Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Forumda tur yazılarının azalarak bitmesi

mehmetsunu

Kaldato ile sohbeti kestim.
Tepki
13.144
Başlangıç
2010—11
Bisiklet
Cube
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Evet böyle bir şey var. Forumda artık tur yazısı paylaşılmıyor kimse turlardan bahsetmiyor. Oysaki bisikletizm turlarla sevdirilen bir hobi/spor dalıdır. Tur bloglarını takip ederek bisiklete olan sevgim arttı. Evet yorumlarınızı bekliyorum cevapları üç aşağı beş yukarı tahmin etsemde.

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
Scudo
Çevremdeki çoğu uzun tur yapan arkadaşlarım uzun turlara çıkmayı azalttı.
Sebepleri bence pandemi süreci ve artan hayat pahalılığı ile birlikte en ufak bir tur planı bile artık çok maliyetli olmaya başladı.

Valla kimi takip etsem sponsorluktur iş birliğidir derken önü ardı ayrı oynamaya başlıyor hemen. Yani anlıyorum tabi mesela Özcan Güler gibi işi gücü bırakıp bu işi geçim kaynağı halinde getirince ister istemez kendi çizginin haricinde çizgilere de sapman gerekebiliyor. Gerçi yine içlerinde en izlenebilir ve üretken takılan da hala o gibi geliyor bana. Bazıları yok 10 binlik ayaklabım yok 50 binlik kameram yok 300 binlik makinem falan gibi içeriklere kaydı. Valla gözüm yok, allah bin bereket versin.

Ben başlayacağım bu tur işlerine en yakın zamanda ama benim de öyle vlog, blog gibi yetenek ve imkanlarım yok :)

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
Forumda paylaşıp, adı sanı belli olmayan, doğru dürüst bisiklete binmemesine rağmen turculuğun kitabını yazmış insanların yargı dağıtmasına maruz kalmaktansa kendi sosyal medyalarında paylaşıyorlar daha çok.
Facebook grupları ve instagram sayfaları YouTube kanalları aktif hala.

Valla kimi takip etsem sponsorluktur iş birliğidir derken önü ardı ayrı oynamaya başlıyor hemen. Yani anlıyorum tabi mesela Özcan Güler gibi işi gücü bırakıp bu işi geçim kaynağı halinde getirince ister istemez kendi çizginin haricinde çizgilere de sapman gerekebiliyor. Gerçi yine içlerinde en izlenebilir ve üretken takılan da hala o gibi geliyor bana. Bazıları yok 10 binlik ayaklabım yok 50 binlik kameram yok 300 binlik makinem falan gibi içeriklere kaydı. Valla gözüm yok, allah bin bereket versin.

Ben başlayacağım bu tur işlerine en yakın zamanda ama benim de öyle vlog, blog gibi yetenek ve imkanlarım yok :)

Amatör ruh öldü desene :))

Blog vs için danışma desteği alabilirsin, çoğu öyle yapıyor sonuçta

Merhaba,

Açıkcası tur yazılarının azalmasının ana sebebinin daha çok videoya yönelmek olduğunu düşünüyorum. Videoya yönelmenin bir kaç sebebini kendimce şöyle sıralıyorum :
1. Yazı yazmanın videoya göre daha zahmetli olması. Daha uzun süre alması.
2. Yazı ile anlık ya da kısa periyotlarda paylaşımın yapılma imkanının daha kısıtlı olması. Bu amaçla daha çok Instagram, Facebook ya da Twitter'ın kullanılması
3. Youtube kanalları üzerinden video izlenmesi ile para kazanma motivasyonunun ön plana geçmesi. (Kişisel olarak bu konunun işin tadını kaçırdığını da düşünüyorum.)
4. Ekonomik sebeplerle, tura çıkabilenlerin azalması, yurt dışı tur yapanları yurt içine yönelmesi...

Benim aklımdakiler. Kişisel olarak, yazıyı tercih ettiğim halde yazmaya zaman ayırma konusunda sıkıntılarım var ve 2022'deki kısa turlarımı bile yeni yılın başında paylaşabiliyorum. Tabi hayal ettiğim turlar da önce para sonra da zaman sınırlarına takılıyor.

Selamlar

five

VAlla kimi takip etsem sponsorluktur iş birliğidir derken önü ardı ayrı oynamaya başlıyor hemen. Yani anlıyorum tabi mesela Özcan Güler gibi işi gücü bırakıp bu işi geçim kaynağı halinde getirince ister istemez kendi çizginin haricinde çizgilere de sapman gerekebiliyor. Gerçi yine içlerinde en izlenebilir ve üretken takılan da hala o gibi geliyor bana. Bazıları yok 10 binlik ayaklabım yok 50 binlik kameram yok 300 binlik makinem falan gibi içeriklere kaydı. VAlla gözüm yok, 'ALLAH' bin bereket versin.

Bu ülkede sessiz sedasız gezen çok insan var, birkaç tanesini tanıyorum. Eskisi gibi paylaşım yapmıyorlar. Çizgisini bozmayan insanlar da var.

• Beğen
Tepkiler: Umur Bora
O kadar çok neden varki en önemlisini anlatsam bazılarının işine gelmez o yüzden izliyorum sadece.

Vakit yok para yok. Yapmak istediğim o kadar çok şey var ama hiçbirine ayıracak vaktim yok. Haliyle her şey benim için kafada kalıyor şu an.

• Beğen
Tepkiler: Samet M.
Geri