Scudo Sports

Fixed Gear'a geçiş yapsam mı?

değiştireyim mi

• bence kalsın hiç bulaşma

• değiştirmelisin bence

• Toplam katılım
    17

metalikfb

Aktif Üye
Tepki
128
İsim
furkan A.
Bisiklet
Claud Butler
sorum şu şuan bindiğim claudbutler oxfor 700 bisikletimi(birkaç yükseltmesi var) internette bulduğum 60 kadrolu çift yönlü arka göbekli kalın profil jantlı bir fixie ile değiştirsem mi . bisikleti %90 çok az eğimli rotalarda 20km/h ortalama ile falan kullanıyorum genelde yollar düzgün, bisiklette düz maşayı severim ve kullanmadığım vitesler bile uyuzuma gider . bulduğum bisiklette ön fren mevcut arkadada uyum var gidonu yol bisikletini andırıyor dişli oranı 44/16.
1-) bu dişli oranıyla düz ve hafif eğimli yollarda sıkıntı çeker miyim?
2-)durma işi için ön fren yeterli mi bu bisikletlerde yani diyelim 25 km ile gidiyorum rahat durabilir miyim?(yada diyelim arka fren de taktırdım bacaklarımdaki kuvvet ve çift fren ile normal bi bisikletten daha mı çabuk dururum)
3-)dizlere zarar veriyor mu bu bisikletler
4-) bir fixed gear bir single speed e göre yüzde kaç daha verimlidir?
5-) yokuş inmek ne kadar zor?
6-)alırken nelere dikkat etmeliyim?
cevap veren arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum.

• Beğen
Tepkiler: Burcuu
Scudo
cevap yok mu bu merak ettiğimiz sorulara :agla:

Fixed kullanmıyorum fakat ilk soruna cevap verebilirim zira yol bisikletinde benzer dişli oranlarını kullanabiliyoruz. Açıkçası 44/16 dişli oranıyla %5 üstü bir eğimi çıkmak için sağlam kondisyonun olması gerekir. Hele ki eğim uzunsa o dişli oranları ciddi bir eziyete dönüşebilir. Belirttiğin gibi %90 az eğimli yerlerde sürüyorsan sıkıntı olmaz.

Diğer soruları fixie kullanan arkadaşlar cevaplasın :)

• Beğen
Tepkiler: metalikfb
1) Sıkıntı çekip çekmemen tamamen bacaklarının gücüne bağlı, ama ciddi yokuşlar çıkmayacaksan sıkıntı olmaz diye düşünüyorum
2) SPD ve ya kalpiye kullanıyorsan alışınca %90 ön freni bile kullanmayacaksın, ama o %10luk kısım için ön freninin sağlam olması lazım :) özellikle yokuş inerken bacaklarla yavaşlamak çok zor.
3) çok fazla skid yapmazsan sanmıyorum
4) Fixie daha verimsizdir diye düşünüyorum
5) ön frenin varsa ve belli bir hızı aşmazsan zorluğu yok
6) ne aldığını bilmeden yorum yapamam :)

• Beğen
Tepkiler: metalikfb
hocam bende flip flop hub var, yani arka göbeğin iki tarafında birer dişli var, biri single gear diğeri fixed. hangisini kullanmak istersem, tekeri söküp kullanmak istediğim dişliyi sağa alıp kullanıyorum. ikisini de kullanan biri olarak söyleyebilirim ki ikisinin de avantaj / dezavantajaları var. bence imkanınız varsa flip flop yapın, ikisini de kullanın.

• Beğen
Tepkiler: Kuzey Ege
Eğimlerde sırf kondisyon çalışmak için bile denenebilir. Ha keza uzun süredir sürekli aklımda olan bir bisiklet türüdür. Düşünmüyor değilim yani.

@Mustafa K

en mantıklı yorum olmuş, ben de aynısını düşünüyorum.
@metalikfb rampa inerken fixed ile sıkıntı yaşayabilirsiniz , lakin fixed dümdüz yollar içindir. rampadan inmek, rampayı çıkmaktan daha zor.
bence fixed'e hiç bulaşmadan, kontra frenli bir single göbek daha bi işinizi görecektir. hatta bu aldığınız göbeğe 22'li arka dişli almanız daha mantıklı olacaktır. çünkü 44'lü aynakol ile 16 diş epeyce zorlar. 2,75 oran yapar, evet, yüksek..
44-22 tam ideal 20-25 arası hızı sağlar size.
kısacası almayı düşündüğünüz bisikletin mevcut hali sizi mutlu etmeyecek...

Geri