36 yaşındayım bu yaşıma kadar yaptığım spor ve rejim öykülerimi. 3 ay önceki kilomla şimdikini anlatsam başlık efsane olur.ve yaza kadarda vermeyi düşündüğüm kiloyu
bisikletten uzağım 3-4 yıldır çünkü binecek kiloda değildim,bisikletide satmıştım
gelelim bisikletin zayıflatıp zayıflatmadığına.bu yediklerinizle alakalı paralel gelişir.20-30 kilo fazlanız varsa her durumda zayıflarsınız. ama 5-10 kilo fazlanız varsa o yağlar kasa dönüşür hacmi artar.tartıda ağır gelirsiniz ama vücudunuz sıkılaşmış incelmiştir.
en iyi zayıflama yüzmektir net ve kesin olarak söylüyorum.bu yaşıma kadar her gün uzun yıllarca en az 5-10 km den aşağı koşmadım.bunu yaparken de yanında hep sıkı rejim yaptım.hamur işi tatlı çikolata yağ tuz şeker içerikli hiç bir şeyi yemedim.1 ayda 15 kilo verdiğimde oldu ( abartmıyorum 1 ayda 15 kilo ) 1 ayda 3 kiloda. kilolar azaldıkça heleki vücudun ideal kilosuna 5-10 kilo kalmışken kilo vermek zorlaşır.ekstra yöntemler ekstra birşeyler yapman lazım.
2-3 ayda koşarak rejim yaparak eritemediğim yağları;1 hafta 10 günde çok sıkı yüzerek verdim. üstelik rejim yapmadan ama çokta aşırıya kaçmadan yiyerek.
ideal kiloma kavuşmuş,bedenim incecik baklava kaslarım görünmüş ama bir türlü kalça ve basenimdeki toplamda 2-3 kilo yağ gitmiyor.1 hafta 10 günde yüzerek gitti şok oldum. 1 ay denizde kalsam rejim ve koşumu yapsam,abartmıyorum ayda en az 15 kilo veririm.
en iyi zayıflatan spor sıralaması yapsam 1. yüzme ( denizde olacak havuzda o kadar kilo verilmez.çünkü kiloları yağları yakan denizdeki tuz ) 2.koşu 3. bisiklet ve merdiven çıkma ( hangisi daha iyi bilemiyorum )
merdiven deyip geçmeyin rocky filminde o mervidende spor yapma süs için değildi.gerçekten merdiven çıkma basen kalça karın üzerinde etkili.