Lokal ligin TR'de çok yorucu olması umarım F4'da Türk takımlarının işine yarar. Gerçekten her hafta bazen 2 bazen 3 maç yapılıyor (TR+EL) ve bu maçların -özellikle lokal lig- çoğu yıpratıcı oluyor. Diğer yabancı liglere bakarsak Real Madrid, CSKA, Baskonia, Olympiakos, Panathinaikos, Kızılyıldız gibi kulüplerin kendi liglerinde yılda azami 6-8 yıpratıcı maç oynadığını görebilirsiniz. TR'de bu 14-16 adet gibi.
E tabi TR'deki maçlar da yorucu olunca rotasyonunuzdaki Türk oyunculara/ikinci 5'inize imkan yaratamıyorsunuz. Burada kendi takımımdaki Melih, Barış ve Berk'e çok kızıyorum. Bu 3 oyuncu da istese en azından TR'deki maçların 70%'inde minimum 20'şer dakika alması gerekiyor gözümde. Buradan sevgili gelecek vaadeden Ahmet kardeşimize saygılarımı sunuyorum.
Neyse,
Final 4'un 3 takımı bence belli: Real Madrid, CSKA, Fenerbahçe
Sonuncu için adaylarım: Baskonia veya Olympiakos (Gönlüm Baskonia'dan yana. Bu kadar düşük bütçe ile -görece- bu kadar takım olabilmiş başka kulüp yok bence.
Daçka'nın mağlubiyetini canlı izledim. Son 15 dakikada bu kadar kolay kırılabilmek "takım olmanın" ne kadar zor olduğunu gösteriyor. Çoook zamana ihtiyaçları var beraber geçirmeleri gereken. Umarım seneye özellikle boyalı alanda ayakları yere daha sağlam basabilen bir kadro oluştururlar.
CSKA'yı 2 maçta da ezerek yenmek gururumu okşamıyor değil hani. Keza İspanya'daki Madrid maçı da enteresandı.
Yazımı "Şen ola Fener, şen ola!" sözleriyle bitiriyorum.
F4'da görüşmek üzere.