Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Flaş Flaş Contador'da clenbuterol maddesine rastlandı

Eğer bu hızla dopingciler yakalanmaya devam ederse , Avrupa'da birçok pro takım için sponsor bulmak imkansız hale gelir . Şimdi büyük ihtimalle Saxobank sponsorlükten çekilecektir . Geçmişte Alman Telekom ve adını hatırlayamadığım çok büyük firmalar bu işlerin içindeydiler ; şimdi hiçbiri yok . Bu doping belası işin tadını oldukça kaçırıyor.

Birde dikkat ederseniz hep İspanyollar,İtalyanlardan çıkıyor bu işler . Fransızlar , İngilizler , Amerikalılar çok mu temiz anlamak mümkün değil.

Protesto olarak Pazar günkü Dünya Yol şampiyonası yarışını seyretmeyeceğim .

• Beğen
Tepkiler: Cem Şentin
Scudo
Bende bu adamı hiç sevmem,fransa turunda yaptığı fırsatçılıkla iyice soğudum ama yinede doping yaptığına inanmak istemiyorum.
Bu gün yaptığı basın toplantısını canlı izledim televizyondan, ne yalan söyleyeyim bana mağdurmuş gibi geldi...inşallah haklılığını kanıtlar.
Sonuçta bisiklet sporu büyük yara alıcak...

• Beğen
Tepkiler: Cem Unden
Birçoklarına göre komplo gibi görünüyor. Zaten clenbuterol kullanmanın performans için bir anlamı yok. Ama bence Contador u banlayamazlar kolay kolay, hele 400 de bir çıkan bir madde için yapmamalılar...

@Ali Gelir

Bence siz yine de seyredin pazar günü, bu tür şeyler herzaman oldu, herzaman da olacak, bunların tadımızı kaçırmasına izin vermeyelim derim. Doping pro peletonun bir parçası ne yazıkki. Herşeyde olduğu gibi sporumuzun güzel yanlarını görmeye çalışalım arada bir olan olumsuzlukları değil. :in:

Bende Contador u sevmem ama doping yapmis olmasi bana da pek mantikli gelmiyor.Bekleyip gormekte fayda var bence..

Bana da sanki çok sempatik bulunmayan Contador'a komplo ya da en ufak hatasında yaygara koparmak gibi geliyor. bu arada ben de bu kadar aleni yapılabileceğini artık düşünmüyorum. sporcular bir şekilde beslenme uzmanlarının kurbanı oluyor diye düşünüyorum. herkes mutlaka bir takım katkılar alıyor ama içerisinde ne olduğunu tam bilemiyoruz. belki de bundan olabilir diye düşünüyorum. şimdide vuelta da mosquera dopingli yakalandı. halbuki izlerken nibaliyle onu içimden helal mücadelerine diyordum. dediğim gibi ben artık bu kadar doping olayları yakalanırken akıllı siporcunun aleni doping yapacağını düşünmüyorum.

• Beğen
Sevmediğim insan sayısı 1-2 yi geçmez ama onlar da en iyi tanıdıklarımdır. Contador'u sevmeyenlerin onunla kaç yıllık ahbaplığı var merak ediyorum? :)

Her neyse gelelim şu dopinge. Clenbuterol sağlık sektöründe çoğunlukla astım hastaları için kullanılıyor. Türkiye'de eczanelerde de bulabileceğiniz benzer etkileri olan farkı isimlerde türevleri var. Evet bu ve benzeri malzemeler özellikle kısa mesafeli anaerobik sporlarda nefes yolunu açtığı ve sağladığı çok az metabolik hızlandırmadan dolayı kullanıyor. Yalnız şunuda söylemem lazım sporcuların çoğunun performans artışı için dikkate bile almadıkları bir malzemedir.. Bana soracak olursanız uzun mesafe sporu için doping sayılacak bir malzeme bile değil.

Burada kesinlikle Contador'a haksızlık yapıldığını düşünüyorum. Bu işin cılkını sporcular değil de sanki anti-dopingciler çıkarmaya başladı galiba.. 1/400 oranında kanında bulunmuşta, bilmem ne de YUH be diyorum.. Ulen adamım önümüzdeki Fransa turunda senin en büyük destekçin olacağım :) ver şunlara ağızlarının payını..

L'Equipe gazetesine göre Contador'un kanında ayrıca di(2-ethylhexyl) maddesi bulunmuş . Bu madde kan transferi sırasında kullanılan plastik torbaların ana maddelerindenmiş.

Bu maddenin kandaki tespiti için kullanılan method ise henüz dünya standartlarında kabul görmüş bir method değil

Bu işlerin tamda takımların sponsor bulma ve UCI lisansları için başvurular yaptıkları sırada olması çok ilginç değil mi? Xacebeo Galicia takımı da bisiklet dünyasından çekildi

Acaba sonun başlangıcında mı ?
http://i54.tinypic.com/eb1kqv.jpg

Bir insanın yalan söylemesi;O insana sempati duymamam için yeter de artar...İllaki o insanı yakından tanımamı da gerektirmez.Contador'un Fransa bisiklet turu'nda, Andy'nin zincirinin attığı 15. etap sonrası milyonlarca izleyicinin gözünün içine baka baka söyledikleri de buna güzel bir örnektir.

@Ali Gelir

N'oluyor ya ? Neler planlanıyor ? Ne yapılmaya çalışılıyor ?

Yani belki biraz acemice bir yorum alacak ama , bu işlerde iki şey aklıma geliyor. Sponsorlar arası çekişmelerin sporcular üzerinden yapılması. Bir de Fransa turundaki tavrından dolayı Contador'un cezalandırılması.

İlki hakkında çok geniş komplo teorisi yazılabilir. Hatta işin içine bisiklet firmaları - şirketler - ülke yönetimleri dahil edilip ekonomik ve ticari çekişmeye dayandırılabilir.

İkincisine gelince , bu biraz daha can sıkıcı ama küçük bir gözlemimi anlatmak istiyorum.
Andy'nin zincir olayından sonra , Contador ile Andy arasındaki zaman farkı yanlış anımsamıyorsam 8 sn. kadardı.
Son gün yani bireysel zamana karşıda , bir ara Andy farkı 3 sn.ye kadar indirdi. Ama nedense daha sonra hızında belli bir düşme görüldü ve Contador turu aldı. Sanki Andy'ye "yavaşla ve yarışı Contador'a ver" denmiş gibi. Daha doğrusu yarışı izlerken ben böyle hissettim. Zaten daha sonra Schleck'ler SaxoBank'tan ayrıldıklarının Contador'un da SaxoBank'a imza attığının haberi geldi.
Komplo teorisini Contador'un TdF'de ki tavrına karşılık şimdi verilen bir ceza üzerine kurabiliriz.

Komplo teorisi bir yana; gerçekten bu tür sıkıntılar hemen hemen tüm spor dallarında yaşanıyor ama böylesine centilmence yapılan , elit sporun yara alması / karalanmaya çalışılması çok can sıkıcı.

<Konu dışı : Aslında böyle teoriler üretilir mi bilmiyorum, konunun bu yönü de aklıma takılmadı değil >

• Beğen
@gecipgiden

Bence asıl sorun şu :

UCI Pro team lisansları sınırlı , aynı şey ProContinental içinde geçerli . Birileri buradan çıkmadan , diğer takımların girmesine imkan yok . Örneğin BMC Racing Team , Fly V Australia bu listeye girmek için herşeylerini vermeye hazır . Vacansoleil'de Grand Turlarda yer almaya çalışıyor.

Öte yandan SaxoBank düne kadar ben bu işte yokum derken , birden geri adım attı . Xacebeo Galicia ise Ezequiel Mosquera ile birden prim yaparken Vacansoleil'e kaçmasıyla sponsor sorunu yaşamaya başladı. BBox Bouyges'te Bouyges Telecom sponsorlukten çekildi. RadioShack ise devamlı yumruk yiyen boksöre döndü .

Ortada Anglo Sakson , Latin savaşları olduğu kesin . Hollandalı ve Belçikalılar ise suya sabuna dokunmuyorlar. 20 takım ve 20 veya daha az bisiklet markası göz önünde bütün sene . Diğerleri de bu pazardan pay almak istiyorlar . Bu doping olayları da bunun etrafında gelişiyor ,tahminim .

Bu arada geçmişte Schleck kardeşlerinde doping uzmanı doktorlarla ilişkileri açığa çıkmış , hatta yaptıkları 5000 euro ödemenin kaydı bile medyaya sunulmuştu.

Bir söylentiye göre sezon dışında fazla kilolarını vermek için kullanmış ve yine sezon dışında turda kan transfüzyonunda kullanmak için kan aldıklarından bu kanların içinde eser miktarda kalmış madde, tabii kanı geri alınca da çıkıyor haliyle, bana mantıklı geldi, zira clenbuterol turda performans için kullanmak aptallık olurdu...

@Hakan Yazman

Sezonbaşı 2 kilo fazlası olduğunu okumuştum .

Doping kullanmayan,kullanmamış bir bisikletçi söyleyebilir misiniz bana ? yok mu yani %100 temiz bir babayiğit ? :)

@Özgün ÇETİN

Bence yoktur . Az veya çok kullanan vardır. Daha teknik destek alan veya daha cahilce kullanan vardır . Ama olaya tamamen doping demekde yanlış . Supplementler vsler bunları birbirinden ayırmak lazım . Çok geniş ve teknik bir konu

Geri