açılı ve kısa bir modelle değiştirerek, daha kısa bir gidon kullanarak, seleyi de azıcık daha geniş ve yumuşak bir modelle değiştirerek kadınlara uygun bir geometri yakalanabilir.

bir kadın için bisiklet toplarken dikkat edilen başlıca hususlar bunlardır, gerisi görsellikle alakalı :) siz de beğendiğiniz bisikletlerin parçalarını bu şekilde değiştirmeniz mümkün olduğu sürece, istediğiniz bisikleti satın alabilirsiniz. bisikletlerin yanında parça satışı da yapan dükkanların çoğu, bazı parçaları isteğiniz doğrultusunda değiştirerek satın almanıza imkan sağlar.

kadın bisikletleri kategorisinde çeşit az olduğu için ben de size bu şekilde rahatlık verecek bilgileri iletmek istedim :in: umarım her açıdan sizi tatmin edecek bir model bulabilirsiniz. şimdiden iyi alışverişler dilerim...

@Ahmet Can Yakışır

Ben, imzanıza bir ekleme yapayım dedim; "Hasta bisikletçiler ise konuşmakla vakit kaybetmez, pedallayıp gözden kaybolurlar" :)

• Beğen
Tepkiler: gizer
@Murat Çetinkale

teşekkür ederim ekleme için :) ben bunu biraz düşüneyim, güzel bir forma getirebilirsem imzaya eklerim :in:

(link)

drag grand canyon geçen haftalarda eşime aldım, gerçekten fiyatına göre çok iyi, tavsiye ederim.

@emrahozkan

Bu bisikleti de inceledim. Hiç fena görünmüyor. MTB-CTB arası birşey olmuş. Yalnız, donanımını başka bisikletlerle kıyaslayıp fiyatını ona göre değerlendirmenizi öneririm. Bana, nakit olmak kaydıyla 650 TL civarına alınması uygun olur gibi göründü. Şahsi kanaatim budur.

Esiniz standart geometride bayanlar icin ozel uretilmemis bir model kullanabilir mi? Bazi kizlar bir problem olmadan kullanabiliyorlar. Hatta ozellikle bayan modeli kullanmak isteyenler dahi var.

@Murat.K

Tercihimizi Skye S siyah renkli olan bisikletten yana kullandık, 1 haftalık henüz, ilk izlenimler olumlu. Görüntüsü şık bir bisiklet olmuş.
Kendisi uzun aradan sonra bisiklete bindiğinden, kontrolü sağlama adına 26" ve yere yakın olması güven veriyor.
Bisiklet gerçekten hafif sayılır.

Geri