Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Farkındalık yaratmak için sticker denemeye değer

pelinaksoy

Aktif Üye
Tepki
84
Bisiklet
Trek
Hepimiz hemen hemen her gün diğer araçlar tarafından taciz ediliyor, sıkıştırılıyor veya bizim geçeceğimiz yerlere park ediliyor.

Bizler bence zarar verice değil onarıcı insanları bisikletle barıştıracak , tanıtacak , derdimizi anlatacak bir yola ihtiyacımız var.

Bir arkadaşımızın söylediği fikir çok hoşuma gitti "sticker"

bunlar üstlerinde farklı yazıları olacak şekilde bastırılabilir. Fikirlerimizi paylaşalım ve bu işin üstüne gidelim derim siz ne dersiniz?

Scudo
@pelinaksoy

Aynı konu başlığını ben açacaktım, teşekkür ederim. Maliyet bir faktör, nerede ve ne kadara bastırabiliriz bunları halledersek ben payıma düşeni öderim. logo ve diğer konularda her fikir bana uyar.

Geçen başka bir başlıkta belirtmiştim ama burada da paylaşayım. Kaldırıma parkeden araçlar için şöyle bir şey hazırlamıştım, PSD formatında da yolluyorum ki geliştirmek değiştirmek isteyenler varsa rahatça değiştirsin =) bu arada bu yapıştırmaları kaldırıma parkeden arabaların direk üstüne yapıştırmayı planlıyorum.. vandallık olabilir ama rahatsız olmadıkça huylarını değiştirmezler..

http://www.cingar.net/Cikart2.png

PSD formatını da buradan indirebilirsiniz : (link)
Bu da tam boyutlu PNG'si, sanırım bir sayfaya 7 tane sığıyor : (link)

herkese selamlar;bu konu hakkında geçen gün düşünüyordum,bizim motosiklet kulüplerinin yaptırmış olduğu etkinlik ve stikerlar vardı,motorsikletlileri farkedin diye.o tarz bişey yapılabilir ve(stiker bisikletle sınırlı kalmamalı,yani arabalara motorlarada yapıştırılmalı misal bisikletlileri farkedin!)

bu arada a4 renkli sticker baskı 2tl, siyah beyaz 1tl olması lazım yamulmuyorsam.
üniversite hayatım boyunca sürekli çıktı aldım ozalitçilerden, istanbul'da tanıdığım bir iki yer var o yüzden, indirim yaparlar toplu çıktı alınırsa=)

• Beğen
Tepkiler: Bahadır Gürel
bunu nereye yapıtırcaz :) bisikletin üstü biliyorsunuzki pek geniş bir alan değil sırtımada yapıştırmam :) e kaldı yanlış yere park etmiş araçlar onların üstüne yapıştırırsak etkili olabilir en azından çıkartması zor olur biraz ugraşırlar konuyla ilgili kafa yormuş olurlar tabi küfü ederken :)

@derşan sezer

ben, bana ait olan bir yolda yürüyemiyorsam, küfür etmeleri umrumda bile olmaz =)

• Beğen
Bu işe biraz site yöneticileri el atarsa daha kolay olabilir mesela motorcuların güzel t-shirtleri vardı baskılı arkasında Motorluları Fark Edin diye bir yazı vardı ve reflektörlü yazılardı sanırım böyle bir t-shirt veya bisiklet forması üstü olarak yaptırmanın maliyeti ne kadar bilmiyorum fakat böyle liste hazırlanıp bir hesap numarasına para yatıralarak beden ölcülerini yazarak böyle toptan bir t-shirt veya bisiklet forma üstü olarak olabilir.

Sticker bisikletlere değil araçlara motorlara yapıştırılmalı gerekirse durulup yayaların eline verilmeli bilgi amaçlı üst başlık olup altında da forumun adresi olmalı ki o yazı dizisini belki okurlar diye biraz daha saygılı olunur diye...

• Beğen
@derşan sezer

kesinlikle amaç arabalara yapıştırmak ama bu örgütsel olarak düşünüp her arabayada değil rahatsız eden arabalara

veya şu anda aklıma geldi; iyi bir hareketede yapıştırılcak sticker olabilir mesela yol veren , kornayla destek veren vs....

• Beğen
tshrt yaptırmak neye benzer biliyormusnuz sırtınızda hedef tahtasıyla dolaşmaya :) vurmuyacak olan arabanın bile vurası gelebilir haha.bana kalırsa critical mass gibi toplanmaların çoğalması gerekli ciritical mass çok önemli.

insanları bezdirerek bir yere varılmaz,türk halkının psikolojini bilmek gerek bu harpde başarıya ulaşmak için.
Türk halkına dayılanırsan oda sana daha çok dayılanır alttan alma yoktur kültürümüzde.Yapılması gereken stickerdan önce critical mass ve bunun gibi süreçlerle kamuoyunda bu kültürü kabul ettirmek daha sonrada kamuoyundan alınan güçle yerel yönetici seçimlerinde daha dikkatli davranmak bilgilendirmek gerekli,ve yerel yöneticilerde belediye ile görüşüp kanunları ortaya çıkartmalılar bu süreç bütün dünyada böyle işledi.Böyle insanları sinir ederek birşey kazanılmaz aksine kaybedilir.Ha parasal destek için sticker toplanır bir kuruluş kurarız bisikletle ilgili o paraları veirriz o iş için evet.

• Beğen
Tepkiler: Oğuzhan Zengin
Türkiye'de bir resmi kuruma gittiğinizde sadece bir imza için 2 - 3 gün beklemek zorunda kalabiliyorsunuz siz bu belediyeyle falan bisiklet için konuşmayı nasıl bekliyorsunuz adam he he diyecek tamam bu kadar basit cahil ya da araştırmayı seven bilgisi olmasa bile orada ki foruma belki akşam internette girdiğinde foruma ulaşıp o yazıyı okuduktan sonra daha çok dikkat eden ve bilgili insanlar mı görmek istersiniz ya da size he he diyip sizi geçiştiren kendini bir bok sanan insanlar mı ?

@KIVANC YILMAZTURK

Sakin ol şampiyon forum kurallarını ihlal etmeye ve argoya başvurmaya gerek yok burda beyin fırtınası yaratıp değişik çözümler üretmeye çalışıyoruz.Küfürü herkes eder ama çözümü herkes üretemez :)

Arabalara sticker yapıştırmak kış uykusundaki ayıyı dürtmek gibi bişey olur.Durduk yere düşman edinmeyelim.Critical Mass gibi eylemler çok daha etkili.Trafikte bizim de olduğumuzu, bisikletin bi ulaşım aracı olduğunu göstermek için en iyi yöntem bence.Ama stickerlı tişört veya forma da iyi bi fikir gibi geldi bana.

• Beğen
@Oğuzhan Zengin

haklısınız ama sticker'larımiza yazilarimizi biraz espiri katarsak hem tebessum hemde mesajımızı veririz diye düşünüyorum fikir hoşuma gitti

görüşlere katılıyorum, hiçbir çözüm hepsini birden hedefleyemiyor ek olarak negatif yanları da var ama bu engel de oluşturmuyor. benim ilkem şudur: hata yapmayan insan hiçbir şey yapmayan insandır. teoride çözemeyiz, pratiğin sonuçlarını görmekte fayda var.

uygunsuz park eden araçların sürücüleri için, örneğin critical mass etkinliğinde "arabadan in, bisiklete bin" sloganının hedefi tutturduğunu göremiyorum. bu o etkinliğin etkisiz olduğu anlamında da gelmiyor, hedef farklı.

uykusundaki ayıyı dürtmezsek, ne kazanırız? sonuçta bu dünya hakların kazanılması için mücadele üzerine kurulu. ağlamayan bebeğe meme vermiyorlar ya da ben daha göremedim henüz.

önceki görüşüm geçerli, ben sticker olayının tarafındayım, umursamaz park edenler için. inanın yanlış yaptığını farkedip özür dileyecek çok insan var.

@Bahadır Gürel

Tamamen aynı düşüncedeyiz ben üzerine bir şey daha eklemek istedim artık internet yaşamımızın bir parçası ve o stickerlara forumun adresini eklesek ve o kişi merak edip foruma girerse belki bizlerden birisi olabilir bunuda + olarak eklemek istedim görüşlerinize sonuna kadar katılıyorum + Forma veya t-shirt olayıda olursa ilk parayı yatıracaklardan birisiyim...

Ayrıca Şu Videoyu İzlemlisiniz.

(link)

Geri