Scudo Sports

Eskişehir - Amasra 2 günde 395km

PuncherZ

Puncher
Tepki
6.194
İsim
Ziya D. Bilgitoğlu
Başlangıç
2017—18
Bisiklet
Cipollini
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Malum özel sektörde çalışınca tatil 30 Ağustosta başladı. Ayın biri hem bayram hem de doğum günüm olduğu için uzun süredir planladığım Eskişehir Amasra turunu iki günde tamamlamak için plan yapmaya başladım. Tabi evdeki hesap çarşıya uymaz. Aşağıdaki grafiği ön plan olarak hazırladım.

0Bv0NZ.jpg

Aksilikler daha yola çıkmadan başladı. Sipariş ettiğim bazı şeyler gelmedi, tura çıkacağım gece cırcır oldum, gece iyi uyuyamadım ve sabah 5:30'da uyanamadım.

Saat 07:30 yola çıkıp hızlıca Hekimdağı yoluna koyuldum. Hava o kadar kapalıydı ki her an yağmur başladı başlayacak endişesiyle bir solukta Hekimdağına tırmandım.

pWy5Eo.jpg

O yağdı yağacak bulutun içindeyim.

Bilen bilir Hekimdağı'dan Sarıcakaya'ya tatlı bir iniş vardır. İniş tatlı ama arkadaki çanta çok yalpa yaptı sanırım ki arka göbek boşladı. Sıktım ama tat vermedi.

Sarıcakaya'da yemek molası verdikten sonra beni en çok zorlayacak Beyyayla'ya doğru yola koyuldum. Sarıcakaya 200 rakımda, Beyyayla 1300 rakımda.

kW4MWy.jpg

YNndOA.jpg

okGdO7.jpg

Böyle yolların en güzel yanı, zirveye ulaştığında yorgunluğuna hak verecek bir manzarası olması.

nWzblR.jpg

Sonunda beni en çok zorlayacak olan tırmanışın zirvesinde olma mutluluğu...

Sabah geç yola çıkmam, arka göbekteki tatsızlık üzerine sağ dizimde başlayan ağrı. Geceye Abant hedefim uzaklaşmaya başladı. Olan gücümle geçitlere devam ettim.

zB8Gyg.jpg

okGdyq.jpg

Hava karardığında Mudurnu'ya 10 km kalmıştı Abant'a ise 30 km. Mudurnu'da konaklamaya karar verdim. Fuatbeyler Konağında konakladım. Temiz, rahat ve samimi otel sahipleriyle beni oldukça memnun etti bu konaklama. Hesapta Abant'ta kamp atmak vardı ama sıcak duşa ve rahat yatağa hayır diyecek durumda değildim.

Sabah 07:30'da yola çıktım. 240 km yolumun olması biraz gerdi. Daha önce üst üste sürme alışkanlığım olmaması ve en uzun turumun 150 km olması buna en büyük nedendi.

9dMY33.jpg

Normal'de kapalı olması planlanan havanın açık olması moralimi artırdı ve rotadan Abant'ı çıkartıp Bolu'ya doğru yola koyuldum.

gWdPgR.jpg

Güne tırmanışla başlasamda zirvelerde nefes açıcı bir manzara vardı ve Bolu'ya doğru güzel bir iniş beni bekliyordu.

Pr87W9.jpg

İnişte sağ tarafta kalan Akkayalar Travertenleri. İnişte beni durduran tek görüntü bu oldu. Arkadan esen rüzgar, hafif sis, düzgün yol süzülmek için her şey vardı inişte.

Bolu'ya varınca ilk işim arka göbek bilyelerini değiştirtmek oldu. Ama ilk gittiğim suratsız bisikletci, (Onur Bisiklet) 15 dakikalık işi için 20 bahane çıkarttı. Peki yakında bu işi hallettirebileceğim başka bisiklet tamircisi var mı diye sorduğumda, benden başkası yapamaz bu göbeği dedi. Sanrı Rudoff tamir ettiriyoz. Neyse ki Hastem Bisikleti buldum. İşi olmasına rağmen durumumu anlatınca yardımcı oldu. Buradan da kendisine teşekkür ediyorum.

Daha da vakit kaybetmeyip duştum yola. Bundan sonrası Dorukhan Tüneline kadar sıkıcıydı. Diz ağrım arttı ve sol ayakla pedallıyordum. En sonunda indim ve güzelce bir masaj yaptım. Açıkçası masajın tüm ağrıyı alması beni şaşırttı.

BAJOlQ.jpg

İlk kez tünelden geçmenin heyecanıyla güç geldi. Tünelden giderken 50 km/s hıza sabitledim. Arkamda önümde araç olmadan mis gibi geçtim. Tünel sonrası 20 km'lik kaymak gibi iniş olsada karşıdan esen rüzgar yüzünden 50 km/s ortalamayı geçemedim.

Devrek'ten sonrası düz yol gitti bitmedi. Saat 01:00 da hedefime ulaştım. Ama hala aşır tendomlarım ağrıyor :)

LnkG7b.jpg

Strava verileri aşağıda.

dGQMjr.png

(link)

Planlar tutmasa da, aksilikler çıksa da, bir saatle 3. güne sarksa da hedefe ulaşmış olmak tatmin edici.

Scudo
@ziyadeniz turun çok güzel tebrik ediyorum.
Kullandığın aynayı merak ettim detay foto ve nereden edindiğini paylaşabilir misin? Şimdiden teşekkürler.

• Beğen
Tepkiler: PuncherZ
Bravo diyorum başka birşey demiyorum.:harika:

"Keşke çadırı almasaydım" dediğinizi duyar gibiyim.:)

• Beğen
Tebrik ederim..en cok korktugum seydir uzun mesafeye cikinca dizimde asiri agri olusu..gitsen gidemiyorsun, kalsan kalamiyorsun..normal tendon ve kas agrisi sorun degil dinlenince hemen gecer..ama eklem agrisi veya eklemdeki saglik problemi gercekten buyuk bir engel..saglik herseyin basi,,sonrasi koyver gitsin sur surebildigin yere kadar.

• Beğen
Zorluk düzeyi oldukça yüksek bir tur gerçekleştirmişsiniz... Karanlıkta sürmek biraz tehlikelidir ama devam etmişsiniz... Tebrikler...

• Beğen
Tepkiler: PuncherZ ve Atasoy
Hekimdağı'nın Sarıcakaya-Eskişehir güzergahını çok severim :)

• Beğen
güzel bir tur, tebrikler, bende kullandığın aynayı soracağım, nereden nasıl tedarik edebiliriz.

• Beğen
@Yusuf'san

@stickster

Ayna olarak Selle Italia Eyelink Mirror kullanıyorum. Çok çok kullanışlı bir ayna. Hep tak çıkartı çok kolay hem de görüş açısı çok iyi. Türkiye'de oldukça pahalı. Ben bike-decount.de den indirimli olarak 22 euroya almıştım.

@atasoy Teşekkür ediyorum. Aslında çadır kullanmıyorum :) Hamak kullanıyorum. Oldukça dinlendirici olduğundan pek yanımdan ayırmam :)

YN1J16.jpg

@AnılÖzekşi

Araba aynaları daha ucuz hocam :)
235 TL'ye imkanı yok değmez.

Hocam tur mükemmel olmuş, kaç milimetre çapında lastik kullanıyorsun?

Ayna cidden mükemmelmiş. İleride yol bisikletine ya da gravel / cyclocross tarzı bir şeye geçersem ayna problemini nasıl hallederim diye düşünüyordum. Çünkü tur bisikletimdeki aynaya baya alıştım (Decathlon'da satılan klasik 25 liralık aynayı kullanıyorum). Aynasızken trafikte kendimi çok savunmasız hissediyorum hatta. Bu aynayı cidden çok beğendim. Tanıtmış oldunuz, teşekkür ederim. Yazdım kafama.

Tura gelirsek.. Zorlu bir tur, tebrikler. Bu kadar az zamanda herkesin altından kalkabileceği bir mesafe değil. Aksiliklere rağmen iyi iş çıkarmışsınız. Ama tabii keşke daha çok fotoğraf olsaydı :)

• Beğen
@BisikletKolikK

33mm Schwalbe G-One

@ziyadeniz Bravo. Yazınızı okudum hastalıktan yeni çıktım ama gaza geldim bisiklete çıkıyorum şimdi.

Birde kullandığınız çantalarla ilgili inceleme yorum gibi ufak bir yazı yazabilirmisiniz?
Muadili ve benzeri çantalar araştırıyorum fiyat aralığı çok fazla işlevselliği ne kadar fark ediyor merak ediyorum.
Bikepack ülkemizde de artmaya başlayan bir olay bende teknik bilgimi arttırdıkça yapmayı düşündüğüm tarz falliyetler.

Not: Hamağa hasta oldum. Özellikle sinekliğe.
Tekrar elinize sağlık.

@SilentBob

Teşekkür ederim.

Bikepack olayı özellikle şehirler arası bir haftayı geçmeyecek turlarda güzel oluyor. Almadan önce çok araştırdım ama karşıma çok yüksek fiyatlar çıktı. İleride daha uzun turlara çıkmak için heybe sistemi düzeceğimden Aliexpress'e yöneldim. Ürünlerden memnunum ama orijinal çantalardan hacimleri biraz daha az.

Ürünlerden kısaca bahsedecek olursam arka çantaya uzun kollu forma takımı, kısa kollu forma takımı, deniz havlusu, deniz şortu, deniz gözlüğü, hamak ve günlük yiyeceğimi sığdırabildim. Gidondaki çantanın drybag'ini çıkartıp sadece uyku tulumunu yerleştirdim. Kadro içi çantaya tamir ve yedek parçaları koydum ki alet çantasıyla bisikleti yol ortasında her parçasına ayırabilecek kadar teferruatlı. Kadro üstü çantaya da 2000 lik powerbank, biber gazı, el feneri gibi şeyleri koydum. Ayrıca 2 litre su torbalı küçük bir sırt çantası kullandım. Fotoğraf makinesi vs onun içindeydi. Konularımda yer alan Amasra Cide turumda kadroya küçük bir çanta daha ekleyip ilk yardım, sinek kovucu olta gibi mazemeleri ekledim.

Kadro çantaları bisikletimde sabit duruyor hafta sonu ortalama 100 km'lik turlara çıkacağımda çok pratik bir şekilde arka çantayı takıp yola çıkıyorum. Katlanarak kapatıldığından az doldursam da formunu kaybetmeden kullanılabiliyor.

P9100001.jpg

Bu da benim haylaz.Yazın Avrupa turunu gerçekleştirecek kendisi,manyak işler yapıyoruz.Eskişehirden selam :)

@Erkin Kalender

Avrupa'nın tozunu atar bu :) Yaza bende balkanları turlayacağım ama 40 kg yükle biraz tosba işi olacak :)

@ziyadeniz değerlendirmeler için teşekkürler.
Peki su geçirmezlik durumları nedir yağmura yakalandınızmı hiç yoldayken?

Ayrıca aerobar kullanmayı düşündünüzmü veya denedinizmi hiç uzun turlarda, daha rahat edebillmek için genelde kullanılıyor.

@ziyadeniz tebrik ediyorum beğenmemek imrenmemek elde değil. Taktir ediyorum ayapiğınıza kaleminize sağlık

• Beğen
@SilentBob

Su geçirmezlikleri sorunsuz. Aynı zamanda drybag olarakta kullanılabiliyorlar.

Aerobar bu tura yetişmedi bir sonraki turlarımda kullandım kesinlikle tavsiye ederim. Bileklere binen yükü dirseklere atarak dinlenme sağlıyor.

Yaza avrupa turu planımda kompiti tamamen konfor üzerine güncellicem. Bu ara estekik ön plandaydı.

• Beğen
Tepkiler: SilentBob
Geri