Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Forumda 18-25 yaş arası genç dostlar

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Abi 24 eylül cumartesi İstanbul Üniversitesi Bisiklet Kulübü'nün etkinliğine katılacağım.Tekirdağ'a pedallıyıp pazar günü dönücem malesef katılamıyacağım.Bir daha ki tura katılırım demiştim ama malesef

Scudo
@cenkildas

o.k,sıkıntı yok,
benim etapta olmam gerekiyor, 2 ekim kartepe olacak.
kışın bu etapta olacağız .

emrah-yunus,

25 eylül-saat 08.30 bostancı nero kafe-,

etap,

bostancı- göçbeyli ,43 km, dönüş aynı 86 km,

kimse gelmez ise tek takılacağız....

yapılan 2 tanışma turunda pedalşörlerde eksik olan her şey dile getirildi,en büyük handikap ise 10 kilonun üstü bisikletler ile uzun etaplarda bulunulması bence hammallık,nitekim fuat dostum durumu anladı 14 kilo bisiklet ile uzun etaplarda bulunulmaz dedi.

bisikletlerin makul kiloya çekilmesi gerekmektedir, limit 12 kilodur,bu da aynen modifiye demek,para demek,ağır bisikletlerin eğimlerde yorucu olduğu aşikardır,
eğimler artıkça yorulma başlar,

yunus,sadece boynu değiştirecek,kilitli pedala zamanla geçecek,
emrah her yönüyle hazırdır,

uzun etaplarda ,14 kilo bisiklet ile öndeki hafif bisikletli ve kondüsyonlu kişiyi yakalamak hayaldir,special durum ise ciyuvv erdal gerçeğidir, bu adam bianci ile kondüsyonlu idi uzun etaplarda kesilmedi,kısa mola tempo anlayışında 13-14 kilo bisiklet ile idman yapanın ilerki yıllarda ne gibi eklem rahatsızlıklarına yakalanacağıda bilinmemektedir ,sonuçta ağır bisikletler ile uzun etaplarda kısa mola ve tempo yapmak ilerki yıllarda sağlık sorunlarını beraberinde getirebilir.

@NopeNope93 ben her hâlükârda katılamıyorum ne yaşım 18-25 yaş arasında ne de istanbulda değilim :D

@JusTiMe

burada sahada yapılan hatalar ve doğrular isim vermeden belirtilecektir,ayrıca aşağıda verdiğim olmazsa olmaz kurallardır ,
tüm illerin faydalanacağı bilgileri vereceğim,amatör anlayışta nasıl bir adet performans sürücüsü olunur ,
bütün kış bu topik çalışacak..

amatör performansçıda olması gerekenler,

1- kask
2- iç lastik
3- pompa
4- tayt veya uzun yazlık, kışlık tayt ya da mtb pantalon
5- eldiven yazlık,kışın kışlık,
6- bisiklet forması şarttır,
7- bisiklete matara
8- gözlük,
9- kilitli ayakkabı spd makul,olmaz ise düz pedalla idare edilecek ,zamanla spd 'ye geçilecek
10-sırta çanta alınmaz terletir,ya bisikletin sele altına ufak çanta ,ya da bele ufak çanta,
bu çantada pompa ve levye olur ,iç lastik bisiklet forma arkasına konur. para ,evin anahtarları,bel çantada olur,ya da sele çanta içinde
genelde pompa ve matara bisiklete monte edilir,
bisiklet forma 3 ceplidir,arkaya kuru üzüm fındık konur...
11-kışın içe termal giyilir üste bisiklet forma ve rüzgarlık,bunlar asla terletmeyen ekipmanlar olmalıdır,surata ise ,ayaza karşı kar maske.

emrah-yunus,

25 eylül-saat 08.30 bostancı nero kafe-,

etap,

bostancı- göçbeyli ,43 km, dönüş aynı 86 km,

kimse gelmez ise tek takılacağız....

yunus ,karşıdan geliyorsun dönüşün düz yol,gelişinde,anadolu yakada toplam 86 km olacak
emrahada o kadar yazacak,eğimler sadece bostancı sanayiye çıkışta,akabinde kayış dağı çok az eğim,aydos güneyde eğim ,viaporta iniş duruma göre 30 km 'de kalınabilir ,dönüş 60 km olur aynı yerden dönüş ,dönüşte eğimler mevcut .

18 kilo dağ bisikleti ile asfaltta yarım günde 200 km yapmış biri olarak söylüyorum.
Eğer aklınızda o fikir istek kuvvet varsa yaparsınız öyle abartılacak bir şey değil.
Düzeltme: Yaşım 18

1-yol düzmü idi
2- eğim kaç adet idi
3- kaç mola yaptın
4- kaç saat sürdü

@Burakcycle

nerden nereye gittin ?

dişli tekermi kullanıyorsun

@Burakcycle

18 kilo mtb ile yıllarca kısa mola tempo yaparda 10 yıl sonra dizlerde sıvı azalması olursa beni hatırla..kudret ağbi demişti dersin.

emrah,topiğe giriyor mesaj atmıyor,25 eylül için aynı şekilde yunus,
açıkça bana bu topikte çalışacak pedalşör lazım,ha istersem kapatırım bu topiği,gerekçe olarakta rağbet görmedi derim
daha kısa mola tempo sürüş aşamasına gelmedik,esas olay budur,
30 km boyunca basacağımız yer
göçbeyli-bıçkıdere-göçbeyli etaptır,bu güne kadar ekipman sıkıntıları ile uğraştık,açıkça ağır gidiyoruz,haftanın bir pazarı var ondada ekipman sıkıntılarını aşalım derim ,
ebrar tekeri değiştirecek ,50 km 'den fazla yok ona, hasanada ,hasan amortisörü ne yaptı ,cevap yok,ahmet bir an önce yola kavuşur ise iyi olur.

ekipte olanlar-

1- cenk-uzunlarda olacak-yol
2- yunus -uzunlarda olacak,-yol
3- emrah-uzunlarda olacak,-yol
4- ahmet uzunlarda olacak -yol
5 -ebrar kısalarda olacak
6-hasan kısalarda olacak

@Kudret Kurtcebe abi biz dinlemedeyiz :)
Ben boğaz arayışındayım en yakın zamanda onu halledecem

@yey52

o.k:harika:.boğazı hallet yunus,25 eylül emrah gelmez ise aynen bostancı-viaport (30 km )senin durumuna göre 13 km yolu uzatacağım göçbeyli,bakalım saha neyler....

yukardaki 6 pedalşör listesine gelecek yeni pedalşörlere şu soruları soracağım,

1- mtb 'mi yoksa yol mu kullanıyorsunuz ?
2- mtb kaç kilo,yol kaç kilo ?

bunun nedeni 30 km sert eğimlerde pedal kesmeden gideceğiz,mtb ve yolda max 'mum ağırlık 10-12 kilo arasında olmalıdır ,12 kilonunda zamanla 11 kiloya çekilmesi avantajdır,
tabi 10 kilonun altında bisikleti olanlar 1 sıfır galip olarak meseleye girerler,tabi kondüsyonlarıda olacak,

eski performans ekipte kurallar ne ise aynısı olacaktır,
göçbeyli-bıçkıdere-göçbeyli etapta durmak yoktur,bıçkıdereye gelmeden çeşme finaldir,5 dakika mola dönüş aynı göçbeyli,lastiği patlayan pedalşöre yardım söz konusu değildir, tek tek herkes lastiğini en kısa zamanda tamir edecek ve etabı bitirecektir,

göçbeyli-bıçkıdere-göçbeyli etapta zamana karşı sürüşte pedal kardeşliği yoktur,henüz bu aşamaya gelinmedi..

@Kudret Kurtcebe
Yol düz diyebilirim abi, 1 ay öncesine kadar onu kullanıyordum şuan 9 kilo yol bisikletim var :)
3 mola yaptım toplam 1 saat mola 8 saat sürüş.

@Burakcycle

şimdi senin avantajın şu,bi kere 18 kilo bisiklet ile kısa sür ,örnek 30-40 km,ama toprağa gir ,sonra yola geç ,yolda uçacan ,sürekli 18 kilo bisikleti uzunlarda uzun zaman kullanır isen, dizlerde ve belde arazlar çıkabilir.

@Kudret Kurtcebe suan il dişındayım abi yetişe bilirsem yanınızdayım genelde telden girdigim den yazmak zor oluyor kusura bakmayın :eek:ops:

@Kudret Kurtcebe 14 kg eski model mtb den devşirme yol bisikleti ile sıvı azalma diz sıkıntısını olayını yaşadım.fizik tedavi vs çabalayarak düzelttim ama o eski atiklik performans dayanıklılık kalmadı.
pazar sabahları ticari taksiye çıktığım için katılamıyorum ama geleceğim inşallah kafamda var tura katılmak.kendime bir şeyler katmak istiyorum.

@nuruasakir

teşekkür ederim verdiğiniz bilgi için 10-12 kilo bisikletler ile idmanlar normal,12 kilonunda 11 kiloya çekilmesi daha bir avantaj,
mümkün olduğu kadar hedef 10 kilo ve altı ,bizi daha az yorar.

Abi henüz değiştiremedim çatalı fırsat olmadı, Pazar günkü yolun strava yada google mapi varsa toplam irtifaya göre geleyim abi ben sizi yavaşlatmak istemem.

MX4 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@hasanalparslang

hasan 25 eylül pazar günü,duruma göre 30 km 'de kalacağız dönüşte 30 ,ederi 60 km toplam.en azından 30 km nerede bastığımı görün,bu birinci etap,ikinci etap göçbeyli-bıçkıdere göçbeyli,oraya daha var.beraber gelirsiniz yunus ile bostancı nero kafeye saat 08.30 'da buluşuruz.

son 10 km 'de dönüşte eğim fazla yok.

@Kudret Kurtcebe su anda salcano030 mevcut agirlik sorunu yok avg 25-30 kmh gidiyorum.bisiklet kullanmaya zamanim olmadigi icin genelde tek basima gece cikarim saat gece birlerde tur atmisligim vardir.haftada 150 km kullaniyorum aktiviteler 20 ile 40 km arasi uzunlukta zamanim oldugunda 100km ye kadar turluyorum.

@Kudret Kurtcebe
Abi bugün 75 sürdüm toplam irtifa 1200m, Onun de üstesinden geliriz mühim olan sizlere yetişmek tabi

MX4 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri