Scudo Sports

Evden Eve Batı Karadeniz Turu – İstanbul-Samsun (30 Ağustos-7 Eylül 2012) (4. gün)

five

Part time turcu
Tepki
4.048
Başlangıç
1995—96
Bisiklet
Diğer
Bisiklet türü
Şehir - Tur
4. Gün : Zonguldak-Amasra
Zonguldak’ta, artık müdavimi olduğum otelin çatı katında veriliyordu kahvaltı. Manzara olarak da tüm liman ayaklarımızın altındaydı. Açık büfeden esaslı bir kahvaltı yaptıktan sonra yola çıkma vakti gelmişti. Normal rotamız Kilimli-Filyos üzerinden devam edecekti -ki ben bu rotayı Mayıs başında Amasra-Zonguldak şeklinde geçmiştim- ama Fatih’in Cehennemağzı Mağaraları’na gösterdiği ilgiyi ve aldığı keyfi gördükten sonra rotayı Gökgöl’e çevirdim. Daha sonra da Çaycuma üzerinden Bartın ve Amasra’ya... Daha önceki turdan tecrübeliydim. Gökgöl Mağarası 09:00’da ziyarete açıldığı için acele etmeye gerek yoktu. Zonguldak’tan çıkış yavaş yavaş yükseliyor yeşillikler arasından devam ediyordu. 5 Km. sonra çıkarken solda, yolun hemen kenarındaydı Gökgöl. İlk olarak yıllar önce eşimle yaptığımız (arabayla) Batı Karadeniz turu sırasında ziyaret ettiğimiz, o vakte kadar gördüğüm gezi mesafesi en uzun olan mağaraydı. Muhteşem bir girişi ve içeride muhteşem güzellikler ve çok büyük hacimler vardı. Bisiklet farımı da yanıma almıştım ki daha önce de yaptığım gibi mağaradaki lambaların aydınlattığı alanlar haricinde karanlıkta kalan yerleri de görebilelim. Gökgöl Mağarası’nın, 5.000 metreden uzun olmasına rağmen, 1875 metresi gezilebiliyor. Ayrıca ana kolun haricinde sarkıt ve dikitlerin olduğu galerilere çıkan ara yollar da bulunuyor. Mayıs başında geldiğimizde taban suyu oldukça yükselmiş ve yer yer yürüyüş yolunu kaplamıştı.
1 saat civarı süren mağara gezisinden sonra yola koyulduk. Yol 15 km. kadar tırmanıyordu ama bu tırmanışın ortalama eğimi çok yüksek olmadığı için insanı bezdirmiyordu. Çıkışta zaman zaman su molaları veriyor ve fotoğraf çekiyorduk. Tırmanış bir tünelle sonlanıyordu. Tünelin ortasından itibaren iniş başladı. Artık uzun ve geniş bir yolda inişe devam ediyorduk. Yol boyu benzin istasyonlarında mola veriyorduk. Hatta bir molamızda Zonguldak’a doğru inen bir bisikletli gördük ama konuşamadık. Uzun inişimiz eğimin azalması sonlandı ve düz devam etmeye başladık. Çaycuma’ya yaklaştık. Daha önceki turdan aklımda Gökçebey ayrımına yakın mola verdiğimiz bir restoranda içtiğimiz Tavuk çorbasında kalmıştı. (Aslında tavuk suyu çorba sevmem ama bu hem farklıydı hem de tavuk suyu değil tavuk çorbasıydı.) Sırf çorba içmek için taa Gökçebey ayrımına kadar ters istikamette devam ettik yola. Aslında Devrek-Bartın yoluna vardığımızda sola dönmemiz gerekiyordu ama çorba içmek uğruna sağa dönmüştük. Fatih de birkaç gündür hastalık emareleri gösterdiği için çorbanın ona iyi geleceğini düşünmüştüm ama hayal kırıklığına uğradım. Çünkü ben tavuk çorbası sürekli var sanırken öyle olmadığını gördüm. Sonuçta karnımızı başka yemeklerle doyurduk ve onlar da lezzetliydi ama fazladan yol almamıza rağmen istediğimizi bulamamamıza üzülmüştüm. Oysa Fatih’e de o kadar reklam yapmıştım. :(
Aynı yoldan geri dönerek Bartın’a doğru yolda devam ettik. Karnımız da toktu ve iyi basıyorduk pedala ama karşı rüzgar epeyce zorluyordu düz yolda. Bartın’a akşam üstü vardık. Hedefimizde Amasra olduğu için durmadan devam ettik. Ana yoldan Amasra’ya döndüğümüzde ise çoktan güneş gitmiş ardında kısa süre sonra kaybolacak ışıklarını bırakmıştı. Pazar gününün akşamı olduğu için tek şeritli dar ve virajlı yolda trafik oldukça yoğundu. Tüm ışıklarımızı yaktık ve dik yolda tırmanışa başladık. Yolun kenarında bisiklete uygun bir boşluk olmadığı için yolu araçlarla paylaşıyorduk. Yolun 9-10 Km.’si çıkış 6 Km’si de inişti. İnişe bir başlasak tamamdır diyordum ama hem gecenin soğuğu hem yoğun trafik hem yokuş bizi oldukça zorluyordu. Karşıdan gelen araçların farları gözümü aldığı için de yolu görememeye başladım. Bir süre sonra karşıdan araba gelmemesine rağmen hala yolu göremediğimi fark ettim. En beklemediğim şey olmuş ve ön farımın pili bitmişti. Nasıl olsa az kaldı diyerek ve pili değiştirmeye üşenerek yola devam ettim ama önde olduğum için oldukça zorlanıyordum. Fatih’in Kuşkayası yol anıtını da görmesini istiyordum ama zifiri karanlıkta görülmesi mümkün değildi. Seyir noktasından Amasra’nın ışıklarını seyredip donduran rüzgarda inmeye başladık. Dik ve sürekli dönen yolda zorluk yaşasak da hidrolik disk frenler ve tamamen açık amortisörle sorunsuz bir iniş gerçekleştirdik. Varış saatimiz 21:00’i geçmişti ve yorgunduk. Yemek işimizi Amasra standartlarının altında balıksız geçiştirdik. Fiyatını uygun bulduğumuz bir otele yerleşip duştan sonra uyku ile bütünleştik.

Rota : Zonguldak - Amasra
VDO MC 2.0 verileri
Çıkış : 09:15
Varış : 21:15
Mesafe : 119,75 km.
Pedal Çevrilen süre : 07:23 saat
Ortalama Hız : 16,20 km/s
En yüksek hız : 55,12 km/s
Ortalama Eğim Çıkış : %6
Maksimum eğim çıkış : %13
Ortalama Eğim iniş : -%5
Maksimum eğim iniş : -%13

Zonguldak-Amasra link
(link)
IMG_0035 (2).JPGIMG_0039 (2).JPGIMG_0045.JPGIMG_0052 (2).JPGIMG_0056 (2).JPGIMG_0058 (2).JPGIMG_0063 (2).JPGIMG_0067 (2).JPGIMG_0069 (2).JPGIMG_1004.JPG

Son düzenleme:
Scudo
@Kamil BULUT

Merhaba,

Önceki günlerin fotoğraflarını görebiliyor muydunuz ? Ben şu herhangi bir problem göremedim. (İş yerindeki filtreye takıldığı için göremediğim olur ama evdeyken sorun yok.)

Tebrik ediyorum.Henüz gördüm ve bir çırpıda okudum.Çok keyifli olmuş.
Bir süre sonra Mustafa kardeşime de yazacağım.Elbette katkı vermek isteyen herkes dahil olsun:Şu batı karadenizin yol profilini çıkartalım.Coğrafi yol bilgileri,mesafelerarası konaklama yiyecek yerleri ve yola çıkan bisikletçilerin ihtiyaç duyabileceği her şey...

• Beğen
Tepkiler: necmeddin ve five
@Derya Keçeci

Derya Bey çok teşekkür ederim. 9 günlük turun (961 km.) 4. gününü yazabildim. İnşallah hafta sonu bir iki günü daha yazabilirim. Bugüne kadar epeyce tur yaptım ama Batı Karadeniz en önemlilerinden biri benim için. Yapabileceğim her türlü katkıyı yapmaya hazırım.

Selamlar

five

Kısmetse yaza buralardan ben de geçeceğim.
Hem anlatımınız hem de fotoğraflar bana çok yardımcı olacak gibi görünüyor. :in:

Resimler güncellendi.

Bir ara kış ortasında bu turda nesidir dedim. Sonra foruma yıllardır yorum yapmayan derya keçeciyi görünce bu nedir yahu dedim. Baktım ki five ın forumun antik çağlarında yapmış olduğu bir tur. Five ne yapmaya çalışmakta neyi amaçlamaktadır. Eminimki şimdilerde five aksakallı bir hacı baba kıvamına gelmiştir.

@mehmetsunu sakalımı keserim ama bırakınca aksakal formatına dönüyor gerçekten. :) Daha hacıbaba olmadık. "Part Time Turcu"luğa devam. :)

@delibalta 'nın başlattığı akıma katılıp eski konuların resimlerini güncelleyeyim dedim ama güncel konu haline gelmesi de sorun yaratıyor gerçekten. Sanrım eskiler eskide kalsın deyip diğerlerini güncellemeyeceğim.

Selamlar

five

Son düzenleme:
ama güncel konu haline gelmesi de sorun yaratıyor

neden? Anasayfada bir süre durup gözden kayboluyor. Konunun ne zaman açıldığı, tur tarihi vb belli zaten. Bence devam edin. Şahsen tüm eski konularımdaki fotoğrafları tekrar yükleyeceğim.

neden? Anasayfada bir süre durup gözden kayboluyor. Konunun ne zaman açıldığı, tur tarihi vb belli zaten. Bence devam edin. Şahsen tüm eski konularımdaki fotoğrafları tekrar yükleyeceğim.

O zaman gece yarısı gizli gizli yapayım da @mehmetsunu uyanmadan kalabalığa karışsın. :)

Son düzenleme:
Geri