Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Fransa Bisiklet Turu 2015

NBA'de doping yasaldır, kas geliştiriciler serbesttir, çünkü USADA yani Amerika doping ajansı , WADA'dan bağımsız çalışır ve ülke içine karıştırmaz, o yüzden deriz ki NBA en iyi basketçileri barındırır aslında külliyen yalandır fakat NBA dünyanın gözdesi haline gelmiştir.
Operasyon Fuentes sonrası ifade veren doktor eğer konuşursam İspanya'nın dünya kupası bile elinden alınırı demişti. Ailesine gelen tehditler ise adamı korkutmuştu. Futbolda sporcular yazın ne yapıyor biliyor musunuz ? Kamp zamanı gidip doping kontrolü yapıldı diye hiç duydunuz mu ? Yada maç sonrası rastgele seçilen 3 sporcu nasıl ve kimler tarafından seçiliyor biliyor musunuz ?
Spor küresel bir pasta ve her spor dalı o pastadan gelirini, kaymağını almak istiyor, futbol lobisi çok güçlü bakın Messi bile vergi kaçırıyor ama hala onu kötüleyen yada yeren açıklama yapan yok. Selçuk Şahin bu adam Fenerde kaç yıl top oynadı da kaç kişi eleştirdi Ortega gitti, Alex gitti bakın Selçuk yeni bıraktı takımı bunlar size çok mu mantıklı geliyor. Her sporda fazlası ile doping var bisiklet dayanıklılık isteyen bir spor ve illa ki kötü niyetliler çıkıyor. Fabian Cancellara, Tom Boonen neden hiç bu adamlar da doping çıkmıyor yada kullanmıyorlar. Ben Contador ve diğerlerine gönülden destek veriyorum fakat Armstrong gerçekten tam bir yalancı ve Amerika emperyalizmini kullanan bir sahtekar.

Scudo
Bu arada Hollanda'daki açılış etabında polislerin grev yapacağı söyleniyor ve hala bir netlik yok, hükümet yetkilileri böyle bir şeyin olmasını engellemeye çalışıyoruz demiş ama net birşey yok.

Vay arkadaş, aradaki bilinç farkına bak. Biz burada %21391236 haklı olduğumuz konuda bile grev desek, sokağa çıksak aynı anda polis kafamıza biniyor ama milletin memleketinde polisler greve gidiyor ya da en azından bunu dillendirebiliyor. Polis devleti olmak ile sosyal devlet olmak arasındaki fark...

Tour Flanders mıydı neydi Belçika klasiklerinden birisinde de çiftçiler traktörleri ile kornalı , HES'lere karşı grev yapmışlardı ve gerçekten duygulanmıştım, insanlar nasıl birlik olacaklarını ve iki üç kişi para kazanacak diye binlerce çiftçiyi ezemeyeceklerini anlasın istiyorlar. Nerde bizde öyle düşünce, birlik. Bir kaç kişiye rüşvet verdin mi "seni ,oğlunu işe sokarız " diye, hemen atlıyoruz. Helal olsun..

Hollanda`da polis teşkilatında paralel yapılanma diye bık bık bağıran birileri yok anlaşılan

@Hasan Saylık

Çünkü Cancellara bisiklete gizli motor takıyor dopinge ihtiyacı yok ;) :D

Dün Eurosportta İngiliz Milli Yol yarışı vardı banttan. 40 km kala başladı. Hayranlıkla izledm Cavendish'i. 2 skylı öndeydi ve cav başka bir skylı ile 40sn gerideydi. Resmen kendi kendini taşıdı ve öndeki grubu yakaladı. Son bölümde cavendish ve kennaugh birlikte geldilerse de cav son yokuşta düştü(bisikletten değil, kadanstan diyim:)) ve ikinci oldu. Çok iyi bir yarış çıkardı ve gerçekten fransada ne yapacak çok merakediyorum. Artık başlasın da kurtulalım:)

İspanyol TV'si Canal Plus, 25 dakikalık Quintana programı yapmış.
Hazırlıkları, geçmişi, ailesi vb... İlk keşfedilişi bile var.
İspanyolca. YouTube ayarlarından İngilizce alt yazıya geçmek mümkün. Çok sağlıklı çalışmıyor ama idare ediyor.

Tur başlamadan söyleyeyim:
Kazanmasını istediğim sporcu Quintana.
Etkileyici hikayesi ve Kolombiyalı olması bir yana, çok iyi bir bisikletçi olduğu için de favorim o.

Bernard Hinault, "2013'de ne pave ne de rüzgarlar vardı. Ben Froome'un rakibi olsam ona dağlarda değil düz etaplarda atak yaparım. Çünkü Froome, bisikleti kontrol etmekte çok yetenekli değil, Fleche Wallone'da yine kaza yaptı, ne zaman azıcık da rüzgar olsa kendini rahat hissetmiyor."

Froome'un bu sakarlıkları mı desem narinliği mi desem onu bu kadar alay konusu yaparken, Contador'un da yorulacağını düşünenler varken ve Nibali'nin bu isimler arasında en zayıf olduğu ortak fikir iken, Quintana en büyük favori olarak ortaya çıkıyor.

19. etap ta geçilecek Col de La Croix de Fer zirvesi 20. etapta bir daha geçiliyor son değişiklikle. Galibier iptal edilince böyle oldu galiba.

• Beğen
Tepkiler: taner07
@Kazuya
Cavendish siprintte çok iyi ve çok güçlü birisi aslında kendisini yokuşlarda geliştirse çok daha başarılı olur Türkiye turunu da sultanahmet yokuşundan dolayı kaybetti oysaki çok uzun mesafe tırmanış değildi..

• Beğen
Tepkiler: Kazuya
Denilen doğru, Froome çok uzun boylu ve bisiklet üzerinde çok kıvrak değil, diğer bisiklet çiler gibi akrobat derecesinde süremiyor, fakat takımı çok iyi çekiyor o yüzden aşırı rüzgar yoksa sprint takımları yardımı ile bir şekilde kaçanları geri getiriyorlar. Tabi eskisi kadar Sky takımı öne geçip domine etme özelliği kalmadı, bunu yapabilecek tek takım Etixx olarak gözüküyor. Bakalım Tour da kaçanlar mi daha çok sevinecek yoksa sprint trenleri mi? Yokuşlar zaten herkesin beklediği..

Giro'da yüzümü güldüren ender sporculardan Davide Appollonio, saçma bir şekilde İsviçre'deki küçük bir turdan sonra EPO ile yakalanmış.

• Beğen
Tepkiler: Özgür R
@taner07

B numunesi de açılsın ondan sonra iki çift lafım olacak kendisine:) İtalyan sporcular inatla bizi şaşırtmamaya devam ediyorlar:(

• Beğen
Tepkiler: Gün A. ve taner07
Bu sene benim için Cavendish ve Kristoff`un sprint finishlerindeki kapışmasını izlemek heyecan verici olacak. Ayrıca Degenkolb`un performansını merakla bekliyorum, sezona çok iyi başladı bu performansı TDF`de gösterebilecek mi. aynı şekilde Sagan da formunu yükseltti ama hala sprint finishinde Cavendish ve Kristoff kadar güçlü olduğunu düşünmüyorum ve takımı da çok destek olamayacak gibi.
Bu sene genel klasmancılar çok iddialı, umarım geçen seneki gibi talihsiz kazalar olmaz da seyir zevki yüksek bir tur izleriz.

@Murtega

froome 2012de wiggo ( liderine ) yaptığı atak ve el kol hareketleri yüzünden sevilmez pek. bisiklet sporunda görülmemiş bir durumdu o ve bu yüzden biraz antipati toplatı destekleyen yine çoktur çünkü team sky farklı bir politika izliyor bisiklette tamamen teknolijiden yararlanıyor ve çok farklı ölçümler getiriyorlar. ( örnek etap sonrası trainer kullanan ve bunu pelotona aşılayan team skydır )
bu ölçümler sayesinde tamamen bisikletçi bilgisayarlaştığıondan iç güdü ile yaşırmadığı için ve aynı zamanda biraz fazla maddi destek ve kullandıkları araç bakımından zengin çocuk imajı yüzünden pek sevilmez kazanırlarken başka takımlara ikinci taktiklerini bile yok edecek ve ezerek kazandıkları için sevilmez. takım olarak sporcu olarak bakacak olursak insanları kıllandıran tek şey kanımca team sky sporcularının ataklarını sele üzerinde yapması wiggoyu froome hatta bir çok super yardımcılarını bile selede oturarak birden hızlandıklarını görürüz bu da insanlarda şüphe uyandırıyor bu güne kadar görülmemiş bir şey.

contadora gelince onun doping olayı ap ayrı bir skandal gibi bir durum söz konusu hiç bir dopingten kaçmıyor bir yerde bozuk et yediğini ve oradan bulaştığını söylüyor ( az bir değerleri bozuktu bu arada ) ama bunu kanıtlayamadı contador kanıtlasa idi hala o şampiyonluklar elinde idi. contador ama hala saygınlığını koruyor giro ve tdf yi bu yüzden ikisini kazanarak ben büyk bir bisikletçiyim deme peşinde pristijini kurtarıp emekli olacak.
contador hatta giroyu kazanırken 3 büyük tur kazandığını işaret etmişti etap sonunda elinden alınan şampiyonluğu da işaret ederek hal böyle olunca lancenin hala twitterda 7 tdf şampiyonu yazmasına kızmamak ve şaşırmamak lazım

froome neden sevilmez videosu bu..

team sky bu adamı bu etapta bıraksa idi bence şampiyon froome idi

@Hasan Saylık NBA de doping nasıl yasal oluyor bu biraz iddialı bir söylem olmadı mı zaten NBA deki oyuncuların yarısı yabancıdır , bu oyuncular kendi milli takımlarında dopngli mi oynuyorlar

• Beğen
Tepkiler: taner07
@Hasan Saylık

7 senedir kesintisiz NBA takip eden biri olarak (NBA LP) NBA kesinlikle en iyi basketçileri barındırır bunun aksini söyleyen basketten veya NBA basketbolundan anlamıyor demektir.
Doping konusunu bilmiyorum ancak doping yüzünden bu şekilde oluyor diyorsanız, günümüze kadar olimpiyatlara veya dünya şampiyonalarına katılan amerika takımı yıldızlarının testleri pozitif çıkması gerekirdi.Hadi onu da geçtim internetten sporcuların pre-season ve sezon içindeki çalışmalarına, beslenme programlarına bakarsınız başarının çok iyi ve sistemli çalışmaktan geçtiğini anlayabilirsiniz.Oyuncular liseden itibaren yıldız olmak için yetiştiriliyorlar amerika ile avrupa ve bizim ülkemizdeki fark da buradan kaynaklanıyor.

Geri