Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezi artık evimde...

ÇaNakkaLeRuHu

Forum Bağımlısı
Tepki
5.487
İsim
MuHammeT
Bisiklet
Merida
Saygıdeğer forumdaşlar,

Psikopatça kendine elektrik vermekten zevk duyanlar bu inceleme yazımı dikkatlice okusun lütfen. Netekim kendine elektrik vermenin bağımlılık yaratan, zevk veren aynı zamanda sağlık veren birşey olduğunu biliyordum okumuştum fakat şu ana kadar hiç kendi üzerimde denememiştim :p

İnceleyeceğimiz ürünün ilk öncelikle ismini, markasını ve internet adresini verelim ; Cender Yüksek Teknoloji Ürünleri A.Ş. adı altında Rosı group'un pazarladığı bir ürün imiş. Web ve bulabildiğim video adresleri.

(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)

Şu an youtube a kendi çektiğim video 1 saat geçmesine rağmen %4'ü geçmediği için onu halledince ekleyeceğim. Ben resimleri ve izlenimlerime geçeyim. Bu arada bunları yaparken ikinci 25 dakikalık seansımı ağrıyan noktalara uyguladım ve inanın inanılmaz hissediyorum :) Öyle bir rahatlama hissi verdiki tüm hücrelerim yenilendi sanki.

Resimlere geçeyim ;

Dış kap gayet güzel ve sanırım su geçirmez çünkü bugün gelirken kar yağıyordu dışarıda en ufak bir ıslanma olmamış..

IMG_20170213_203946.jpg
İç görünüş ilk açıldığında aşağıdaki şekilde ; tüm paket içeriği fileli gözlerde güzel bir şekilde yerleştirilmiş.

IMG_20170213_204054.jpg

IMG_20170213_204211.jpg

Elektropad lerin ve jelli bölgenin önden arkadan görünüşleri ; Not : Jeller 300 kullanımlıkmış ( O kadar gideceğini hiç sanmıyorum ) sonrasında yenileri sipariş ediliyor padlerin bunuda hatırlatmış olalım. Ayrıca jellerin yapışık olduğu şeffaf naylonları kesinlikle atmayın yoksa kullanımdan sonra jelleri muhafaza edecek birşey bulamazsınız. Her kullanımdan sonra o naylonları tekrar yapıştırıp saklamanız gerekiyor.

IMG_20170213_204257.jpg
IMG_20170213_204319.jpg
IMG_20170213_204526.jpg
IMG_20170213_204538.jpg
IMG_20170213_204558.jpg
Hemen akabinde garanti belgesi ve kitapçığın Türkçe bölümünü gönderelim...

IMG_20170213_204623.jpg

IMG_20170213_204721.jpg
IMG_20170213_204908.jpg
IMG_20170213_204923.jpg
IMG_20170213_205036.jpg
IMG_20170213_205050.jpg

Vakit geç olduğundan kalan resim ve yüklemesi saatler süren videoyu uygun bir zamanda yükleyeceğim İnşaAllah.

Son olarak diyebilirim ki kesinlikle işe yarıyor. Alternatif tıp dedikleri bence bazı durumlarda tıbbın da önüne geçebiliyor.

Scudo
daha önce bir kaç kez kullanmişlığım var annem sayesinde :D ne kadar zamanda sonuç verdiği konusunda bir fikrim yok :d ins verımlı olur.

Bir hatırlatma yapayım, önemli:

Birkaç yıl önce boynumun sol kısmında ve sol kolumda geçmek bilmeyen ağrılar yaşadığım için doktora gittim (uzun turlardan kaynaklıdır diye düşünüyordum). Boyunda fıtık başlangıcı, sol omzumda ise kürek kemiğinin kola bütünleştiği yerde doğuştan gelen bir çıkıntı olduğunu öğrendim. Bu çıkıntı koluma baskı yaptığından sol kol kaslarım zayıf kalmış, hatta sol elimde hafif titremeye neden oluyor. Doktor fizik tedavi önerdi. 15 gün kadar tedavi gördüm, her gün elektrik alıyor ve sonrasında bazı hareketleri yapıyordum.

Tedavi bittikten bir kaç hafta sonra, acil işlerim için yolda hızla yürürken bir yokuşa geldim ve aniden göğsümün üst sağ kısmında sıkışma hissettim. Bir iki saniye sürüp geçti, ardından tekrarlayınca acilen hastaneye kardiyolojiye gittim. Çünkü kalp ameliyatı olmuştum daha önceden.

Sorun kalbimde değil, fizik tedavideydi. Özetle: Fizik tedavi olduğunuz dönemde ve sonrasındaki haftalarda yorucu spor faaliyetleri yapmayın dedi doktor, aksi halde beklenmeyen bir yerde kas spazmı yaşayabiliyorsunuz. Bu elektrik almanın en büyük yan etkisi.

daha önce kkullanmışlığım var ( farklı bir markaydı ) az çok işe yarıyor işallah faydası olur
En son tanıtım için gelen pazarlamacı max. seviyede 9 saniye üstünde kalana hediye ediyoruz demişdi( tavsiye etmiyorum ) 14 saniye kaldığımda ırım kırım edip hediye etmemişdi :D

@leintair

İki seans yapmama rağmen bende şu an etkili oldu :harika:

@Bahadır Gürel

Aynı uyarıyı banada yaptılar. İlk sorduğum soru buydu zaten. Sürekli yapsam daha etkili olurmu demiştim. Hayır zararı olur dediler. Belirli aralıklarla günde 2-3 seansı geçmeyecek şekilde yapılması gerekiyormuş. Çünkü elektrik akımı uygulanan kaslar siz farketmesenizde şimdiye kadar çalıştırdığınızın belkide 10 misli ( Dalga boyuna göre ) daha hızlı çalışıyor ve yoruluyor...

@emre_yilmaz

Yalnışlıkla uzaktan kumandanın yükseltme tuşuna basarak o seviyelere geldim. Bir daha gelmek istemiyorum. Elektrikli sandalyeye bağla daha iyi... :D

Daha önce fizik tedavi görmüş birisi olarak kendi kendinize bu tip bir cihazı kullanmanızı tavsiye etmem. En azından rahatsızlığınızı bir fizik tedavi hekimine göstermenizi, ve evde şöyle bir cihazım var kullanmak istiyorum diyerek nereye hangi şekil ve dozda uygulama yapılması gerektiği bilgisini ondan almanızı öneririm.

@Özcan.

Bel ve boyun fıtığı teşhisi daha önceden konulmuştu. Buna istinaden yapılacak uygulama belli. Şimdilik o noktalarda çalıştırıyorum. Faydası oluyor. Birde ayak masajı yaptırıyorum. Bunun için herhangi bir hekim tavsiyesi gerekmez diye düşünüyorum.

@ÇaNakkaLeRuHu geçmiş olsun öncelikle. Daha önce de yazmıştım bi yerlerede ama tekrar etmemi hoş görün. Ben de boyun fıtığı geçirdim çok ağırdı. Bi şekilde yolum bi osteopati uzmanına düştü. Çok kısa sürede tedavi oldum ve tekrarını (eklem kilitlenmelerini ve spazmları) nasıl engelleyebileceğimi öğrendim. Bu bahsettiğiniz aletten de vardı bende. Ama kullanmak için iskelet kas ve sinir sistemlerini ıyi tanımak gerekiyo.

Yararı olacağını düşünmüyorum ama inşallah da zararı olmaz.

@ÇaNakkaLeRuHu bu seanslar sonrası doktor mutlaka her fıtık türü için ayrı olan spor hareketlerini yaptırıyordu. Bu hareketlerin gevşemiş kaslara yaptırılması önemli diyordu. Doktor şart diyorum tekrar :)

@ÇaNakkaLeRuHu
Kasların spazm olması bi rahatsızlık değil hocam malumun. Bizim şikayetimiz hep ağrı ve tutulmalar olur ama esas rahatsızlık eklemlerde,omurlarda, bağ dokuda vs. oluyo. Yani kası gevşetmek bi çözüm değil. Aksine koruma mekanizmasını devre dışı bırakıyo. En iyi gelen şey bence sıcak suya yatmak ya da sıcak çekirdek veya su torbası yapmak. O da geçici rahatlama sağlar.

@Özcan.

İllaki tekrar bir görün diyorsun yani. Benide tırstırdın yani şu an. Bendeki bu rahatsızlıklar genelde hareketsiz kaldığım zaman ortaya çıkıyor. Bisiklet sürerken geçiyor. Fıtık teşhisi koyan doktor fitness ı bırak demişti :)

@Cem cm

Doktor niçin hemen kas gevşeticiyi dayıyor o vakit :hasta:

@ÇaNakkaLeRuHu Bu aleti pazarlayan adam bir kere sunum yapmıştı da bana o zaman pek güven vermemişti. Mucize buluş, tüm ağrılar bitecek vs. vs. O yüzden sıcak bakmıyorum pek.

@ÇaNakkaLeRuHu valla dayıyolar hocam. Beni bi de ameliyat etmeye kalkmışlardı. :krktm: aslında yüzme herşeyi çözer. En iyi fizik tedavi.
Iyi bi doktor bulmak da çok zor maalesef

@mfurkan

Bugün seans üstüne seans yapacam işten erken çıktım :) Bakalım ya hepten telef oluruz yada işe yarar.

@Cem cm

O yüzme felan işide olmuyor işte gidemiyoruz. Vakit olmuyor. Sıkılıyorsun felan. Yani uzun soluklu olmuyor hiçbirisi. Hayatta çoğu kez Arnold gibi olmak için vucuda başladım şimdi 86kg hatrı sayılır bir göbek var. :) En iyisi bisiklet aslında da onu da işte kışın yapamıyorum şahsen. Hasta oluveriyoruz hemen. Yazın 79 lara inen kilo kışın 86. Yapacak birşey yok. :harika:

Video ve resimlerin devamını yükleyemiyorum maalesef. 2 saattir Türk Telekom ile kavga ediyorum. Yükleme hızı şuan bende 0.1 Mbps :mad: Böyle birşey yok yavvv. Sizde de böylemi şu an acaba ?

@ÇaNakkaLeRuHu

Bendede bunun bir benzeri var. Sürekli kullanırsan iş yapıyor. Sürekli derken bir gün ara ile tabi. Kasları da dinlendirerek.

Merhabalar, öncelikle geçmiş olsun.

Öncelikle kullanmış olduğunuz alet klinikte uygulanan TENS cihazının çok daha basit bir formudur (hatta tens bile denmeyedebilir). TENS cihazı kesinlikle adı geçen rahatsızlıklar için tedavi edici bir ajan değildir. Sadece ağrı kontrolünde kullanılan bir tedavi modalitesidir. Sizin kullandığınız cihazın kullanma kitapçığında bahsedilen tedavi edici etkiler (özellikle refleksoloji kısmı) kesinlikle doğru değil, tamamen ticari amaçla yazılmış pazarlama cümleleridir.
Fizik tedavi ve rehabilitasyon uzman hekim tanısını takiben fizyoterapistin uyguladığı manuel ve egzersiz uygulamalarını içerir; TENS ise bu uygulamaların içinde çok çok küçük bir yer tutar.
Fıtık gibi omurga rahatsızlıkları mutlaka ciddiye alınmalı kaliteli bir hastanede fizyoterapist eşliğinde fizik tedavi ve rehabilitasyon hizmeti alınmalıdır.
O cihaza fazla para vermemiş olmanızı dileyerek tekrardan geçmiş olsun diyorum.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

• Beğen
Tepkiler: Özcan
@fztserhat (link) Şunun aynısını aldım inanın hiç pişman olmadım her uzun sürüşden sonra çok iyi rahatlatıyor.

@merdümgiriz

Hemen hemen her masaj insanı rahatlatır. Uzun sürüşlerden sonra hiçbirimiz masaja hayır demeyiz. Ayrıca kullandığınız cihazın hiçbir yan etkisi yoktur gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz (hatta kalbinizin üzerine bağlamadıkça, kalp rahatsızlığı olanlarda bile). Benim söylemek istediğim ise bu cihaza fazla misyon yükleyip >100tl ücretler vermek yanlıştır.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Geri