altughansinan
Aktif Üye
- Tepki
- 317
- İsim
- Altuğhan Sinan Aydınoğlu
- Bisiklet
- Salcano
Değerli bisikletforum sakinleri; daha öncede bu şekilde bir konu açmış, eski bisikletimin jantından lamba yapmıştım. Bu seferkini de o eski bisikletin kalan diğer parçalarını kullanarak yaptım. Aslında planım arka jantla yine aynı lambadan yapmaktı fakat bir arkadaşımın İzmir Forum Bornova'da gördüğü dekorasyonu göstermesiyle bu şekilde bir lamba yapma kararı aldım. İzmir'de yaşayıp gören arkadaşlarım bileceklerdir.
Öncelikle malzemelerim şunlar;
Eski jant
Eski maşa, gidon
Bahçe hortumu
Led, trafo
İlk önce jantı söküp temizledim ki yılların pisliği üzerindeydi. Arka jant olduğu için rubleyi sökmem gerekti.
Aynı şekilde maşa ve gidon takımını da komple söküp temizledim. Onu temizlemek tam bir eziyetti çünkü gerçekten korkunç kirliydi.
Rubleyi söktükten sonra jantı göbeği zarar görmeyecek şekilde ortadan kestik.
Daha önce de bahçe hortumunu tekerlek gibi kullanmıştım. Bu sefer bir tık daha büyük bir hortum tercih ettim ki daha etli göründüğü için lastiği daha çok andırsın.
Hortumun ve elektrik sisteminin gelmeden önceki hali bu şekildeydi.
Daha sonra hortumun içine ledi yerleştirdim ve elektrik bağlantılarını yaptım.
Hortumu jantın etrafına lastik gibi geçirdim ve jantın içine sıkıştırarak sabitledim. Jantın içine çift taraflı bant çekerek hortumu janta sabitlemeyi düşünüyorum. Daha önce silikon kullanmıştım fakat bu sefer daha geniş çaplı bir hortum kullandığım için silikon yardımcı olmadı.
Lambanın son hali de bu şekilde. Henüz duvara montajını gerçekleştirmedim. Maşanın ortasından bir kelepçe yardımıyla duvara sabitlemeyi düşünüyorum.
Vakit ayırıp okuyan arkadaşlara teşekkür ederim. Bende yapmak istiyorum diyenlere de yarımcı olmaktan mutluluk duyarım. Herkese iyi akşamlar iyi forumlar dilerim.
Öncelikle malzemelerim şunlar;
Eski jant
Eski maşa, gidon
Bahçe hortumu
Led, trafo
İlk önce jantı söküp temizledim ki yılların pisliği üzerindeydi. Arka jant olduğu için rubleyi sökmem gerekti.
Aynı şekilde maşa ve gidon takımını da komple söküp temizledim. Onu temizlemek tam bir eziyetti çünkü gerçekten korkunç kirliydi.
Rubleyi söktükten sonra jantı göbeği zarar görmeyecek şekilde ortadan kestik.
Daha önce de bahçe hortumunu tekerlek gibi kullanmıştım. Bu sefer bir tık daha büyük bir hortum tercih ettim ki daha etli göründüğü için lastiği daha çok andırsın.
Hortumun ve elektrik sisteminin gelmeden önceki hali bu şekildeydi.
Daha sonra hortumun içine ledi yerleştirdim ve elektrik bağlantılarını yaptım.
Hortumu jantın etrafına lastik gibi geçirdim ve jantın içine sıkıştırarak sabitledim. Jantın içine çift taraflı bant çekerek hortumu janta sabitlemeyi düşünüyorum. Daha önce silikon kullanmıştım fakat bu sefer daha geniş çaplı bir hortum kullandığım için silikon yardımcı olmadı.
Lambanın son hali de bu şekilde. Henüz duvara montajını gerçekleştirmedim. Maşanın ortasından bir kelepçe yardımıyla duvara sabitlemeyi düşünüyorum.
Vakit ayırıp okuyan arkadaşlara teşekkür ederim. Bende yapmak istiyorum diyenlere de yarımcı olmaktan mutluluk duyarım. Herkese iyi akşamlar iyi forumlar dilerim.