Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Focus markası ne durumda?

ratm

Forum Bağımlısı
Tepki
1.909
İsim
Hakan Engin
Bir ara ismini çok duyduğum Focus markasının Türkiye'deki faaliyet durumunu bilen var mı? Biraz bu işleri bırakmışlar gibi geldi bana, hala Focus un modellerini getiriyorlar mı Türkiye'ye ? Bisiklet Cumhuriyeti adlı firma sanırım ithalatçısı ?
Var mı konu hakkında bilgisi olan

Scudo
Bu markayı bende merak ediyorum. Güvnilir mi?kadrosu nasıl?satış sonrası servis var mı?

Focus'ları Bisiklet Cumhuriyeti getiriyor. Mağaza faal, yeni modellerde geliyor. (link)
2017 Modeller sitesinde var şuan. (İstanbul Caddebostan'da mağazaları. İlgili, güler yüzlü çalışanları vardır)

Focus marka olarak cidden şahane işler çıkartan bir marka bence. Detaycı, tasarımları güzel ve kadroları çok hafif.
Karbon cayo kullanaktayım 2016'dan beri. Resmi distribütörü olan Bisiklet Cumhuriyeti de çok güzel bir işletmedir. Garanti sorunlarında, bakımda vs. çok ilgililer. Aynı zamanda Thule, Cervelo'nun da distribütörleri

Geçen seneye kadar AG2R'nin bisikletleri Focus'tu bu arada. Bu sene bir değişiklik yaparak Factor'e biniyorlar.

• Beğen
Tepkiler: Mustafa Zeybek
Focus hibrit bisikletim vardı öncesinde. Markayı da o dönemler araştırmıştım. Alman firması, kadro kalitesi ve tasarımları dünyaca takdir toplamış. Firma kurumsal ve müşteri memnuniyeti önplanda. Bisiklet Cumhuriyeti halen aktif. Ben yol bisikletine geçtiğim ve giant'ın propel'ını çok begendiğim için focus'u tercih etmedim ancak giant'ı görmeden önce ilk gittiğim mağaza bisiklet cumhuriyetiydi. Focus'u sattığım arkadaş da oldukça memnun markadan ve bisikletten. Şahsen göz ardı edilmemesi gereken bir marka olduğunu düşünüyorum.

• Beğen
Tepkiler: Mustafa Zeybek
Focus markası Trek, Specialized, Giant, Scott vb markalardan farksızdır. Ülkemizde fazla duyulmamış olması ya da çok yaygın olmaması bazen kişileri kuşkulandırabiliyor, sorgulatabiliyor.

Kadro kalitesi olarak diğer üst segment markalarla denktir.

Gönül rahatlığı ile tercih edilebilir.

• Beğen
Tepkiler: Berke Şahan
2014'den beri Culebro 4.0 kullanıyorum,hala taş gibi bir sıkıntısı yok :)

Türkiye'de yavaş yavaş tanıtımını yapmaya çalışıyor Bisiklet Cumhuriyeti. Misal YüzBinKoş ekibi genel olarak Focus kullanıyor.

Geçmişini bilmiyorum ama modelleri incelediğimde bende de kaliteli bir marka imajı uyandırıyor, muhtemelen de öyle ama Türkiyede biraz zayıf kalıyor, daha fazla üzerine düşmek gerek herhalde.
Özellikle şuan elektrik motorlu modellerine kafayı taktım, benzer markalardan daha güzel işler yapmışlar. Ama işte göreyim alayım desen yok işte maalesef :(

Ben bir ara merak edip bakmıştım bisikletlerine.Yakından görmedim hiç -bizim buralarda satan yok- bende kaliteli olduğu izlenimini uyandırdı.Ama türkiye'de pek bilinmiyor...

Yaklaşık 6 senedir mtb, yol ve hybrid modellerini kullandım, halen de üst düzeye yakın bir yol modeline sahibim.
İstanbulda TR dağıtıcısının mağazası var ve gayet ilgililer, diğer şehirlere gönderim yaptıkları gibi birçok şehir de bayi ağları mevcut.

Dünya geneline baktığınızda Derby Cycle grubun markalarından birisi olduğunu görebilirsiniz, aynı dağıtım ağında SantaCruz, Cervelo, Raleigh gibi firmalardan bahsediyoruz.

2018 modellerinde özellikle moda temelli tasarım anlayışı ile kimlik yenilemesine giren bir marka, ayrıca fiyat / performans olarak ciddi iyi olduğunu söyleyebilirim.

@DurgunDeniz Bursa'da Aydın bisiklet satıyor Focus markasını

Bisiklet Cumhuriyeti satışını yapmakta ve firma gerçekten ilgili. Tasarım olarak çok güzel ürünleri var ve oldukça hafifler.

• Beğen
Tepkiler: Road_Runner
@BeyogluLions Gerçekten güzel tasarımlar, renkler vs. Elektrik motorlu modelleri hatta tasarım ödüllü falan ama, maalesef elektrik motorlu olanları sipariş üzerine bile getirmiyorlarmış. Tabii onlar da haklı, sonuçta teknik destek verebilmesi lazım ki getirsin. Yarın öbür gün bozulduğunda yapabilmesi ve yedek parça sağlayabilmesi lazım. Aslında baktığınızda Focus elektrik motorlulara çok önem veriyor ama bakalım Türkiye'de ne zaman önem verilecek.

Gecen sene bu aylarda Focus cayo 105 set bisiklet almıştım. Halen kullanıyorum. Neredeyse 6 000 km devirdim.
Bisiklet Cumhuriyeti satısını yapıyor.
Hasan bey Fırma sahıbı veya ortağı.
Ben gittigimde Bertan abi ile ikisi karşılamışlardı beni.
Kaliteli esnaflar. Size bir şey satmaya uğraşmıyorlar. Hatta bizdeki ürün pahalı deyip alternatif bile sundular (Bisiklet ile alakalı bilgim yoktu. Forma vs için farklı yerlere yönlendirdi.)

Benden sonra sistem değişikliği oldu. Bisiklet alırken Jant değiştirip üst model taktırabiliyorsunuz.
Alman malı ve alü bisikletleri neredeysen karbon ağırlığında.

@EnginK. aydın bisiklet benim olduğum yere çok uzakta,zaten şimdi lazım değil,iyice düşünüp ona göre bir model seçmeyi düşünüyorum.

Mercedes-benz bisiklet kadrolarını yapıyorlar adamlar mercedes sitesinde gördüm

Gerçekten ne durumda bu marka, çok görmüyoruz. Kullananlar tavsiye ediyor mu?

@Mehmet Nejat Karahan
Dediğim gibi hocam geçen gün mercedes-benz sitesinde bisikletlerini gördüm kadroları bildiğin klasif focus ufak be kanarda mercedes-benz yazıyor haliyle mercedes yazınca fiyatıda tavan yapıyor:)
Modeller burada
(link)

Focus cayoİlan No: 836414858
(link) arkadaşlar merhaba almayı düşünüyorum.Alınır mı?

Geri